Important Update From the Founder Read message >

Tasting Notes for Bernt Olav

(1,013 notes on 749 wines)

1 - 50 of 1,013 Sort order
Red
4/14/2024 - Bernt Olav wrote:
92 points
Dyp rød med lilla skjer. Aroma med preg av blårbær, bjørnebær, skogbunn, mineraler og litt trekrydder. I munn har den saftig munnfølelse, høy konsentrasjon og stor fylde. Medium+ tannin og relativt høy syre gir flott ryggrad ut i en lang avslutning. Mye Cote Rotie for pengene..
Fungerte meget godt til Beef Welington.
White
3/31/2024 - Bernt Olav wrote:
93 points
Lys strågul farge. Litt lukket aroma med preg av voks, mineral, noe smørtoner og sitrus. I munn er den medium+ fyldig og bra intensitet. God lengde. Ung St. Aubin som drikker fint til mat nå, men vil ha godt av 2-3 år i kjelleren.
Red
10/15/2023 - Bernt Olav wrote:
89 points
Dyp transparent rød og lett "cloudy" farge. Flott aroma med preg av jordbær, skogbunn, støv og tranebær. I munn er den medium fyldig, lette tanniner og balanserende syre, samtidig har den en lett sødme i frukten. Medium - lengde.
White
10/8/2023 - Bernt Olav wrote:
91 points
Lys strågul farge. Aroma med preg av sitrus, kalk, grønt eple og hint av sjø. I munn er den ved åpning relativt fet og minner mer om en sentralburgund enn en Chablis, men med luft så strammer den seg litt opp. I munn er den oljete og med tydelig sitrus. God balanse mellom fedme og syre. Bra lengde. Interessant vin som er veldig god nå, men føles noe uforløst og har mulig oppside. 91/92 p
Red
8/26/2023 - Bernt Olav wrote:
93 points
Mørk rød-lilla, nesten som blåbærsaft i fargen!?. Flott aroma med preg av blåbær, lavendel, lett parfyme, mahogni, voks og lakris. I munn er den medium fyldig med høy konsentrasjon og god lengde. Tydelig syre/tannin som passer vinen godt. Veldig god allerede..
1 person found this helpful Comment
Red
6/18/2023 - Bernt Olav wrote:
94 points
Lys transparent rød med oransje skjær. Intens aroma med preg av lakris, kirsebær, moreller, skogbunn og krydder. Medium fyldig og god konsentrasjon samt balanserende tanniner. Bra lengde. En meget god klassisk Brunello uten den overdrevne fylden og fatbruken som man kan finne i moderne utgaver(som også kan være gode på sitt vis). Jeg synes Le Chiuse er enda bedre i litt kaldere årganger, men klarer seg også fint i denne varme årgangen som 2017 var.
1 person found this helpful Comment
Red
5/29/2023 - Bernt Olav wrote:
90 points
Lys transparent rød-brun farge. Moden aroma med tydelige jordlige toner, , oliven og litt kryddertoner. Moden munnfølelse med fullstendig integrerte tanniner, men samtidig tydelig syre, ok lengde. Etter hvert som vinen fikk mer luft så kom det frem mer frukt og en lett sødme i frukten. Ok lengde.
Rett etter åpning så virket vinen neste gone, ble dekantert i 30-45 min og da våknet den igjen. Uansett full moden og noen år over toppen, så du må like godt modne viner for å sette pris på denne( i hvert fall de flaskene jeg har, kjøpt på auksjon). 90- p.
1 person found this helpful Comment
Red
2007 Clos de l'Oratoire St. Émilion Grand Cru Red Bordeaux Blend (view label images)
5/28/2023 - Bernt Olav wrote:
92 points
Dyp mørk rød farge. Flott klassisk aroma med preg av kaffe, mørk sjokolade, lakris, plomme og tobakk. I munn er den pent fyldig med tilstedeværende, men integrerte tanniner. God lengde. Fint moden St. Emilion som er overraskende god gitt årgangen. Fungerte utmerket til grillet storfe.
White
5/7/2023 - Bernt Olav wrote:
89 points
Lys strågul farge. Aroma med preg av sitrus, stein og grønne epler. Frisk vin med medium til lett fylde. Ok lengde.
