Thank you for helping us reach 10 MILLION Community Tasting Notes! See the insights >

Tasting Notes for mnor

(134 notes on 110 wines)

1 - 50 of 134 Sort order
Red
8/27/2020 - mnor Likes this wine:
92 points
It took a couple of years for this wine to finally develop into a phase that is not only about acid and oak. This was my last bottle, but also the first bottle that was dominated by dark fruit, licorice and some spices. Really enjoyable and nice wine
White - Sparkling
11/4/2017 - mnor Likes this wine:
Comtes 04 är för ung i dagsläget och skulle behöva minst 2-3 års lagring och troligtvis helst närmare 10 år till i källaren för att komma till sin fulla potential. Samtidigt är det väldigt gott med söt grape, tropisk frukt, röda äpplen, brioche och lime och ordentlig syra.
1 person found this helpful Comments (1)
White - Sparkling
8/26/2017 - mnor Likes this wine:
NV (MV?) Duval-Leroy Femme de Champagne är riktigt riktigt lovande och kommer nog bli fantastiskt bra om man bara håller på flaskorna cirka 3-5 år. Smör, gula plommon, ananas, gula äpplen, citrus, fransk nougat. Påminner lite om en "Comtes de Champagne lite" med något mindre sötma och mindre krutdoft. Champagnen hade dag 1 en liten beska i eftersmaken, som försvann dag 2 som jag drack champagnen. Nuvarande batch baseras till största del på årgång 2004.
2 people found this helpful Comment
Red
7/11/2017 - mnor Likes this wine:
94 points
Doft: Mörka bär (björnbär, svarta vinbär), plommon och ekfat
Smak: Björnbär, plommon, viol, jordgubbar, toner av svarta vinbär, kaffetoner, fattoner.

Drack detta vin för 2,5 år sedan och det har verkligen utvecklats. Ett vin som är helt i min smak, med bra frukt, syra och påtagliga tanniner. Efter första klunken vin framträder en potpurri av mörk frukt som finns kvar länge i munnen, där smakerna av björnbär, viol och plommon är tydligast. Tanninerna är fortfarande väldigt påtagliga men klart mer integrerade än för 2,5 år sedan. Tycker att vinet är fantastiskt gott redan nu, men det finns en klar potential att bli bättre, då faten kan träda tillbaka lite till och tanninerna kan rundas av något mer. Blir nu fruktansvärt svårt att hålla sig borta från resterande flaskor... 93+ poäng
White - Sparkling
12/29/2015 - mnor Likes this wine:
(Deg jan 2013)

Doft: Bröd, bokna röda äpplen, lätta citrustoner
Smak: Bokna röda äpplen, röda bär, mandarin, mogen lime

Helgens bästa champagne. Om man låter Paul Dethune Blanc de Noir få 2-3 år i källaren, så börjar det hända saker. Ett helt annat djup i smakerna där citrustonerna inte är lika tydliga längre och syran bättre integrerad. Mycket trevligt vin.
White - Sparkling
7/5/2015 - mnor wrote:
Doft: Grönt äpple och lime
Smak: grönt omoget äpple, lime med citron avslut

En champagne med riktigt mycket syra i, som funkade bra i värmen igår och även till räkorna sedan på kvällen. Bra champagne som växte med värme i glaset, de gröna äpplena gick från omogna till mogna och den relativt långa eftersmaken av citrus blev aningen mjukare. Denna flaska skulle enligt mitt tycke behöva ett år eller två i källaren.
Red
2012 Achával-Ferrer Quimera Lujan de Cuyo Red Bordeaux Blend (view label images)
Doft: Björnbär, mörka bär, ceder
Smak: Björnbär, svarta vinbär, körsbär, plommon, hallon och ceder

Första smaken för tanken till drottningssylt, dock så finns det så mycket syra i vinet så det blir inte svulstigt i munnen utan mer som en syrlig drottningsyltssaft. I eftersmaken framträder syntetisk hallonsmak (resorb med hallonsmak eller dextrosol), och det är bland det värsta jag vet i vin. Ett vin med mycket frukt och en hel del syra och visst finns det tanniner i vinet, men jag tycker inte att tanninerna balanserar upp frukten och syran. Flygplansvinsvarning, har högre förväntningar på ett vin för 300 sek.

