Tasting Notes for Bernt Olav

(921 notes on 672 wines)

1 - 50 of 921 Sort order
White
11/27/2020 - Bernt Olav wrote:
90 points
Lys strågul farge. Frisk aroma med preg av sitronsdrops, mineraler og lime. I munn har den overraskende god syre og friskhet gitt den varme årgangen. Lett munnfølelse, svak fedme i frukten og ok lengde.
Red
2012 Domaine de Chevalier Pessac-Léognan Red Bordeaux Blend (view label images)
11/20/2020 - Bernt Olav wrote:
93 points
Samme som forrige flaske.
Red
11/14/2020 - Bernt Olav wrote:
93 points
Dyp rød farge med svak oransje kant. Kompleks Vosne aroma med preg av av mørke kirsebær, sur-søt frukt, tea, eksotisk krydder og skogbunn. I munn er den på den fyldige siden, medium+ syre/tannin og god lengde. Kompleks aroma, men kan trenge å myknes litt i munn, så 3-5 år vil gjøre godt. Anbefaler 1 time i karaffel.
White
11/8/2020 - Bernt Olav wrote:
91 points
Lys trågul farge. Intens aroma med preg av sitrus, mineraler, grønt eple, honning, I munn har den høy syre, stor intensitet, frukten kunne vært litt kraftigere for å hamle opp md syren. Medium lengde. Bra vin, men sitter med en følelse at de kunne fått til mer i denne årgangen. 91+ p.
White
11/7/2020 - Bernt Olav wrote:
94 points
Dyp strågul farge. Flott moden aroma med preg av sitrus, salt, mineraler, sjø, svakt honning og kritt. I munn er den syrlig og mineralsk. Medium fylde, høy konsentrasjon, kompleks og stor lengde. Fin balanse. Deilig Chablis 1'er cru med fin modning. Husk å lufte 1 time...
Red
11/1/2020 - Bernt Olav wrote:
93 points
Igjen en flott flaske, Deilig åpen Chambolle! Samme som forrige..
Red
2011 Château Branaire-Ducru St. Julien Red Bordeaux Blend (view label images)
11/1/2020 - Bernt Olav wrote:
91 points
Dyp mørk rød med svakt oransje kant. Aroma med preg av solbær, blyant, lær, sur-søt frukt og krydder. I munn er den medium fyldig og med tanniner som begynner å integreres fint. Smaken i samme leie som aroma. Ok lengde. Synes denne drikker fint nå, men vil sikkert utvikle seg positivt i 5-10 år til.
1 person found this helpful Comment
White
10/30/2020 - Bernt Olav wrote:
90 points
Strågull farge. Frisk aroma med preg av lime/sitron, pære, voks og ett mineralsk tilsnitt. I munn er den medium fyldig, høy balanserende syre og god lengde. Lett oljete munnfølelse som følges fint opp av syren. Personlig så synes jeg denne vinen har blitt stadig bedre/friskere de siste årene. Ble luftet i 2 timer før konsum.
White
10/29/2020 - Bernt Olav wrote:
92 points
Lys strågul farge. Intens aroma med preg av lemmoncurd, frisk sitron, krydder, mineraler voks og pære. I munn er den fyldig med glatt munnfølelse og relativt høy syre, litt overraskende gitt den varme årgangen. Sitter lenge. Fyldig frisk og balansert Puligny som har ett langt liv foran seg. Dette er vin fra eldre vinstokker, plantet mellom 1965 og 1974..
Red
10/25/2020 - Bernt Olav wrote:
91 points
Virket "over the top" rett etter åpning, men etter en time i karaffel så kom den på plass. Dyp rød med oransje kant. Klassisk intens aroma med preg av mørke bær, kjøtt, sur-søt frukt, kjeller, mineraler og pepper. I munn er den medium fyldig og har relativt høy syre med tanninene litt mer dempet. Best på aroma, litt tynnere frukt i smak. Viktig å lufte denne minimum en time før konsum. Ok følge til elg fillet.
