See CellarTracker's 2021 Year in Review
Red

2009 Domaine Ponsot Morey St. Denis 1er Cru Cuvée des Alouettes

Pinot Noir

 • France
 • Burgundy
 • Côte de Nuits
 • Morey St. Denis 1er Cru

Back to wine details

Community Tasting Note

 • dutchwinelover wrote: 92 points

  March 25, 2012 - very nice morey lovely ripe perhaps abit overripe fruit. this is a lovely wine my only concern is the price;75! euro and that is to much! i know its a great domain and i know the quantaties are low but still.
  my advice would be;try to find dujac morey or perrot minot morey village,still as good but only half the price!

  5,816 views

3 Comments

 • MauriceE commented:

  12/13/14, 9:12 AM - Silly to compare prices of village wines to 1er cru wines. They are not as good, period. You pay for the added complexity. If you cannot taste the difference, so be it, but don't compare apples to pears.

 • dutchwinelover commented:

  12/14/14, 1:03 AM - Beste maurice....ik heb heel wat mooie bourgognes mogen proeven en heb ook veel meegemaakt dat villages beter was dan grand cru of premier crus van sommige producenten.domaine ponsot is een topdomein die overigens veel te hoge prijzen vraagt af domein...en je kan echt vaak voor minder net zulke lekkere wijn vinden. Er wordt in de bourgogne ook heel veel troep gebrouwen die voor net zulke idiote prijzen wordt verkocht.je kan dus in dit geval prima appels met peren vergelijken.

 • MauriceE commented:

  12/14/14, 1:49 AM - Beste Dutchwinelover, er wordt zeker veel troep gemaakt in Bourgogne (net als in de rest van de wereld). Een grand cru van een slechte wijnboer kan minder zijn dan een villages van een goede wijnboer. Maar Ponsot is een goede wijnboer, net als Dujac en Perrot-Minot. Ik weet zeker dat het verschil tussen villages van Dujac en Perrot-Minot en een 1er cru van Ponsot te proeven is. Of je dat verschil het geld waard vindt, is een ander verhaal. Maar het is niet zo dat je voor hetzelfde geld wijnen van dezelfde kwaliteit krijgt. Wat mij betreft blijft het dus een kwestie van appelen met peren vergelijken. Qua prijs zou je deze wijn van Ponsot met een 1er cru van Dujac moeten vergelijken. Net even gekeken op wine-searcher, dan zit je op zijn minst op € 116,55 ex btw en transport. Dan vergelijk je eerlijk en is € 75 voor Ponsot nog niet zo gek (begint trouwens al onder de € 70).

Add a Comment

© 2003-22 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close