Hur smakar Pinot Noir, med BraVin

Stockholm

Tasted October 1, 2015 by larseman with 353 views

Flight 1 (4 notes)

Red
2011 Alana Estate Pinot Noir New Zealand, North Island, Wairarapa, Martinborough
92 points
Komplex elegant doft av röda hallon, rosor, exotiska kryddor och kaffe. Lite gröna toner också. Hög syra med mjuka väl integrerade tanniner.
Red
2011 Philipp Kuhn Laumersheimer Kirschgarten Spätburgunder Trocken "Vom Kalksteinfels" Germany, Pfalz
88 points
Ganska intensiv och stor doft av solmogna jordgubbar, karamell, kaffe, vanilj och en del jordiga toner. Snälla väl integrerade tanniner och en mycket bra längd. Lite för syltig i min smak dock.
Red
2012 Pisa Range Estate Pinot Noir Black Poplar Block New Zealand, South Island, Otago, Central Otago
89 points
Doft av mörka bär (blåbär) som efterhand går över till mer röda bär. Kryddig med kaffe och kokos. Inledningsvis ganska blyg men tar sig rejält med någon timme i glaset. Hög syra, strama tanniner, lång med en ganska sötfruktig stil.
Red
2011 Louis Jadot Beaune 1er Cru Clos des Couchereaux Domaine des Héritiers Louis Jadot France, Burgundy, Côte de Beaune, Beaune 1er Cru
86 points
Första intrycket är ett ganska tråkigt och lite platt och tomt vin. Efterhand tar det sig men inte till några avsevärda höjder. Domineras av röda bär och örtkryddor (timjan?). Markant stramare tanniner än övriga viner i flighten, även lite gröna och kartiga. Inte helt i balans.

Blev lite orolig efter avtäckning när jag inser att vi har detta vin i källaren, blev lugnare när det visar sig att det är 2012 som ligger där och som jag också har provat tidigare med betydligt bättre utfall.

Flight 2 (4 notes)

Red
2012 Valli Pinot Noir Gibbston Vineyard New Zealand, South Island, Otago, Central Otago
90 points
Sval doft av blåbär med en del kryddighet och florala toner av viol eller ros. Mjuka välintegrerade tanniner. Varm, fyllig och balanserad smak med utmärkt längd.
Red
2011 Philipp Kuhn Laumersheimer Kirschgarten Pinot Noir Großes Gewächs Germany, Pfalz
92 points
Stor öppen doft av solmogna skogshallon, violer, kokos och blandade örtkryddor. Sötfruktig med mjuka, fina, försynta tanniner. Extremt bra längd. Mycket gott!
Red
2012 Faiveley Chambolle-Musigny France, Burgundy, Côte de Nuits, Chambolle-Musigny
88 points
Ganska blyg och sval doft som domineras av röda bär (smultron). En hel del kryddighet och lite mandel ackompanjerar. Mogna strama tanniner men en liten beska som stör i slutet. Absolut ett bra vin men lite torrt och anonymt.
Red
2010 Dry River Pinot Noir New Zealand, North Island, Wairarapa, Martinborough
86 points
Det visade sig att detta var det dyraste vinet på hela provningen men för mig så hamnade det i botten. Doften drar åt svarta vinbär, plommon och torkad frukt. För mycket muskler för en PN tycker jag nog. Ganska grön och kartig i doften också. Överhuvudtaget ett ganska obalanserat vin som kanske (men jag tvivlar) så småningom lever upp till sitt pris.
© 2003-20 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close