Tasting Notes for Morten Overwien Sletten

(57 notes on 56 wines)

1 - 50 of 57 Sort order
White
Fine nyanser av hvite blomster, smørtoner og grønne epler. Her var det også toner av sitrus og lett sjømineralitet. Lekkert på nesa var den. Vinen hadde fin fylde i munnen. Men friskheten gav spyttkjertlene noe å jobbe med og jeg gledet meg til en smørsaus. Epler, hvite blomster og sitron også på smak med flott lengde. En rimelig og strålende hvit beaujolais som ble drukket i store bolleglass.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2015/01/bra-beaujolais-blanc.html
White
Åpenbar duft fra glasset. Her var det sitroner og florale toner. Syltede sitrusfrukter og gul steinfrukt. Men også en tone av kvae fra furu. Uansett kommer man ikke over det herlige preget av sjømineralitet. En fyldig vin som fyller om munnhulen med rikdom. Sitron, steinfrukt og sitronskall igjen. Smør. Honningtoner og en herlig sjømineralitet. Frisk og rik chablis med lang og god lengde. Ettersmaken henger lenge og ender opp i mineralsk en smak av sjø og sjøkrepskraft

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/10/duplessis-les-clos-2006.html
White
Likevel var den åpenbar fruktig på duft. Søt og moden steinfrukt og sitron med et lett slør av mineralitet. En rik riesling i munnen med fersken og sitrus på smak. Men det er da syren kommer inn. Den legendarisken frisheten som definerer de beste vinene i 2010. Restene kan du sikkert ta oppvasken med. Den fjerner fett som dråper med zalo. Godt modne druer og høy syre. Ja, takk. Denne kombinasjonen fungerte helt strålende til klassisk ribbe og jeg må kanskje ta en ekstra titt i vinkjelleren etter en flaske til. Har du en flaske liggende bør den taes med til vurdering. Kort sagt en meget god kandidat for julekvelden.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/11/ribbetrening-og-glasspuss.html
1 person found this helpful Comment
Red
På bærfronten dufter det friske og sorte kirsebær, søte og modne plommer i tillegg til en snev av tørket frukt. Man kommer likevel ikke unna den søte tobakkduften som ligger rett under frukten. Kaffeduften som jeg fikk rett etter flaskeåpning har forduftet. Vinen viser frem i steden kjølige toner av ekalyptus. Etter hvert kommer noen florale toner og lakris. Munnvikene peker oppover og det er søtt anslag av frukt. Modne og søte røde og ikke minst mørke bær. I tillegg kommer tobakk- og lærtoner. Det er en fyldig vin med medium friskhet og modne, subtile tanniner som så vidt viser seg frem bak fruktigheten. Tertiæraromaene som lær- og tobakkstoner beskriver sammen med noe tørket frukt ettersmaken av vinen. Og den er lang. For meg kan dette minne om en moden og fruktig Pomerol.
1 person found this helpful Comment
Red
Med vinen i glasset viste den seg som intens og mørk rød med en mursteinsfarget kant. Intens var vinen også på duft. Det finnes noen flasker som er knytte og tilbakeholdne og det finnes flasker som er så subtile at beskrivelsen er vanskelig å nedtegne. Men med Gazin fra 2001 var det ikke vanskelig å finne noe ord. Her var det klassiske toner av skinn, tobakk og lær på duft. I tilleg til et snev av urter var det mørk frukt med et kjølig preg. Under dette var det friske bær som kirsebær og solbær. Dette er en fyldig vin med et noe slankere midtparti. Fin lengde, men en anelse kortere enn forventningene. Med sine 85% med merlot var det kun lett tørring og lite tanninpreg i vinen. Dette er en fruktig Bordeaux med moden, mørk frukt på smak. Bjørnebær, krekling og solbær preger smaksbildet i tillegg til lær og tobakk. En rik Pomerol med et noe kjølig preg som drikker godt i slutten av 2014.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/12/pomerol-og-lusekatter.html
Red
2000 Château Pouget Margaux Red Bordeaux Blend (view label images)
Friske og solmodne solbær og skogsbær preger duften på denne flasken fra Margaux. Lett fatkrydder og lærtoner i tillegg til et snev av tørket frukt etter hvert. Første munnfullen gav bud om en fruktig og fyldig 14-åring. Men vinen lukket seg en anelse under måltidet. Denne hadde i tillegg vært to timer på karafell. Solbær og mørke moreller på smak. Fin syre og kjølig fruktighet preget vinen som hadde flott lengde og en fin og moden tørring i finish. Noe overraskene slank vin med tanke på årgangens varme og tørre sommer med god modning av druene og mange noe opulente viner.
White - Sparkling
10/17/2014 - Morten Overwien Sletten wrote:
86 points
Lett, lys gul med grønnskjær på farge. Her bader nesehårene i glassepler fra barndommen. Gul frukt, sitrus og et snev av mineralitet på resten av nesen. På smak gav vinen grønne epler, steinfrukt og limeskall. En meget frisk cremant med en noe lett mousse. Fin ettersmak av grønne epler og mineraltoner.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/09/noe-feire.html
Red
10/17/2014 - Morten Overwien Sletten wrote:
91 points
Medium rød og rødbrun. En markant kant med bruntoner. Herlige aroma som kom over tid. Vinen lå minst 2 timer på karafell. Lyse, røde bær som rips og syrlige kirsebær. Duft av tørket sopp og våt skogbunn og urter. Etter hvert kom et klart preg av mandel og anis. Typisk duft av moden nebbiolo. Kjølige bærtoner på smak. Kirsebær, anisrot og sopptoner også i smaksbildet. En middels pluss fyldig barbaresco med flott friskhet og fine tanniner. Likevel klar tørring i avsluttningen. God flaske.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/09/to-til-sopprisotto.html
Red
Fargen gir en pekepinn på vinen med sin mørke rødfarge og intensitet. Den er mørk og tett til pinot noir å være. Selv med timer på karaffel skjønner vi tidlig at vinen heller så for seg et lengre liv i kjelleren. Dag en ga vinen et lett floralt preg, rips og kirsebær med et klart fatpreg på duft. Dag to var annerledes. Tyngre florale toner og mørke, modne moreller. I tillegg så ga den fra seg aromatiske toner av sopp og skogbunn. Tankene gikk til Piemontes største drue, nebbiolo. Smaksmessig fikk fargen sin bekreftelse. Dette var en tett, fruktig og konsentrert pinot noir. Søt frukt med hovedvekt på kirsebær og moreller. Sopp- og skogbunn også på smak som først kom på dag to. Slepne, modne tanniner, integrert fat og lang ettersmak.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/09/alain-burguet-2005-og-talmodighet.html
White
Duft av fersken, eple, sitron og syltede sitronskall. Et snev av mineralske toner fornemmes også. En aromatisk vin på smak med moden fersken, eple og etter hvert dominerende sitrontoner som varer lenge. Fin fruktighet i denne vinen som holdes i sjakk av en høy friskhet og syre. En ung vin, men balansen viser den tydelig frem. God konsentrasjon og meget god lengde. La denne ligge minst 3 år i kjelleren eller bruk karafell noen timer før servering. (vinen ble smakt etter 30 minutter og igjen etter 3 timer med lufting).