Drack vinet över 2 dagar och tyvärr så utvecklades det inte i rätt riktning. Inget jag kommer att köpa igen
Red
6/13/2015 - mnor wrote:
Doft: Rosenblad, mörka bär, mocca- och chokladtoner
Smak: Mörka bär (körsbär och björnbär mest dominerande), lakrits , peppar och lätta inslag av jordgubbar

Öppnade detta vin i fredags och tänkte ha det till maten då, men insåg efter en mun att vinet behövde en rejäl dekantering, så jag hällde tillbaka vinet från karaffen till flaskan och ställde det i kylen igen (Väldigt mycket syra och dominerat av tranbär och röda vinbär). Idag dekanterade jag vinet först i cirka 3 timmar innan jag började dricka av det. Nu dominerar mörk frukt och med lite värme i glaset så framträder mocca och chokladtoner. Det rikliga syran är idag balanserad och frukten är riktigt bra. Som helhet ett väldigt trevligt elegant vin, som skulle behöva ligga till sig några år. Helt klart ett vin som jag kan tänka mig att köpa igen.
Red
Smak av tranbär, fikon, ganska alkholdriven, lakritstoner, hel del fat som inte är helt integrerat, dålig syra, blek frukt. Helt enkelt en besvikelse, så jag hoppas att detta var en dålig flaska.
Red
6/27/2015 - mnor wrote:
Mörk frukt, plommon, mörk choklad och inslag av fat. Ett ungt vin med en hel del tanniner som passade utmärkt vår grillbuffé med T-Bone steak, oxfilé och entrecote. Väldigt trevligt powervin från Ribera Del Duero som kommer att bli bättre med några års lagring (89+ poäng)
White - Sparkling
6/27/2015 - mnor Likes this wine:
Smak av röda äpplen, brödigt, citrus (dominerat av citron), frisk bra syra. 2008:orna levererar och detta var en av de mest tillgängliga 2008:orna som jag druckit. Mycket trevlig champagne med bra syra som kommer att bli bättre med lagring! (89+ poäng)
White - Sparkling
6/27/2015 - mnor Likes this wine:
Smak som domineras av röda äpplen, clementin och ett avslut med svaga limetoner. Noterade att syran inte var lika bra som i tidigare flaskor. Flaskvariation eller är Femme 96 på väg utför? Fortfarande en riktigt, riktigt bra champagne (92 poäng)
Red
6/26/2015 - mnor wrote:
Doft av svart vinbär och läder
Smak av svarta vinbär, viol, lakrits och örter och viss stjälkighet

Ingen av de bättre Sydafrikanerna som jag druckit. Även om det både fanns tillräckligt med syra och tanniner i vinet så tror jag inte att det kommer att bli så mycket bättre med lagring. Frukten var inte tillräckligt bra (dålig koncentration). Eftersmaken var något småbitter och stjälkigheten som kom fram var inget som jag uppskattade. Inget som jag kommer att dricka igen. 82-83 Poäng
Red
5/14/2015 - mnor Likes this wine:
Doft: Svarta vinbär, mörk frukt, svaga mocca och chokladtoner
Smak: Svarta vinbär, blyerts, lakrits och svag smak av tobak

Ytterligare ett bra SA vin som kommer att bara bli bättre och bättre med tid. Vilafonté series C har bra syra, tydliga tanniner och syrlig mörk frukt, så det finns alla komponenter för att det skall kunna bli ett riktigt bra vin. Jag tog och dubbeldekanterade denna flaska då jag tyckte att syran fortfarande var lite för påtaglig efter vinet stått i karaff i cirka 2,5 timmar. Med dubbeldekantering och ytterligare 1,5 timmar i karaff, så mjuknar syran upp och fram kommer ett elegant vin som domineras av trevlig svarta vinbärsfrukt. Helt klart ett vin jag skulle kunna tänka mig att dricka igen och helst skulle vinet då ha lagrats i 3-5 år till.
White - Sparkling
5/22/2015 - mnor Likes this wine:
Doft: Moget sött äpple (Champis), citrus, bröd, svaga svaga toner av krita
Smak: Moget grönt äpple (Granny Smith), päron och citrus

