Important Update From the Founder Read message >

Night of the titans

Onda Mezzanine, Oslo

Tasted March 18, 2013 by -E- with 997 views

Flight 1 - Flight 1 (2 notes)

Rosé - Sparkling
2004 Taittinger Champagne Comtes de Champagne Rosé Brut France, Champagne
93 points
Floral, frisk nese med jordbær og blodappelsin på nese. Intens frukt med flott, presis syre. Sitter lenge i.
Rosé - Sparkling
1986 Moët & Chandon Champagne Cuvée Dom Pérignon Rosé France, Champagne
93 points
Dyp, gyllen guloransje. Mild, mørk, søtlig nese med kamfer, karamell, voks, sopp og lynghonning. Floral. Dyp, kamferpreget frukt med karamell og honning. Imponerende friskhet for årgangen. Fin lengde

Flight 2 - Flight 2 (3 notes)

White
2002 Coche-Dury Meursault Les Chevalières France, Burgundy, Côte de Beaune, Meursault
95 points
Klar, lys gul med grønnskjær. Nydelig, dyp nese med en subtil, sødme med et fyldig, floralt preg av tørkede blomster og meursaultmineralitet. Bløt og frodig frukt med en vanvittig presis, stram og finstemt syre. Intens munnfølelse. Superpresis.
Mineralsk finish som sitter svært lenge i. Eleganse.
White
2000 François Raveneau Chablis 1er Cru Chapelot France, Burgundy, Chablis, Chablis 1er Cru
89 points
Klar, strågul med hint av grønt. Noe støvete og svovelpreget nese. Forsvinner litt med luft, men blir aldri helt ren. God intensitet i munnen, men mangler litt frukt. Supermineralsk og lang finish. Ikke optimal flaske sannsynligvis.
White
1990 François Raveneau Chablis 1er Cru Butteaux France, Burgundy, Chablis, Chablis 1er Cru
94 points
Klar, lys gyllen. Dyp og mørk nese mot aprikos, voks, honning, mandarin og knekk.
Bløt, åpen, dyp og søtlig frukt, nesten mot snev av sauternes i aromabildet. Frisk og spisset syre.
Nydelig friskhet. Flott lengde. Perfekt moden.

Flight 3 - Flight 3 (3 notes)

White
2000 François Raveneau Chablis Grand Cru Valmur France, Burgundy, Chablis, Chablis Grand Cru
94 points
Klar strågul. Intens, frisk mineralsk og sitruspreget nese med hint av honning og sjø. Rik, dyp og lagvis med subtil tangerinfrukt. Klar, presis og åpen frukt med nydelig intensitet. Flott munngrep. Nydelig mineralsk avslutning med uendelig lengde. Frisk og mineralsk som pokker. Fremdeles ung.
White
1999 François Raveneau Chablis Grand Cru Valmur France, Burgundy, Chablis, Chablis Grand Cru
92 points
Klar strågul, med hint av grønt. Steinete nese med sitrus og noe svovel. Åpen og klar frukt med svak bitterhet i avslutningen. Fin syre. Flott miniralitet i finish. God lengde.
White
1995 François Raveneau Chablis Grand Cru Valmur France, Burgundy, Chablis, Chablis Grand Cru
91 points
Klar strågul, med hint av grønt. Steinete nese med sitrus og noe svovel. Bløt og bred frukt med presis syre. Nydelig friskhet. Tørr avslutning

Flight 4 - Flight 4 (4 notes)

Red
1966 Château Palmer France, Bordeaux, Médoc, Margaux
96 points
Klar, dyp rød med lys menisk, men nesten uten antydning til bruning. For en nese! Helt fantastisk nese med skogbunn, dyp kirsebærfrukt, tobakk, sukkerroer og jordbærkompott. Fruktig og flørtende, sval og utrolig elegant! Klar, frisk og ren frukt, med spiss og frisk syre. Stram og transparent.Tørrer svakt i finish, med lette tanniner. Ubegripelig frisk for alderen, men mister seg dessverre litt med tid i glasset.
Red
1961 Château Palmer France, Bordeaux, Médoc, Margaux
97 points
Klar, dyp rød med mildt innslag av oransje. Uendelig dyp, søtlig, mørk subtil, feminin og flørtende på nese. Skogbunn, mørke kjølige bær, rødfrukt, kirsebær, vanilje og solbærblader. Enormt med frukt for alderen. Tett, kompleks og med masse power, men elegant. Fin syre og friskhet. Fremdeles strukturerte, tørre tanniner i avslutningen. Mildt sursøt finish. Ubegripelig ungdommelig. Trengte luft for å åpne seg.
Red
1959 Château Latour Grand Vin France, Bordeaux, Médoc, Pauillac
flawed
Vinegar
Red
1959 Château Lafite Rothschild France, Bordeaux, Médoc, Pauillac
95 points
Klar, dyp rød med innslag av brunorange. Søtlig nese med toner av buljong rett fra flaske. Etterhvert gir nesen syltede kirsebær, skogbunn samt en underliggende sødme med en eleganse og sensualitet som er vanskelig å beskrive. Transparent, kjølig frukt med flott friskhet, intensitet og nesten helt uten alderstypisk sursødme. Mildt tørr. Flott lengde med mild sødme. Fremdeles ungdommelig.
Litt vanskelig å lese denne. Trenger luft, og er litt motvillig og uren i starten, men viste seg med tid frem for de mest tålmodige i gruppen.
95-96 P