Red
9/20/2020 - Bernt Olav wrote:
94 points
Fargen er dyp "cloudy" rød med oransje kant. Deilig moden aroma med preg av blyant, lakris, støvete kjeller, sur-søt frukt, blåbær og ett snev av mørk sjokolade. I munn oppleves den som moden og med integrerte tanniner, er mer syrefrisk. Samme elementer på smak som aroma. Over tiden det tok å konsumere flasken kom den stadig med nye elementer. Lang ettersmak. Ser andre mener denne ikke er moden enda, men min flaske(kjøpt på auksjon) oppleves som moden, men holdbar i mange år enda. 94+ p.
White
9/19/2020 - Bernt Olav wrote:
86 points
Utradisjonell Chablis dette. Har er preg av bortyris på aroma sammen med elementer av sitrus olje og litt mineraler. I munn har den god fylde og en oljete munnfølelse. Bra lengde og godt syrenivå som bærer vinen. Isolert sett en ok vin, men mangler områdetypisitet. Hvis du er glad i sentralburgund blandet med Sauternes så er dette vinen for deg. Som Chablis: 83 p. Som vin generelt: 89 P.
White
9/17/2020 - Bernt Olav wrote:
90 points
Flott Montagny med god balanse mellom frisk oljete frukt og tydelig syre. Samme som forrige flaske 6/21/2020, men ett knepp opp for tydligere syre og mer friskhet. Mangler litt kompleksitet, men leverer meget godt i sitt segment. 2017 viser seg å være en god hvit burgund årgang på høyde med 2014 og 2010(etter min smak).
Red
9/13/2020 - Bernt Olav wrote:
94 points
Enig i "guitarkim" sin vurdering av denne vinen. Selv om den er veldig ung så er det fremdeles en glede å drikke denne, men du må tåle litt tanniner.. Her får man mye topp Barolo for pengene.
1 person found this helpful Comment
Red
1989 Château de Fieuzal Pessac-Léognan Red Bordeaux Blend (view label images)
9/12/2020 - Bernt Olav wrote:
92 points
Samme som forrige flaske 3/1/2020. Holder seg veldig fint. Deilig moden BDX. Meget godt kjøp til de ca. 300,- NKR jeg betalte på Bruun R..
Red
2012 Domaine de Chevalier Pessac-Léognan Red Bordeaux Blend (view label images)
9/10/2020 - Bernt Olav wrote:
93 points
Klassisk dyp rød farge, ingen kantbruning enda.. Tydelig aroma med ett lett parfymert preg og elementer av tobakk, blyant, lakris, solbær og ett lett jordlig preg. I munn har den tanniner som allerede er godt integrerte, men tilstedeværende og gir en lett tørring i en lang avslutning. God fylde og konsentrasjon. Oppleves relativt moden, men da i starten av drikkevindu. Vil holde fint i 20 år til.
2 people found this helpful Comment
Red
9/6/2020 - Bernt Olav wrote:
93 points
Samme som forrige. Ble luftet lengre denne gangen. Topp Fixin!
White
9/6/2020 - Bernt Olav wrote:
92 points
Klar lys gul farge. Aroma Sitrus, lemoncurd, mineraler, voks og fremstår lett parfymert. I munn er den pent fyldig med relativt fet og oljete munnfølelse. Bra lengde. Varm årgang som kunne hatt litt mer syre og bør derfor drikkes litt kaldere enn normalt. Litt mer syre og dette kunne vært veldig bra, uansett god vin.
White
9/5/2020 - Bernt Olav wrote:
92 points
Klar strågul farge. Frisk og tydelig aroma med preg av sitrus, sitrusolje, nøtter, smør og mineraler. Deilig glatt/oljete munnfølelese med frisk syre og god lengde. Alt er nå i balanse. Min beste flaske fra denne produsenten. 92+ p.