Red
4/30/2023 - Bernt Olav wrote:
90 points
Dyp mørk rød med tett kjerne. Klassisk aroma med preg av pepper, blåbær/bjørnebær, gammel kjeller, og voks. I munn er den medium+ fyldig med fine tanniner og relativt høy syre. Ok lengde. Alt i alt en god Crozes fra ett nytt bekjentskap. God vin.
Red
4/23/2023 - Bernt Olav wrote:
90 points
Samme som forrige flaske. Har drukket 4-5 flasker av denne vinen og opplever noe flaske-variasjon, men jevnt over en bra moden Brunello til en fornuftig pris. Denne flasken var ok, mens andre har vært bedre, så scorer 90-92 i min bok..
2 people found this helpful Comment
Red
4/16/2023 - Bernt Olav wrote:
92 points
Transparent, brilliant rød farge. Klassisk aroma med preg bringebær, varme krydder, støv og kirsebær. Saftig munnfølelse mog medium fyldig med snille balanserte taniner og balanserende syrenivå som gir vinen tilstrekkelig ryggrad. Jeg opplever vinen som relativt åpen, ung ja, men god å drikke nå. Deilig Chambolle dette! Drukket fra Zalto bourgogne.
Red
4/8/2023 - Bernt Olav wrote:
93 points
Dyp mørk rød. Litt lukket aroma med preg av mørke bær, lakris, moreller, litt røyk og mahogny.. I munn har den høy konsentrasjon og tydelige tanniner. God vin som kun viser litt av hva man kan forvente med noen år til i kjelleren. Alkoholen er høy(15 %), men er fint integrert i frukt/konsentrasjon. Bra lengde. Blir spennende å se hvordan denne er om 2, 3, 5 og 10 år.. 93 p for nå.
White
4/2/2023 - Bernt Olav wrote:
91 points
Strågul farge. Flott aroma med fin intensitet og preg av sitrus, mineraler, gul frukt, lett parfyme og voks. I munner den medium fyldig, høy konsentrasjon, fint balanserende syre og god lengde. Er ok å drikke nå, men vil ha godt av 1-2 år til og holde fint i 6-8.
Red
3/26/2023 - Bernt Olav wrote:
90 points
Lys transparent farge. Aroma med preg av bringebær, litt krydder, voks og ett hint av granbar. I munn er den medium til lett fyldig, snille tanniner og fin syre som gir nok ryggrad til vinen. Ok lengde. Lett og frisk vin som med litt luft oppleves som drikkeklar.
Red
3/24/2023 - Bernt Olav wrote:
91 points
Transparent dyp burgund rød farge med svakt oransje kant. Ved åpning virket den svært moden, men strammet seg raskt opp og oppleves mer ungdommelig enn tidligere flasker siste året. Lett moden aroma med preg av lær, kaffe, tørket frukt, litt røde bær og ett lett parfymert preg. I munn er den medium + fyldig og har god konsentrasjon. Bra lengde.
3 people found this helpful Comment
Red
3/18/2023 - Bernt Olav wrote:
91 points
Dyp rød med lilla skjær. Aroma med lett parfymert preg og elementer av voks,kjeller, pepper og blåbær. I munn har den mykt anslag og en saftig munnfølelse. Medium fylde og god lengde. Behagelige 12,5 % alkohol. Med litt luft så drikker denne godt nå.
White
3/12/2023 - Bernt Olav Likes this wine:
90 points
Gul/grønn farge. Tydelig aroma med preg av mineraler, eik, sitrus og lim. Bra fylde med en lett fedme i frukten, balanserende syre og god lengde. Har tydelig eikepreg som vil trenge litt tid for å integreres, hjelper med tid i karaffel. Bra kjøp.
1 person found this helpful Comment
White
3/10/2023 - Bernt Olav wrote:
92 points
Strågul farge. Aroma med preg av syrlige sitronsdrops, voks og kalk-mineraler, men her vil det åpne seg mer med lengre lagring. I munn er den pent fyldig og med balanserende syre. Bred i anslaget og med lett syresnerp i avslutningen. Bra lengde. Fungert godt til skaldyrfat med østers, reker, sjøkreps og krabbe. Bra verdi for pengene. 92- med mulig oppside.