Mycket trevlig apertif champagne! Jag tycker om den här typen av "odlarskumpa". Riktigt riktigt trevlig frukt, bra frisk syra, gott helt enkelt! På den negativa sidan så är längden på eftersmaken något kort, men jag kan ha överseende med det. De resterande flaskorna lär gå i sommar. Smaknoten är tagen när champagnen är vid cirka 12-14 grader och jag skulle rekommendera att dricka champagnen vid den temperaturen, så med det sagt så finns det utvecklingspotential om man skulle vilja lagra.
White - Sparkling
5/14/2015 - mnor Likes this wine:
Röda äpplen, söt citrus, grapefrukt, sherrytoner. Detta är förbannat gott. Så otroligt lättdrucket. En bland de absolut bästa champagnerna som jag druckit!
1 person found this helpful Comment
Red
mörka bär, plommon, choklad, kaffe och viol. Levererade igen, mycket, mycket bra vin
Red
Mycket mycket bra vin som behövde några timmars dekantering för att blomma ut, mörka körsbär, plommon, tobak och choklad
1 person found this helpful Comment
White - Sparkling
N.V. Jacques Selosse Substance Champagne Grand Cru Chardonnay (view label images)
(Deg Juli 2012). Riktigt, riktigt kraftig champagne med äppelsmak, päron och sherrytoner. Väldigt väldigt gott, skulle passa väldigt bra med mat. Finns bra syra och mycket liv kvar i champagnen. Mycket bra redan nu.
Rosé - Sparkling
(Deg 15 Nov 2013) - Stor positiv överraskning! Även om jag hade läst en del reviewer och visste att det skulle vara en bra champagne så trodde jag inte att det skulle vara så bra. Riktigt bra syra! En stram champagne med röda bär, päron och citrus smak. Väldigt, väldigt gott.
White - Sparkling
5/1/2015 - mnor wrote:
Röda äpplen och citrus dominerade smaken, inte så bra som förra flaskan som jag drack, även om det är en mycket bra champagne.
White - Sparkling
5/1/2015 - mnor wrote:
Otroligt trevlig doft med äpple, krut och kryddor. Smaken domineras av äpplen och söt citrus för att tyvärr avslutas med bitter citrus. Tog och lät vinet stå ett tag i glaset och det var det som behövdes för att få bort det bittra citrus avslutet. Nu övergick avslutet till grapefrukt + lite oloroso toner. Sista flaskan får ligga några år till.
1 person found this helpful Comment
Red
5/10/2015 - mnor wrote:
Doft: Mörka bär, katrinplommon, slånbär, tobak, kaffe
Smak: Svarta vinbär, körsbär, mörk frukt, tobak

Ett riktigt bra vin som doftar lite för mycket katrinplommon, vilket först gör mig misstänksam. Men i glaset framträder ett helt annat vin som visar tydlig svartavinbärsfrukt. Först syrliga svartavinbär, som övergår till mogna svarta vinbär när vinet fått mer värme och luft. Vinet har en hel del syra och helt ok tanniner. Jag skulle klart kunna tänka mig att dricka vinet igen och detta är ytterligare ett av de vin från Sydafrika som skulle ha varit intressant att dricka om 5-10 år.
Red
5/10/2015 - mnor wrote:
Doft: Röda bär, peppar och toner av choklad med lite värme i glaset
Smak: Röda bär, hallon, kryddor och vitpeppar

Ett slankt rött vin från Sydafrika som spelar mer på elegans än kraft. Tycker man om norra rhone stilen och inte alltför svulstiga viner så är detta garanterat ett prisvärt alternativ. Jag tror inte att någon hade tagit detta för ett vin från Sydafrika om de fått det blint. Finns bra elegant frukt, tydlig syra och tanniner som det är lite bett i. Kommer garanterat vinna på att få ligga några år.
Red
4/18/2015 - mnor Likes this wine:
Doft: Mörka söta bär, plommon, tobak och en nyans av rök
Smak: Körsbär, plommon, chocklad, svartpeppar, rök- och kaffetoner