Red
9/5/2020 - Bernt Olav wrote:
93 points
Dyp rød kjerne og bred oransje kant. Tydelig aroma som kommer med preg av viltkjøtt, sur-søt frukt, lakris, underskog, lavendel, rosmarin og kaffe. I munn er den medium + fyldig med god konsentrasjon og tydelig syre/tannin som gir god ryggrad til vinen. Med luft så kommer det frem mer kompleksitet i smaken med innslag Garrique, lakris, urter og sur-søt frukt. God lengde. Utviklet seg positivt i de 2 timene det tok å konsumere flasken, så her er det oppside for gode flasker. Har hatt flere flasker av denne vinen de siste 1,5 årene og det har vært varierende modning. Hvorfor er alltid den siste flasken(denne) den beste?
White
8/30/2020 - Bernt Olav wrote:
91 points
Samme som forrige..
White
8/7/2020 - Bernt Olav wrote:
92 points
Dyp strågul farge. Bred aroma med preg av friskt malt, sitrus, pære, bringebær, mineraler og honning. I munn er den pent fyldig med flott lett sødmefull frukt. Bra syre som bærer fylde og sødme ut i en fin avslutning. Er generelt skeptisk til naturviner med lavt svovelinnhold, men denne overrasket meg, god vin.
Red
7/25/2020 - Bernt Olav wrote:
91 points
Relativt mørk farge for burgund. Mørk burgund aroma med preg av sødmefulle kirsebær, snev av rosin(forsvinner etterhvert), jordlige toner, krydder, I munn har den stor konsentrasjon, høy syre, medium tannin og ett lett sødmefullt preg i frukten. Bra lengde. Dette er en vin som helt klart vil vinne på lagring, tipper 5 år til vil gjøre godt.
Red
7/19/2020 - Bernt Olav wrote:
92 points
Samme som forrige 4/8/2020. Moden og drikkeklar. En av mine favoritter for tiden, koster drøye 800,- NKR, men i forhold til kvalitet så gir den god valuta i dagens Burgund marked.
White
7/10/2020 - Bernt Olav wrote:
94 points
Samme som forrige 06/24/2020.
1 person found this helpful Comment
White
6/24/2020 - Bernt Olav wrote:
94 points
Flott Chablis Forrest. Her er alt på plass med aroma preget av: mineraler, kalk, sitrus, lett sødmefull sitrus, sjø, frisk honning mm. Smaken følger aroma. I munn har den nydelig syrespill og intensitet. Også her en lett sødme i frukten tross den tydelig syren. Stor lengde. Koster litt, men verd hver krone. 94+
White
6/21/2020 - Bernt Olav wrote:
89 points
Strågul farge. Lett lukket på aroma, men får preg av honning, gule frukter, sørlig sitron og voks. I munn har den en glatt oljete munnfølelese. Har akkurat nok syre og ok lengde. Bra hvit burgund i forhold til pris(ca. 300 Nkr). 89-
Red
2009 Faiveley Mazis-Chambertin Mazis-Chambertin Grand Cru Pinot Noir (view label images)
6/14/2020 - Bernt Olav wrote:
94 points
Trengte 3 timer i karaffel for å åpne seg, men vil utvilsomt ha godt av noen år til i kjelleren. Klassisk transparent lett dyp rød farge. Kompleks aroma med preg av sur-søt frukt, tranebær, krydder, svakt røyk, parfyme, jordbær og blomster(tulipan?!). I munn er den på den fyldige siden med nok syre/tannin til å gi en fin ryggrad ut i en lang avslutning. Flott vin som virket svært skuffende rett etter åpning, men som åpnet seg flott er 3 timer og var strålende etter 5(siste glasset alltid best). 94/95
Red
5/10/2020 - Bernt Olav wrote:
91 points
BN fill, var dårlig kork med litt lekkasje, så var spent på denne flasken. Luftet i 1 time i vid karaffel. Litt overraskende streng aroma med litt urent preg første tiden, med tid/luft så kommer det renere aroma. Aroma med preg av jord, tranebær, krydder og kjeller. I munn har den høy konsentrasjon, tydelig syre/tannin og god lengde. Utvikler seg positivt de 2,5 timene det tok før flasken var tom.
Oppleves som litt streng, uvant det også både når det gjelder Leroy og vinmarken. .