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/09/flaskejakt-etter-ungeheuer-2013.html
Red
Fargen på vinen er lett rødbrun med en kort hvit kant. Med nesen over glasskanten fant vi røde bær, kirsebærtoner, humus og et snev av kjøtt og urter. Dette er en saftig vin med middels fylde. Høy friskhet og klare tanniner strukturerte rødvinen som smakte av lette florale toner og humus. I tillegg fine kirsebærtoner og anis. I ettersmaken er det vanskelig å ikke nevne det florale preget av roser.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/08/rimelig-rakker.html
1 person found this helpful Comment
Red
Barberaen hadde en dyp, rød farge med mursteinsrød tone og en klar vandig kant. Aromatisk var det fatpreget som slo meg. Kanskje var det min redsel som spilte meg et puss? For etter en time i karafell var redselen over og frukten hadde tatt plass i glasset. Røde bær, skogsbær, plomme og moreller danset over glasskanten med fatpreget i bakhånd. En liten fruktbombe møtte meg i munnen. Sunn, moden frukt som plomme og moreller gav en flott sødme. Fruktsødmen ble holdt i sjakk av en klar friskhet som preger gode viner av barberadruen. Fatpreget gav en ekstra dimensjon og spilte positivt sammen med frukten. En middels + fyldig vin med god fruktkonsentrasjon, flott friskhet og lang ettersmak.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/08/barbera-for-lagring.html
Red
2006 Isole e Olena Chianti Classico Chianti Classico DOCG Sangiovese Blend, Sangiovese (view label images)
Ca 80% sangiovese, 10% canaiolo og resten med syrah og cabernet sauvignon (ca tall dette her).
Klassiske toner av kirsebær og kirsebærsten i tillegg til florale toner på duft. Middels fyldig, frisk og saftig vin, men med godt moden frukt. Kirsebær, jordbær og skogbunn i munnen. Lette tanniner i en fruktig, saftig og deilig vin. Perfekt vin til en pizza