Dekanterade vinet och lät det först stå i 2 timmar innan jag smakade på det. Vid detta tillfälle var syran väldigt framträdande och allt för syrliga körsbär dominerade smaken. Tog och hällde tillbaka vinet på flaskan igen och sedan tillbaka i karaffen för att utsätta det för en del extra luft och sedan lät jag det stå 3 timmar. Nu ett helt annat vin där syran var mycket bättre integrerad. Vinet domineras av körsbär och plommon och med mer värme i glaset så kom också chocklad och svaga kaffetoner fram. Fanns en mindre rökighet som absolut inte störde på något sätt. Som helhet ett mycket mycket bra vin som har potential att bli mycket bättre med några års lagring.
Red
4/17/2015 - mnor Likes this wine:
Doft: Söt tobak och röd frukt, svaga toner av körsbärs- och chokladlikör

Smak: Röda bär, dominerat av jordgubbar, körsbär, lakrits, svartpeppar, toner av fikon, tobak och fat (som med värme övergår till svaga kaffetoner).

Riktigt, riktigt trevligt mastodontvin! Finns massor av småsöt frukt, bra syra och en lång, lång eftersmak. Passade både till lasagnen och sedan att bara sitta och dricka och njuta av. Jag dekanterade vinet först på morgonen och hällde tillbaka det till flaskan för att sedan dekantera en gång till cirka 1,5 timmar innan vi drack det. Brukar vanligtvis inte sätta poäng, men skulle sätta 92-93 poäng på detta vin om någon bad mig till att poängbedöma det.
1 person found this helpful Comment
Red
3/15/2015 - mnor wrote:
Doft: Mocca, mörk frukt, rök, choklad, kaffelikör, lakrits
Smak: Plommon, mörk frukt, lakrits, kaffetoner, liten rökighet (baconrökigt)

Första intrycket: Tydliga smak av kaffe, mycket tanniner som inte är helt integrerade, en hel del frukt och en viss rökighet. Ett väldigt bra vin som behöver tid. Vinet blir sedan något bättre under kvällen, då speciellt kaffetonerna (faten) integreras bättre. Helt klart ett elegant vin som kommer att bli mycket bättre med tid (90+ i betyg)
Red
3/15/2015 - mnor Likes this wine:
Doft: Mörk frukt, kryddor, jordgubbar, svaga kaffetoner, rökt korv
Smak: Mörk frukt som domineras av plommon, jordgubbar, inslag av körsbär, lakrits, peppar, lätt rökighet (baconrökigt)

Svalt, elegant, len rund mörk frukt som ackompanjeras av jordgubbar. Bra syra som balanserar upp frukten väl. Lång eftersmak. Ett riktigt, riktigt bra vin som redan nu är välbalanserat och har alla komponenter för att bli helt fantastiskt. Fruktansvärt bra redan nu allt i balans!!
Red
3/12/2015 - mnor Likes this wine:
Tydlig smak av svarta vinbär, med inslag av ceder och mörk choklad. Betyget: Mycket trevligt fylligt vin med bra syra som jag kommer att köpa igen (En av de absolut bästa vinerna runt 200 sek på Systembolaget).
Red
2/14/2015 - mnor wrote:
Doft: Först påtagligt med rök, röda bär, kaffetoner
Smak av röda bär, kaffe och toner av choklad

Första intrycket var rök, rök och åter rök, men rökdoften försvann med en ordentligt luftning. Småsyrlig frukt och bra med syra i vinet, dock så saknade jag lite koncentration i frukten. Helt ok vin skulle landa någonstans mellan 85-89 poäng, inget som jag köper igen.
Red
2/28/2015 - mnor wrote:
Drack vinet över några dagar:

Dag1:

Doft av körsbär, röda bär, kryddor, peppar och kaffetoner
Smak av: Röda bär, kryddor och kaffe

Dekanterade vinet i cirka 2 timmar innan jag började dricka. Doften är helt fantastisk och man får riktigt höga förväntningar! När man smakar på vinet så är det först som känns riktigt skarpa syror och påtagliga tanniner. Låter vinet stå ytterligare en timme i glaset och sakta börjar en blyg frukt av röda bär framträda (ung Barolo vibbar), syrorna dämpas något och tanninerna har fortfarande ett ordentligt bett. Låter vinet stå ytterligare ett tag i glaset och den blyga frukten finns fortfarande där, men nu framträder kryddor och särskilt kaffe i eftersmaken.