Flight 5 - Flight 5 (3 notes)

Red
1983 Château Gruaud Larose France, Bordeaux, Médoc, St. Julien
94 points
(Blind) Klar, mørksvart rød med hint av oransje. Lys menisk. Dyp, parfymert nese av mørksvarte kirsebær, friske solbær, jord, blyant og mild vaniljesødme.
Tett, kjølig, frisk og tørr, men saftig frukt. Flott syre! Nydelig friskhet. Tørre, men lette tanniner i avslutningen. Elegant.
94+ P
Red
1961 Château Latour Grand Vin France, Bordeaux, Médoc, Pauillac
95 points
Klar, mørksvart, dyp rød med innslag av oransje. Dyp, nobel og mørk nese med en underliggende kraft og eleganse som dessverre aldri kommer helt frem. Intens, tett, konsis og (for alderen) ungdommelig frukt med et elegant preg. Frisk , presis og saftig syre. Tørre tanniner i finish. Tørrer mer ut med tid i glasset. Flott vin etter de fleste standarder, men dessverre ikke optimal flaske for være denne vinen.
Red
1952 Château Latour Grand Vin France, Bordeaux, Médoc, Pauillac
96 points
Lett grumset, dyp rød med svakt innslag av oransje. Nydelig, intens, parfymert og sensuell nese som formelig hopper ut av glasset etter sjenking. Intens og transparent frukt med saftig og presis syre. Ubegripelig frisk for alderen. Lette, tørre tanniner i fininsh med mildt innslag av bitter sjokolade.

Flight 6 - Flight 6 (4 notes)

Red
1961 Château La Lagune France, Bordeaux, Médoc, Haut-Médoc
89 points
Lett grumset rød med innslag av oransje. Jord og syrlige kirsebær med hint av VA på nese. Mørk, tørr, nesten svidd frukt. Sursøt med bløte tanniner i finish.
Red
1945 Château Léoville Poyferré France, Bordeaux, Médoc, St. Julien
93 points
Dyp rød med lys kant. Fruktig og animalsk nese med friskt og klassiskt preg. Noe røyk. Slank og forholdsvis transparent frukt med et lett sursøtt preg. Frisk syre. Ungdommelig. Tørrende tanniner i finish.
Red
1950 Château Cheval Blanc France, Bordeaux, Libournais, St. Émilion Grand Cru
flawed
Oksydert.
Red
1945 Château Pichon-Longueville Baron France, Bordeaux, Médoc, Pauillac
flawed
Oksydert.

Flight 7 - Flight 7 (2 notes)

White - Sweet/Dessert
1967 Château d'Yquem France, Bordeaux, Sauternais, Sauternes
96 points
Klar, dyp gyllen gul mot konjakk. Intens, presis og innyndende nese med knekk, brent ananas, brent sukker, marsipan, mandel og appelsinskall. Hint av VA. Slank og presis, frukt, muligens slankere enn vanlig. Mørk, sødmefull, intens og viskøs i munnen med mørkt sukkerknekk. Fin syrestrek. Intens avslutning som varer i det uendelige. Lett brent preg i avslutningen.
Red - Fortified
1945 Taylor (Fladgate) Porto Vintage Portugal, Douro, Porto
Klar , mild brunrød. Dype nese med mørk rosin, noe alkohol, appelsinskall, krydder og mørke fiken. Vanvittig intens munnfølelse med masser av rosin og konjakk. Alkoholen virker ubalansert og i overkant intens. Ikke topp flaske.NR

Flight 8 - Flight 8 (2 notes)

Red
1990 Château Sociando-Mallet France, Bordeaux, Médoc, Haut-Médoc
89 points
(Blind) Klar dyp rød med varmrød kant. Lett søtlig nese med lett varme kirsebær og treverk.
Tørr og stram frukt, med stram og intens syre. Tørre og umodne tanniner i fininsh. Noe brent og bittert preg. La ligge.
1 person found this helpful Comment
Red
1986 Montevertine Il Sodaccio Italy, Tuscany, Toscana IGT
90 points
(Blind) Dyp rød med innslag av oransje. Lys menisk. Flott nese med mild og dyp kirsebærfrukt med lett sukkerroesødme og mild skogbunn. Meget tørr og slank frukt med stram syre. Tørre tanniner i avslutning.
© 2003-24 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close