Important Update From the Founder Read message >

Sommersmaking i Sandefjord del I / Norwegian summer night - BYO

Sandefjord

Tasted July 8, 2016 by GuWin with 599 views

Introduction

BYO sommersmaking hos TTH. Blant 21 viner var 11 fra Burgund. Gjennomgående meget høy kvalitet.

Flight 1 - Hvit intro v/ Christer (3 notes)

White
2013 Roland Lavantureux Chablis Grand Cru Vaudésir France, Burgundy, Chablis, Chablis Grand Cru
92 points
Lys gyllengul. Svake flinttoner og gul frukt på duft. Fyldig og småfet i anslaget, ganske kompakt og konsentrert med mye gul frukt, honningtoner og god syre.
White
2013 Fouassier Sancerre Le Clos de Bannon France, Loire Valley, Upper Loire, Sancerre
92 points
Svakt lys gyllengul. Middels intens duft med florale toner, stikkelsbær, sitrus i retning sitron. Intens, stram frukt. Elegant og ren. Stikkelsbærtoner på smak. Flott syre, god intensitet. En veldig god sancerre.
White
2010 J. Moreau & Fils Chablis Grand Cru Valmur France, Burgundy, Chablis, Chablis Grand Cru
89 points
Gyllengul. Innledningsvis våte ullsokker og hundepels på duft, etterhvert også honningtoner. Sitrus dukker opp etter at det våte ullpreget blåser litt bort - men det forsvinner ikke helt. Utviklet på smak, pen fylde men frukt som "fader" noe. Svakt bitre toner. Overraskende langt utviklet - ikke optimal flaske?

Flight 2 - Hvit burgund v/ Gunnar, Thomas og Espen (3 notes)

White
2008 François Raveneau Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre France, Burgundy, Chablis, Chablis 1er Cru
93 points
Lys gyllengul. Pent utviklet med middels + intens duft. Svake flinttoner, sitrus og en anelse smørmalt. Ekstremt presis på smak med mineralske toner av østers, et snev av sitron og saltvann. God konsentrasjon og balanse.
White
2010 Domaine Leflaive Mâcon-Verzé France, Burgundy, Mâconnais, Mâcon-Verzé
89 points
Tørket sitrusskall og gule plommer på duft. Småfet i anslaget med middels fylde og frukt, en anelse overvekt på syresiden. Avslutter noe kort
White
2009 Henri Boillot Meursault 1er Cru Les Charmes France, Burgundy, Côte de Beaune, Meursault 1er Cru
93 points
Intens, innsmigrende duft med elegant fatpreg og vaniljetoner. En skikkelig "smoky" meursault med svakt popcorn-preg. Flott fylde - en stor munnfull med intens frukt i retning sitrus og modne melontoner. Balansert med flott syre.

Flight 3 - Mellomspill/matpause v/ Ole Bjørn, Thomas, Gunnar og Espen (4 notes)

White - Sparkling
2002 Bollinger Champagne La Grande Année France, Champagne
88 points
Lys strågul med flotte, små bobler. Pent autolysepreg, gjærbakst og modne epler på duft. Flotte, lagrede toner på duft, men skuffer noe i munnen; litt flat, lite frukt, overvekt av syre - ubalansert. Flaskefeil?
Red
2007 Vylyan Villányi Montenuovo Cuvee Hungary, Dél-Pannónia, Villányi
89 points
Dyp rød. Fruktig, lett spicy duft. Konsentrert med god frukt dominert med kirsebær-, morell- og rødplommetoner.
Red
2015 Marcel Lapierre Morgon France, Burgundy, Beaujolais, Morgon
87 points
Ung, rødlilla farge. Veldig ung og "fraiche" duft med bringebær og hint av blåbær og et lite urtepreg. Ung og saftig på smak, intens og fruktig. Lavt tanninnivå, pen syre. Good stuff - men definitivt for ung å drikke nå - trenger et år eller to for å vise potensialet. 87-88 p nå, med godt potensial
Red
1996 Scarpa Barbera d'Asti La Bogliona Italy, Piedmont, Asti, Barbera d'Asti
84 points
Mørk og ugjennomtrengelig farge med murstens kant. Modne jordbærtoner, lakris og mørkt trevirke, samt hint av jern og blod. Overmoden frukt - syrlig og ubalansert - hadde nok vært vesentlig bedre for 10 år siden

Flight 4 - Bordeaux-blend v/ Thomas, Jan Frode og Espen (4 notes)