Det här vinet drack jag alldeles för tidigt!! Borde garanterat ha väntat minst 5-7 år. Är lite orolig över hur vinet utvecklade sig under kvällen, hade önskat att den slanka frukten mer hade stått i centrum, istället för kaffesmaken. Samtidigt är det svårt att veta hur vinet verkligen utvecklar sig på flaska. Bra kvalitativt vin som jag har lite svårt att avgöra utvecklingspotentialen på (om det endast blir bra eller riktigt, riktigt bra). Har sparat undan större delen av flaskan och funderar att återkomma till det på söndag och se om det hänt något.

Dag 3:

Lät vinet stå 2 dagar i kylskåp och tog sedan och hällde upp vinet på glas cirka 1 timme innan jag drack det:
Doft av rosenblad, röda bär och svaga toner av fat
Smak av småsyrliga körsbär, syrliga björnbär, inslag av plommon, viss pepprighet och svaga toner av fat

Ett klart mycket bättre vin nu. Den slanka frukten är i centrum och faten är mycket bättre integrerade (kände inga kaffetoner idag). Ett mycket bra vin som jag inte hade placerat i Sydafrika om jag fått det blint. Fortfarande finns det mycket syra och en hel del tanniner i vinet, som borgar för att det kan bli mycket bättre framöver. Att hålla på det 5-7 år som jag skrev i noten ovan låter fortfarande rimligt.
White - Sparkling
N.V. Jacques Selosse Initial Champagne Grand Cru Chardonnay (view label images)
3/1/2015 - mnor wrote:
Deg datum 20 September 2012.
Doft av rött äpple och toner av citrus. Smaken dominerades av rött äpple med toner av citrus och bröd. Det jag noterade var att jag inte hittade några oxiderade/Oloroso toner i vinet. Förvånansvärt "ren" frukt och riktigt lång eftersmak. Riktigt, riktigt bra! Jag hade inte gissat på Selosse Brut Initiale om jag hade fått in det blint.
Red
2/2/2015 - mnor wrote:
Doft av mörka bär, plommon, kaffe
Smak av kaffe, mörka bär, plommon, svarta vinbär och vitpeppar

Från bra till att bli mycket bra blir omdömet. Från början tyckte jag inte att vinet levde upp till mina förväntningar. Kaffesmaken (fat(?)) var alldeles för framträdande och frukten kom inte fram till sin fulla rätt. Syran var påtaglig och inte helt balanserad. När vinet fått stå till sig någon timme så balanserades smakerna upp och de småsöta mörka bären och plommon började dominera följt av kaffetoner och en tydlig kryddighet som dominerades av vitpeppar. Detta är helt klart ett mycket bra vin, som behöver ligga ytterligare något år i källaren eller dekanteras under ett antal timmar om man väljer att dricka det nu.
Red
1/24/2015 - mnor Likes this wine:
Doft: Körsbär, plommon och toner av läder
Smak: Småsyrliga körsbär, plommon, choklad och torkad frukt

Riktigt bra amarone, där varken den torkade frukten eller alkoholen tar över. Mogen körsbärs och plommonfrukt som ackompanjeras av en bra syra. Passade utmärkt till Risotto Milanese med väldigt mycket parmesan i. En av de absolut bästa amaronevinerna som går att hitta, en amarone som inte bara går på kraft utan även på finess.
White - Sparkling
1/24/2015 - mnor Likes this wine:
Doft: Söta röda äpplen, citrus och viss brödighet,
Smak: Först söta röda äpplen, söt mogen citron, apelsin, toner av ananas.

