White - Sweet/Dessert

1990 Château d'Yquem

Sémillon-Sauvignon Blanc Blend

 • France
 • Bordeaux
 • Sauternais
 • Sauternes

Back to wine details

Community Tasting Note

 • Trydebull Likes this wine: 98 points

  March 31, 2020 - Blandade noter från kork till en dryg vecka gammal i kylen.

  Glasklart bärnstensfärgad

  Doften är fantastiskt!!! Alpängsblommor, smör, superbalanserad och väldigt timid saffran, balanserade söta vita frukter, honungsmelon, mogen aprikos, friska dofter som även ger aningar om både sälta och fin syra.

  Smaken håller absolut samma klass!
  De första små glasen efter kork berättar direkt att den här borde fått vila ett decennium eller två till - minst - men, efter en vecka - WOW!

  Kraftfull, koncentrerad, mångfacetterad, djup - och bred smakbas samtidigt. Någon som reducerat det här i all oändlighet och sedan hittat exakt rätt proportioner. Frisk härlig smakbas med perfekt balanserande syra mot sötman,. Aprikos, (mindre påtagligt än andra årgångar av) saffran, hösthonung, karamell, alpäng, orangea blommor, sälta, mineraler, feta lätt, lätt, lätt bittra nötter som bidrar perfekt till balansen. Smör. Härligt smör!

  Magisk!

  90 d’Yquem ska jag försöka spara en flaska av till varje 00-decennium tills man trillar av pinn... Lika bra att man inte vet när det blir, men det ska bli väldigt kul att följa. Jag är inte främmande för tanken att jag kommer att sätta 100 på en flaska längre fram - om jag får följa dem enligt den planen... För säkerhets skull har jag laddat, och har kvar flaskor, för att bli 160 år gammal... Så det lär väl bli någon över till barnen - rent statistiskt i varje fall - även om man är optimistiskt lagd...

  98 poäng.

  4,010 views

2 Comments

 • theRealPepe commented:

  3/31/20, 8:18 PM - Lovely note. May you live to 160!

 • Trydebull commented:

  4/1/20, 12:35 AM - Thank's a lot! For both:-)

Add a Comment

© 2003-20 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close