Red
5/9/2020 - Bernt Olav wrote:
91 points
Har hatt godt av å roe seg i kjelleren i noen dager, oppleves nå mer kompleks enn forrige flaske for en måned siden. Har ett tydelig grønt tilsnitt rett etter åpning, men dette blåser over etter 20 minutter. Minner litt om stilen til Leroy og Comte LB, med fløyelsmyk sømløs munnfølelse. Finner elementer av fice spice, røyk, kirsebær, skogbunn, kanel og nypete. Bra lengde. Oppleves som drikkemoden nå og har derfor mine tvil om at dette er en vin med ett veldig langt liv foran seg. Kanskje inntil 10 år? Begynner å bli seriøse priser for en kommune Vosne, 819,- NKR, men oppleves som verd det. 91-92 p
Red
5/1/2020 - Bernt Olav wrote:
92 points
Flott Barbareso dette. Oppleves som åpen og tilgjengelig, pent fyldig og med mykt anslag som ender ut i en lang fast avslutning. Tydelig preg av lakris, kirsebær, tjære, sur-søt frukt og tranebær. Her er det flere år med oppside, 92 p for nå..
2 people found this helpful Comments (1)
Red
4/25/2020 - Bernt Olav wrote:
93 points
Denne var betydelig bedre nå enn for ca. 1 år siden, da opplevde jeg at det var for mye alkoholsødme i frukten, nå er den integrert. Klassisk oransjerød farge. Flott klassisk aroma med preg av sur-søt frukt, lakris, tobakk og mineraler. I munn er den fyldig, men balansert med fremtredende syre og tannin. Stor lengde. 93-94 p. God Brunello dette.
Red
4/18/2020 - Bernt Olav wrote:
92 points
Flott utgave av denne vinen, har fulgt den over en årrekke og dette er en av de beste. Bred tydelig aroma med preg av kirsebær, lakris, sur-søt frukt og røyk. I munner den på den pent fyldig og med tydelig tanniner som gir fin ryggrad uten at de er overveldende. Flott lengde. Drikker fint nå og vil holde og utvikle seg i 20+ år. Dette gi virkelig mye vin for pengene.
1 person found this helpful Comment
White
4/18/2020 - Bernt Olav wrote:
91 points
Frisk og med tydelig preg av sitron, lime, mineraler, fat og smør. Frisk syre, medium fylde og bra lengde.
Red
4/17/2020 - Bernt Olav wrote:
95 points
Flott Brunello tilsvarende forrige 2/28/2020.
Red
1990 Château Chasse-Spleen Moulis en Médoc Red Bordeaux Blend (view label images)
4/10/2020 - Bernt Olav wrote:
93 points
TN fill, perfekt kork. Lys farge med oransje kant og skjær. Flott moden aroma med preg av sur-søt frukt, våt skogbunn, lær, søt lakris og kaffe. I munn har den mykt anslag og fint integrerte tanniner. Medium fylde og god lengde. Oppleves som jeg har truffet denne vinen på toppen, vil dog sikkert holde seg slik noen år til.
Red
4/8/2020 - Bernt Olav wrote:
92 points
Lett "cloudy" dyp rød farge. Åpne og kompleks aroma med områdets klassiske parfymerte preg og elementer som roseblad, blomster, svakt søtlig krydder, røkelse, kirsebær og fiken. I munn har den mykt anslag og akkurat nok syre og tannin til å bære den ut i en lang avslutning. Oppleves som drikkeklar, men vil sikkert holde fint i 10 år til.
Unge vinbønder som sverger til 100% biodynamisk kultivering og stort fokus på kvalitet, dette gjenspeiler seg i sluttproduktet.
Red
4/4/2020 - Bernt Olav wrote:
90 points
Dyp litt "Cloudy" rød farge. Aroma som begynner å åpne seg med lett søtlig eksotisk krydder, kirsebær og svakt røyk. I munn er den medium fyldig, kjølig, glatt og "silkete" munnfølelse. Nesten umerkelige tanniner som kun kommer inn i avslutningen. Bra lengde. Deilig Vosne som kun mangler litt kompleksitet.