Riktigt, riktigt gott! Förvånansvärt tillgänglig flaska! Jag drack en flaska från 2004 i våras och bestämde mig då för att hålla på resterande flaskor från 04. I den mognadsfas som denna flaska var i så ser jag dock ingen anledning att hålla på resterande flaskor från 05. Lättdrucket med riktigt bra söt frukt och bra syra, som balanserar upp sötman.
Red
1/31/2015 - mnor Likes this wine:
91 points
Överensstämmer med föregående smaknot. Lika bra som föregående flaska med riktigt bra koncentration i smakerna!
Red
1/11/2015 - mnor Likes this wine:
91 points
Salentein single Vineyard Plot N° 21 Malbec, La Pampa Estate, Valle de Uco, Mendoza

Doft av plommon, mörka bär, kaffe, choklad
Smak av plommon, mörka körsbär, björnbär, chocklad, kaffe och toner av viol

Mycket trevlig mörkfruktig doft. Smaken lever upp till doften med bra koncentrerad frukt. Finns bra syra och tanniner i vinet, som balanserar upp frukten väl. Dekanterade vinet i cirka 4-5 timmar innan jag själv drack mestadelen av det (tog en mun av vinet direkt efter att jag hällt upp det i karaff och då var syran något mer påtaglig även om den inte störde på något sätt). Det jag reagerade mest positivt på var koncentrationen i fruktsmakerna. Ett mycket bra vin var det hur som helst!
Red
1/30/2015 - mnor wrote:
Doft av mörka bär och fat
Smak av körsbär, svarta vinbär, hallon och fat.

En ok shiraz som domineras av mörka bär och fat. Bra syra men jag hade önskat att fatsmaken var bättre integrerad. Tycker faten var lite för dominanta och hade även önskat lite mer koncentration i frukten. Vinet ändrade lite karaktär med värme i glaset och slånbär och svaga kaffetoner kom fram.
Red
Doft av: Först doft av röda bär, blåbär, körsbär, jord. Med värme i glaset tar en påtaglig jäst och kåda doft över med inslag av fat (det finns små toner av frukt kvar).
Smak av blåbär, viol, smultron och jord, med värme i glaset så tar lakrits och jäst över, toner av röda bär och ett obehagligt kort småsurt avslut.

När vinet fortfarande var förhållandevis kallt var det knappt ok, men drickbart. Med lite värme i glaset så smakade det som ett riktigt billigt jästdominerat rödvin. Resten av detta vin håller just nu att bli en del av en gryta. Bland det sämsta som jag druckit på flera år. Såg på rekommendationen från Makkas att vinet skall hålla temperatur på mellan 8-16 grader Celsius. Min rekommendation blir att dricka det så nära 8 grader som möjligt.
1 person found this helpful Comment
Red
1/2/2015 - mnor wrote:
Smak av körsbär, dadlar, torkad frukt och viss eftersmak av salmiak. Lång eftersmak. Precis som förra flaskan som jag drack i våras så var alkoholen bra integrerad även om en viss värme av alkoholen känns.
White - Sparkling
1/3/2015 - mnor wrote:
Doft: Röda (bokna) äpplen, smör, bröd
Smak: Röda mogna äpplen, clementin/mandarin, grapefrukt

Riktigt bra mogen champagne! Första doften fick mig att misstänka en riktigt mogen champagne med bokna toner, men smaken visar ett "yngre" vin där det finns en hel del syra och viss utvecklingspotential kvar.
White - Sparkling
1/3/2015 - mnor wrote:
Doft: Röda äpplen, söt grapefrukt, bröd, krut
Smak: Röda äpplen, clementin och lime

Fortfarande mycket bra! Bra syra och bra integrerad frukt! Hade champagneprovning hemma och denna champagne kom klart ut som 1:a bland alla inblandade.
White - Sparkling
12/27/2014 - mnor wrote:
(Deg jan 2013)
Doft: Bröd, syrlig ananas, bokna röda äpplen
Smak: Röda bär, mandarin, mogen lime

Mycket trevlig pinotchampagne med bra syra. Här finns det fortfarande lagringspotential och jag tror att den kommer bli en bättre än vad den är idag med ett eller två år till på nacken.
White - Sparkling
12/27/2014 - mnor wrote:
(Deg maj 2008)
Doft: Bröd, bokna röda äpplen
Smak: Körsbär (Cocktail bär), persika, röda äpplen, mogen citrus

Hade förväntat mig mer av denna champagne. De flesta 99:orna som jag druckit har inte levt upp till de förväntningar som jag har haft. Inte alls så bra som andra årgångar av Grande Année.
Red
12/13/2014 - mnor wrote:
Doft av plommon, mörka bär och kaffe
Smak: Plommon, björnbär, oliv, toner av lakrits