Red
2/26/2023 - Bernt Olav wrote:
93 points
Dyp mørk rød farge. Flott klassisk aroma med preg av plomme, blåbær, boysenbær, pepper, voks, ett snev av rosmarin og kaffe. I munn er den pent fyldig og har høy konsentrasjon, er fremdeles relativt åpen og tilgjengelig. Bra lengde. Drikker faktisk bra nå, men har samtidig mange gode år med oppside foran seg. 93 p for nå, men muligheter for 2 p til. I dagens vinmarked er dette bra verdi for pengene.
3 people found this helpful Comment
White
2/19/2023 - Bernt Olav wrote:
87 points
Strrågul farge. Lett sørlig aroma med preg av stjernefukt, lime, vanilje og fersken. I munn er den medium+ fyldig med samme elementene som på aroma med ett tillegg av noe eikepreg. Har for mye tropisk preg til at den helt faller i smak hos meg. Ikke en vin jeg vil kjøpe igjen.
White
2/15/2023 - Bernt Olav wrote:
90 points
Relativt lys farge. Intens aroma med preg av friske sitroner, mineraler, litt fatkrydder, ellers litt lukket. I munn er den frisk med tydelig syre og ett tydelig mineralsk tilsnitt. Medium fyldig. En relativt slank og frisk Meursault. Ok lengde.
White
2/5/2023 - Bernt Olav wrote:
91 points
Lys i fargen. Aroma med preg av lett søtlig sitron, fat, smør og voks. I munn har den en lett fedme, bra syre, medium fylde og en god lengde. God balansert CM med tydelig sitrus preg, kunne ønsket meg ett noe mer mineralsk tilsnitt. Vil tro det er 5 år med lett oppside. Drukket til trukket skrei, men det vil nok passet bedre med gratinerte eller grillet sjøkreps.
Red
1/21/2023 - Bernt Olav wrote:
92 points
Dyp transparent rød med oransje kant. Flott moden aroma med preg av kaffe, voks, lakris, sur-søt frukt og "gammel kjeller". I munn er den medium+ fyldig, integrerte tanniner og tydelig syre i hele smakskurven. Ok lengde. Kunne ønske meg ett hakk mer kompleksitet, men så er jo dette lillebroren for Guigal i Cote Rotie. 91/92 p. og noen hakk bedre nå enn når jeg drakk denne vinen i 2015(89 p).
Passet fint til andeconfit.
Red
1999 Castello Vicchiomaggio Chianti Classico Riserva Petri Chianti Classico DOCG Sangiovese Blend, Sangiovese (view label images)
1/19/2023 - Bernt Olav wrote:
91 points
Overraskende dyp rød i fargen og med noe oransje kant. Flott moden aroma med preg av sur-søt frukt, skogbunn, løv, tobakk, lett parfyme og kaffe. I munn er den pent fyldig med fint integrerte tanniner og syre. God balanse og overraskende fylde i frukten på en 23 år gammel Chianti. God lengde. Mye som tyder på at man drikker Chianti alt for tidlig. Dette var nok en perfekt flaske.
Red
12/17/2022 - Bernt Olav wrote:
91 points
Samme som forrige flaske, 11/5/2022.
Red
11/25/2022 - Bernt Olav wrote:
92 points
Relativt mørk i fargen. Kraftig aroma med preg av lakris, varme krydder og lett sødmefulle bringebær. I munn er den på den fyldige siden med solid frukt og noe mer tannin og alkohol(14%) enn man vanligvis finner i VR. God lengde. Tenker dette er en vin som vil vinne på 5+ år i kjelleren. God vin med potensiale.
Red
11/13/2022 - Bernt Olav wrote:
91 points
Relativt lys i fargen for en CDP. Aroma med preg av herbes de Provance, cassis, eksotisk krydder og kjeller. I munn er den medium fyldig, integrerte tanniner og uten merkbar alkohol tross sine 15 %. Bra lengde.
Red
11/11/2022 - Bernt Olav wrote:
92 points
Lys transparent rød. Frisk aroma med lett sødmepreg og elementer av vanilje, skogbunn, krydder, røde bær og mineraler. I munn er den medium- fyldig og har nok syre til å balansere godt. Lett sødme i frukten som går godt sammen med syrenivået. Ok lengde. Bra verdi for pengene.
1 person found this helpful Comment
Red
11/5/2022 - Bernt Olav wrote:
92 points
transparent rød med oransje kant. Aroma med preg av nype, støv, tea, kaffe, lakris og kirsebær. I munn er den pent moden, medium fylde og tanniner som begynner å dempes noe samtidig som de gir fin nerve i vinen. Bra lengde. Etter min smak så drikker denne veldig godt nå, men vil også holde en del år til.
