White

2018 Domaine Chavy-Chouet Bourgogne Blanc Les Femelottes

Chardonnay

 • France
 • Burgundy
 • Bourgogne Blanc

Back to wine details

Community Tasting Note

 • psykolog1 wrote: 88 points

  October 15, 2020 - Dette notatet er en sammenskrivning av 5 ulike notater, og komposittskåre av 18 ulike flasker jeg har hatt. Jeg har forsøkt å drikke p’n’p, samt lufte 1t, 2t, og 4t på bredbunnet karaffel, samt rask dobbeldekantering. Jeg synes pr nå at rask dobbeldekantering fungerer ok og vil fortsette det på resterende flasker.

  Chavy-Chouet Bourgogne Les Femelottes 2018
  (214,- på vmp)

  Forsøkt drukket av Zalto Burgund og Zalto Universal. Riedel Riesling og Thon universalklokke.

  Konsekvent lys strågul.

  Dufter lett reduktivt rett fra flasken. Med litt luft kommer klare mineraler, røyk og krutt samt litt lette toner av vanilje. Med mer luft kjenner man honningmelon, jordbær, sitrusblomster og etter hvert lyngblomster og honning. I munnen går denne fra reduktivt mineralsk til gul frukt, av og til litt tropisk frukt, men mest av alt melon, amalfisitron, hvite blomster og mineraler. Det er også lette fattoner på denne. Mellomsmaken byr på en konsekvent god syre og medium fylde, lengden varierer litt med luft, det samme gjør balansen. Der den kjennes kortere og litt i ubalanse både rett fra flasken, men også om den får for mye luft. Har prøvd å la denne stå i halvfull flaske over natten og synes den har tapt seg alle tre gangene. Om man lufter to-tre timer tar man nuven av de fleste fattonene, men man mister også litt reduktiv mineralitet. I de ulike notatene mine ser jeg poeng varierer fra 86p til 89p på sitt beste, snittskåren ender på 88p. Beste glass har vært Zalto Burgund mens jeg fikk minst ut i fra Riedel Riesling, det avgjørende ser dog ut til å være riktig mengde luft, og rett temperatur (jeg synes denne er ideell rund 11C).
  Selv om den sikkert tåler lagring så er jeg usikker på om den vil tjene på dette, jeg kommer nok til å drikke disse flaskene unge, mens det fortsatt er litt reduktivt mineralsk preg.

  634 views

Add a Comment

© 2003-22 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close