Red
1984 Château Montrose France, Bordeaux, Médoc, St. Estèphe
87 points
Utviklet farge, rødbrun med murstens kant. Tobakk, tjære og bålrøyk, lær, jordlige toner. Godt utviklet på smakt, med integrerte, modne frukttoner. Noe overmodent, frukten fortsatt tilstede, men "fader" noe. Blindt går vi til St. Estephe, jeg gjetter 1983, men det er faktisk 1984 Montrose. Morsomt.
Red
2011 Ridge Cabernet Sauvignon Estate USA, California, Santa Cruz Mountains
92 points
Ung farge. Dyp og ugjennomtrengelig farge. Solbær. vanilje, blåbær og myntetoner. Deilig juice - ekstremt fruktig; rik og konsentrert, stor fylde. Balansert. "In your face" uten å overdrive.
Red
2006 Chateau Montelena Cabernet Sauvignon The Montelena Estate USA, California, Napa Valley, Calistoga
94 points
Dyp mørk med vanndig kant. Nyanserte, fruktige toner med hint av vanilje, karamell, blåbær og bjørnebær. Svakt alkoholstikk med portvinspreg. Fløyelsmyk på smak; fyldig, konsentrert, meget fruktig, kompakt, full av mørke bær. Kveldens beste røde!
Red
1985 Château Talbot France, Bordeaux, Médoc, St. Julien
92 points
Rødbrun med brunlig kant. Funky preg med fjøs, utedo, gjødsel - tar litt tid før det avdempes - etterhvert renere bordeauxtoner med lær og blyantspiss. Godt utviklet på smak, god frukt med fortsatt motstand, avslepne tanniner. Mulig brett på denne - men når de urene dufttonene fordufter blir det hele mer harmonisk. Vanskelig å gi poeng, og det svinger mellom midt på 80-tallet og tidlig 90-tall. Jeg liker det litt funky preget og slår til med 92.

Flight 5 - Burgund-flight v/Thomas, 3 x Bård Gunnar og Gunnar (5 notes)

Red
2010 Sylvain Cathiard Chambolle-Musigny Les Clos De L'orme France, Burgundy, Côte de Nuits, Chambolle-Musigny
93 points
Klar, lys burgunder farge. Intens, ren duft med bringebærtoner og et elegant, floralt preg. Ren og elegant fruktig med klokkeklare bringebær- og jordbærtoner samt et svakt balsamicopreg. Flott konsentrasjon, og en imponerende vin til å være en lieu-dit. Bravo, Cathiard!
Red
2007 Domaine Marquis d'Angerville Volnay 1er Cru Champans France, Burgundy, Côte de Beaune, Volnay 1er Cru
87 points
Transparent, klar røde. Rødfrukt på duft iblandet medisinale toner og et lett urtepreg. Stram, syrlig/kjølig rød frukt, ikke helt balansert; over kanten, eller trenger den mer tid?
Red
2011 Domaine Marquis d'Angerville Volnay 1er Cru Champans France, Burgundy, Côte de Beaune, Volnay 1er Cru
91 points
Klar, transparent lys rød. Middels intens/noe lukket duft, svakt parfymert og med rene bringebærtoner. Stram i anslaget, ren rødfrukt, god syrlighet og "snerp". Ikke noe grønt å spore her, men denne trenger nok tid for at frukt, syre og tannin skal bli godt integrert.
Red
2013 Domaine Marquis d'Angerville Volnay 1er Cru Champans France, Burgundy, Côte de Beaune, Volnay 1er Cru
90 points
Klar, ung rødfarge. Søte frukttoner med moreller og kirsebær - pent fruktpreg. Ferskvare - men drikker godt nå. Behagelig, slank vin med godt bærpreg, men denne har også - som 2011 - en overvekt av syre vs frukt, og har nok et vesentlig potensial
Red
2010 Bouchard Père et Fils Beaune 1er Cru Grèves Vigne de L'Enfant Jesus France, Burgundy, Côte de Beaune, Beaune 1er Cru
92 points
Lett utviklet, middels dyp burgunderrød farge. Nydelig duft med søtlige toner av moreller og bringebær. Det sjarmerende, spicy preget fra forrige flaske (drukket i 2013) er på vei bort - og erstattet av et modnere duftbilde. Smaken er også mer utviklet, med flott frukt og konsentrasjon, men noe mer lukket enn sist, og vinen er nok på vei inn i fase. Resterende flasker bør få ligge i 5 år.

Flight 6 - Finale. Sauternes v/Ole Bjørn og Thomas (2 notes)

White - Sweet/Dessert
2001 Château Guiraud France, Bordeaux, Sauternais, Sauternes
94 points
Dyp gyllen farge. Intens duft med innslag av marsipan, crème brulée, appelsinmarmelade, karamelltoner og knekk. Intens i anslaget med enorm fylde og sødme og godt balanserende syre. Meget lang og balansert ettersmak. Pent utviklet og drikker godt nå. En dessert i seg selv.
White - Sweet/Dessert
2009 Château La Tour Blanche Sauternes France, Bordeaux, Sauternais, Sauternes
92 points
Klar strågul. Intens duft, søte toner av marsipan og tørket appelsinskall, honningtoner. Ren og relativt slank sauternes med flott frukt, delikate honningtoner, innslag av marsipan. Lekker syrestruktur og god balanse. Sødme og syre i ferd med å integreres - deilig å drikke nå.
3 people found this helpful Comment
© 2003-24 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close