Red
1995 Château Chasse-Spleen Moulis en Médoc Red Bordeaux Blend (view label images)
10/30/2022 - Bernt Olav wrote:
90 points
Dyp rød med oransje kant. Moden aroma med preg av kaffe, sur-søt frukt, skogbunn, støv og lakris. I munn er den også pent fyldig, men mer ungdommelig enn mine tidligere flasker av denne vinen. Medium fyldig. Tanninen er fint avslepne, men tilstedeværende og sammen med syren gir den en fin ryggrad i vinen. Har fremdeles en del frukten intakt om enn på vikende front, lett sødme i frukt faktisk. Bra lengde. Helt klart min beste flaske av denne vinen. 90/91 p.
Red
10/27/2022 - Bernt Olav wrote:
92 points
Relativt lys rød. Flott aroma med preg av tørket frukt, lakris, nype, voks og roser. I munnen er den saftig med medium fylde. Tanninene er tydelig, men snille. Lett sødme i frukten. Bra lengde. Flott balansert Barolo som drikker fint nå.
1 person found this helpful Comment
Red
2019 Château Nenin Pomerol Red Bordeaux Blend (view label images)
10/23/2022 - Bernt Olav wrote:
93 points
Dyp mørk rød farge. Tett aroma med preg av espresso, bjørnebær, solbær, lakris, krydder og mørk sjokolade. I munn er den nesten litt tykk i konsistensen. Relativt snille tanniner, tydelig syre og lett merkbar alkohol. Stor fylde og lengde. Trenger tid for å åpne seg skikkelig..
1 person found this helpful Comment
White
10/19/2022 - Bernt Olav wrote:
90 points
God årgang for denne vinen. Flott balanse mellom fylde, fedme og syre. Ellers likt mitt notat fra 10/6/2022. Utrolig godt kjøp i dagens burgund marked. Vil utvikle seg positivt i 3+ år.
Red
10/14/2022 - Bernt Olav wrote:
93 points
Dyp transparent rød. Flott aroma med preg av lær, kaffe, sur-søt frukt og krydder. I munn medium+ fyldig, tilstedeværende tanniner, fin syre og god lengde. Flott Italiensk BDX blend. Pent moden.
1 person found this helpful Comment
White
10/6/2022 - Bernt Olav wrote:
90 points
Strågul farge. Frisk aroma med preg av sitrus, kalk, hint av lys honning og vanilje. I munn er den pent fyldig med frisk syre og en relativt lang avslutning. God balanse. Igjen en flott Montagny 1'er cru fra J.M.Boillot.
Red
9/22/2022 - Bernt Olav wrote:
93 points
Dyp mørk rød farge. Nydelig sval og lett parfymert syrah aroma med preg av pepper, plomme, skifer, blomster og sur-søt frukt.. I munn er den medium fyldig, medium tannin og tydelig syre som gir fin ryggrad til vinen. Bra lengde. Særdeles hyggelige 12,5 % alkohol, alt for mange viner med høyt alkoholinnhold for tiden. God Cornas som gikk veldig fint til klassisk Finnbiff.
White
9/11/2022 - Bernt Olav wrote:
89 points
Strågul farge. Intens aroma med preg av lemoncurd, noe floralt, eik, smør og kontaktlim. I munn er den ok fyldig, men ha relativt kort avslutning. Ting ikke er helt i balanse slik det vanligvis er fra JM Boillot. Er usikker på om denne vil bli særlig bedre ved lagring. Litt skuffende vin for meg dette, en produsent jeg til stadighet vender tilbake til, men her skuffer de.. 89p
Red
7/21/2022 - Bernt Olav wrote:
92 points
Samme som forrige flaske. Er dog blitt mer åpen i munn. God vin.
Red
7/12/2022 - Bernt Olav wrote:
91 points
Mursteinrød farge. Topp moden, vil ikke bli bedre med mer tid. Moden aroma med preg av sur-søt frukt, lær, kirsebær og lakris. Tanninene er pent integrert, men tydelig syre som gir fin ryggrad i vinen. Frukten er på vikende front. Ok lengde.