Doften lovade något riktigt trevligt tyvärr levde inte smaken upp till det som jag förväntat mig. Vinet var "platt" det hände ingenting, jag anser att syrorna var alldeles för mesiga (svag frukt) och tanninerna likaså. Sätter ett stort frågetecken för lagringspotentialen, då syror och tanniner var så svaga. Vinet var kvalitetsmässigt ok, men riktigt tråkigt! Jag har druckit en hel del bättre från Sydafrika till en klart billigare penning, så detta blir inget som jag köper igen.
Red
12/13/2014 - mnor wrote:
Doft av mörka bär, hallon och tobak
Smak: Björnbär, plommon, jordgubbar, söt lakrits

Ett riktigt trevligt elegant vin med påtaglig syra och tydliga tanniner. Dekanterade vinet i 4 timmar innan jag drack det. Det första intrycket var "Barolo möter nya världen". Påtagligt frisk syra som i Barolo och söt mörk frukt som ofta dominerar nya världen vin. Vinet blir bättre ju längre det får vara i glaset, den påtagliga syran och tanninerna dämpas efter ett tag och den söta mörka frukten träder fram tydligare. Detta är ett riktigt bra elegant vin som jag bör låta bli under de närmsta 2-3 åren.
White - Sparkling
12/1/2014 - mnor wrote:
Doft av äpple, bröd, blommig doft och citrus
Smak: Först smak av äpple, grapefrukt och eftersmak av lime (vassa syror). Med värme i glaset så börjar vinet öppna upp sig och påvisar smak av röda äpplen, sötare grapefrukt, clementiner/mandariner och lätta honungstoner.

Första gången som jag dricker Salon och jag hade väldigt höga förväntningar och jag skall erkänna att första reaktionen var en lätt besvikelse. Insåg också samtidigt att vinet behövde öppnas upp något och lät därmed glaset stå cirka 10-15 minuter innan jag rörde det igen. Med lite värme i glaset så öppnade vinet upp sig och ett antal mer smaker börjar framträda där söta röda äpplen och söt citrus är mest påtagliga. Ett mycket bra vin som jag drack alledeles för tidigt. Vinet anser jag att man bör dekantera om man vill dricka det nu. Min taktik blir dock att glömma resterande flaskor och återkomma om 10 år. Just nu finns det en hel del viner som ligger i en bättre mognadsfas och som ger mig mer njutning.
1 person found this helpful Comment
Red
2011 Saronsberg Full Circle Coastal Region Red Rhone Blend (view label images)
12/1/2014 - mnor Likes this wine:
Doft av röda mörka bär, plommon, kryddor, kaffe, vitpeppar
Smak av plommon, körsbär, toner av hallon, röda vinbär och lite rök (charkuterier).

Dekanterade vinet i cirka 2 timmar innan vi drack det. Sötfruktigt vin med tydliga syror och bra tanniner. Slutbetyget är: Ett mycket gott , kvalitativt vin från Sydafrika med bra lagringspotential (Går att dricka nu med ordentlig dekantering).
Red
11/19/2014 - mnor wrote:
Doft av mörk söt frukt, fat och toner av kaffe (mocca)
Smak av mörk frukt, hallon, toner av salmiak och vitpeppar(?)

Ett riktigt bra vin från Sydafrika. Mycket söt mörk frukt som balanseras upp av bra syra och väl integrerade tanniner. Inget vin som jag skulle lagra allt för länge. Dekantera, drick och njut! Ett trevligt bombastiskt vin!
White - Sparkling
11/16/2014 - mnor wrote:
Doft: Moget grönt äpple och söta päron
Smak av apelsin, honungsmelon, grape med ett avslut av lime

Mycket bra champagne med mycket syra och bra lagringspotential. Med värme i glaset så ersätts lime smaken av söt grape för att med riktigt mycket värme smaka sött rött äpple. Absolut gott att dricka nu, men det finns en potential i vinet som (förhoppningsvis) får mig att hålla på mina resterande flaskor några år.
1 - 50 of 134
More results
  • Tasting Notes: 134 notes on 110 wines
© 2003-23 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close