White
4/4/2020 - Bernt Olav wrote:
95 points
Samme som forrige flaske. Hvit burgund etter min smak med syre, fedme, balanse, kompleksitet og intensitet. Perfekt følge til gratinerte sjøkreps.
Red
4/1/2020 - Bernt Olav wrote:
87 points
Skuffende vin fra en produsent og vinmark som jeg vanligvis liker godt. (Har dog kun drukket MSD fra Arlaud) Gir veldig lite i dag, men kan ha mer på lager med lagring uten at jeg tror det blir noen stor vin. Frisk, syrlig og med preg av syrlige kirsebær og litt bringebær.
White
3/22/2020 - Bernt Olav wrote:
91 points
Lys strågul farge. Aroma med preg av sitrus, lemoncurd, cummin, popcorn og voks. Intens og syrefrisk munnfølelese. Smak følger aroma. Bra lengde. Frisk og godt balansert vin, men du må like litt syre..
Red
3/28/2020 - Bernt Olav wrote:
91 points
Dyp rød farge. Relativt kraftig aroma med preg av røyk, modne bringebær, krydder og voks. I munn har den lett sødmefull frukt med god kraft, bløt i anslaget med tilstedeværende tanniner i utgangen. Smaken ligger i samme leie som aroma, men med noe mer eksotisk krydder. Bra lengde. God vin som drikker fint nå med en time luft. Personlig så har jeg alltid likt vinene i MSD med sin kraft og lett eksotiske preg i kombinasjon med ett fornuftig prisnivå.
Red
3/28/2020 - Bernt Olav wrote:
89 points
Dyp rød farge. Oppleves som drikkeklar, men med områdets tydelig tanninstruktur. Flott aroma med preg av kaffe, blyant, solbær og lær. I munn er den medium+ fyldig. God lengde. her får du mye Pauillac for pengene (Særdeles hyggelig kjøp til kr 330,-) Fungerte utmerket til grillet lammecarre.
White
3/21/2020 - Bernt Olav wrote:
92 points
Strågul farge. Frisk aroma med preg av sitrus, popcorn, voks, mineraler, lime, kalk og hvite blomster. I munn har den perfekt balanse mellom fedmen i frukten og frisk syre. Sitter lenge. Smaken ligger i samme leie som aroma. Drikker veldig godt nå, men vil sikkert holde fint i 5-10 år til. J.M. Boillot har i mange år vært min favoritt Puligny produsent og skuffer ikke her heller. 92+ p.
1 person found this helpful Comment
Red
3/18/2020 - Bernt Olav wrote:
93 points
Klar dyp transparent rød farge. Relativ lukket på aroma, men med luft finner jeg lovende preg av røde bær, tea, røkelse, roser, støv og "frisk" skogbunn. I munn er den på den fyldige siden og med tydelige tanniner uten at de overdøver. God lengde. Dette er en vin som vil vinne på noen år i kjelleren og bør luftes i 1-2 timer før konsum nå.
White
3/17/2020 - Bernt Olav wrote:
90 points
I gode årganger er dette en av de best BB som finnes der ute. 2017 er en av dem. Flott balanse mellom fedme og syre. Flott aroma med preg av sitrus, snev av røyk, mineraler, hvite blomster og grapefruit. Bra lengde. Drikker veldig fint nå, men har godt av 1 time med luft. Druer fra Meursault, Puligny, St. Romain og Auxey-Duresses. Bra kjøp til drøye 300 NKR.
Red
3/15/2020 - Bernt Olav wrote:
91 points
Dyp transparent rød med tydelige oransje skjær i kant. Kraftig aroma med preg av jordbær, rips, boysenbær, støv, røyk og krydder. I munn er den relativt fyldig og konsentrert for en kommune vin. Ok lengde. Ble luftet i vid karaffel i 2 timer før konsum, da var også eikenpreget borte. Noe sier meg at denne vinen vil være bedre om 10 år.
Red
3/14/2020 - Bernt Olav wrote:
94 points
Samme som forrige flaske 1/12/2020. Viktig å gi den luft, minst 2 timer.
1 - 50 of 921
More results
  • Tasting Notes: 921 notes on 672 wines
© 2003-20 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close