1 person found this helpful Comment
White
6/3/2022 - Bernt Olav wrote:
90 points
Strågul farge. Relativt lukket på aroma, men litt sitrus og voks. I munn er den medium fyldig, nok syre til å balansere, god lengde. Ren og pen Puligny.
Red
5/22/2022 - Bernt Olav wrote:
93 points
Dyp mørk rød farge. Aroma med preg av sur-søt frukt, mahogny, kaffe, litt urter og støv. I munn er den medium fyldig, saftig, godt balansert med god ryggrad av tannin og syre. Ok lengde. Flasken ble luftet i 1 time før konsum. Synes den var god å drikke nå, men vil sikkert utvikle seg positivt noen år til.. Min første opplevelse med Cepparello, ga mersmak..
1 person found this helpful Comment
White
5/15/2022 - Bernt Olav wrote:
93 points
Intens og balansert GC Chablis. Aroma med preg av sitrus, mineraler, lemmoncurd mm. Medium+ fylde med frisk syre og god lengde. Oppleves som saftig og balansert. Ung, men drikker ok med god lufting.
Red
5/14/2022 - Bernt Olav wrote:
88 points
Transparent rød/brun farge. Moden aroma med preg av mahogny, lakris, skogbunn og sur/søt frukt. I munn er den medium fyldig med integrerte tanniner og med syre som er mer fremtredende enn tanninene. Har litt skrinn munnfølelse der frukten er på vikende front. Ok lengde. Skuffende riserva. Mulig dette var en dårlig flaske??
For en drøy tusenlapp(som denne flasken kostet)så finnes det utrolig mye bedre Brunello der ute.
Red
5/8/2022 - Bernt Olav wrote:
90 points
Farge, rød med lilla skjær. Flott aroma med preg av kirsebær, oliven, kjeller og litt krydder. I munn er den saftig og med en lett sødmefull frukt. Ok lengde. Akkurat kompleks nok til å bli interessant, medium fyldig, saftig og drikkeklar. Enig med hajoha at dette er akkurat hva man ønsker seg av en BR. 90+p
White
5/6/2022 - Bernt Olav wrote:
90 points
Strågul farge. Klassisk og relativt intens aroma med preg av smør, nøtt, sitrus, litt mineral og voks. I munn er den medium fyldig og har tydelig balanserende syre. Ok lengde. Bra vin, men mangler det lille ekstra.
Red
2010 Château Tronquoy-Lalande St. Estèphe Red Bordeaux Blend (view label images)
4/16/2022 - Bernt Olav wrote:
92 points
Dyp rød/lilla farge. Flott klassisk aroma med lett sødme og momenter som espresso, blyant, solbær og skogbunn. I munn er den pent fyldig med integrerte og støvete tanniner og bra lengde. Etter mitt syn så er denne perfekt moden nå. En meget god St. Estephe som gir meget god valuta for pengene. Perfekt følge til lammelåret på Påskeaften.
Red
4/16/2022 - Bernt Olav wrote:
88 points
Klassisk og litt streng Haut Medoc, Bordeaux. Aroma med preg av kaffe, blyant og solbær som fremtredende elementer. Medium fylde, tydelige tanniner og ok lengde. Drikkeklar nå, tror ikke det er nok frukt til at den vil vinne særlig på ytterligere lagring. Bra verdi for pengene dersom du liker klassiske og litt strenge Bdx viner(noe jeg gjør).
Red
4/2/2022 - Bernt Olav wrote:
93 points
Dyp rød med antydning til oransje kant. Relativt lukket på aroma fra start, men åpner opp med klassiske elementer som blyant, lær, solbær og kaffe. I munn er den pent fyldig med medium tannin og syre. Er overraskende fyldig med tanke på den svake årgangen. Sitter lenge. Ble luftet i vid karaffel i 2 timer og drukket over 3 timer, siste glasset best..
Red
2/6/2022 - Bernt Olav wrote:
92 points
Dyp transparent rød farge. Relativt åpen og klassisk Vosne aroma. Aroma med preg av eksotiske krydder, nype, kirsebær, friske lett sørlige bringebær og lakris. I munn er den pent fyldig med balanserte tanniner og syre som løfter uten å være dominerende. Fin lengde. God vin som vil utvikle seg positivt i minimum 5 år.
1 person found this helpful Comment
1 - 50 of 1,013
More results
  • Tasting Notes: 1,013 notes on 749 wines
© 2003-24 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close