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/07/omvent-harryhandel-isole-e-olena-pa.html
White - Sparkling
7/30/2014 - Morten Overwien Sletten wrote:
90 points
Deilige dufter strømmet ut av glasset her. Lett autolyse, sopptoner, sjø, sitron og modent eple. Hadde det ikke vært for maten hadde vel nesen befunnet seg i glasset fortsatt. På smak dukket det opp honning, clementiner og grønt eple. Lett brusende og fin mousse. God lengde. En vin som vil tåle mange år i kjelleren.
Red
6/22/2014 - Morten Overwien Sletten wrote:
88 points
Good pinot, but disappointed about the quality from this GC and the vintage 2002. Should be better.
Red
6/21/2014 - Morten Overwien Sletten wrote:
90 points
God intensitet på duft. Flotte toner av tørket frukt, skinn og lær, moden rød frukt, mandel og lakris. Dette er en vin med god konsentrasjon. Vinen har god friskhet med sunn og svalende frukt. Tørket frukt, modne kirsebær og lakristoner på smak. Godt integrerte fattoner er representert. Snev av skinn også på smak. Myke tanniner som er uvanlig runde for en nebbiolo og være. Meget god lengde i en tilgjengelig og moden stil. Drikker godt nå, men kan oppbevares noen år til.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/06/cerequio-99-fra-chiarlo.html
Red
6/21/2014 - Morten Overwien Sletten wrote:
86 points
I glasset hadde vi en frisk og ren vin fra Lombardia. Mursteinsrød vin med moderat intensitet på farge. Duften derimot var åpenbar. Deilige toner av villrose, diskret godteridisk og rene toner av jordbær. Smaksmessig bød vinen på søte kirsebær, toner av kirsebærstein og markjordbær. En delikat frisk og fruktig vin som balanserer godt mellom rene og søte bærtoner med flott friskhet. Selv om vinen hadde opplevd oksygen i 45 minutter i karafell, så tok det en stund før tonene av lakris også åpenbarte seg. God lengde med fine og faste tanniner i finish.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/06/nebbiolo-fra-valtellina.html
White - Off-dry
God intensitet på duft. Fruktig aroma med toner av steinfrukt, mango, gule epler og grapefrukt. Etter hvert dukker det jommen meg litt honning også. Friskheten er klar tilstede, men vinen kunne likevel gjort seg med et knepp syre til. Deilig, rik munnfølelse. På smak dukket det opp masse frukt igjen. Gule, søte epler og aprikos. Også tonene av mango og honning. Vinen har god konsentrasjon og fin lengde. Ettersmaken ender opp i deilige mineralske toner som minner om våt stein.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/06/molitors-mosel.html
White
Nyåpnet gir denne vinen ikke så mye på nesen. Litt diskret. Men etter en stund blir det andre boller. En ganske kompleks duft åpenbarer seg. Florale toner av hvite blomster, sitron, eple, fersken med en snev av petro på duft. I tillegg lukter det sitrusskall og mineralitet. På smak er ikke vinen sjenert i det hele tatt. Her dukker det opp sitrus, saftig steinfrukt og en fin bitterhet som minner om grapfrukt og sitrusskall. I tillegg vasser vi i mineralitet som kommer mer og mer frem med tid i glasset. En rik og kompleks riesling med god lengde og mineralsk finish.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/06/mineralsk-og-kompleks-fra-mosbacher.html
Red
Søte, røde bær med en floralt preg av en blomsterbukett på tredje dag etter innkjøp. Kirsebær og moreller, jordbær og svakt preg av lær og fat. Søtt og fruktig anslag. Klart og intregert fatpreg med vanilje. Fyldig vin. Moden, sunn frukt, god friskhet og kornfin og klar tanninstruktur som tørrer fint i en meget lang ettersmak.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/
Red
2011 Monteraponi Chianti Classico Chianti Classico DOCG Sangiovese Blend, Sangiovese (view label images)
5/26/2014 - Morten Overwien Sletten wrote:
87 points
Vinen har moderat intensitet på duft som ga mer på dag to, selv om den føles noen sjenert i dag også. Floral, søte moreller, jordbær og noen lette fattoner. Vinen har en klar og tydelig fruktighet. Trygg på seg selv er den. Moden søt frukt med smak av mørke moreller og kirsebær. Friskheten holder den deilige frukten på plass og vinen har derfor en flott balanse. Vinen har en lett og fin tanninstruktur som inviterer til noe kjøtt på grillen. Eller pizza som sto på vårt program. Tåler sine 14% meget godt.
White - Sparkling
En herlig, gylden gul farge danset i glasset mens kondensen gjorde alt enda mer innbydende. Et klart autolysepreg på duft. Brødbakst, modne gule frukter og nøtter. En rik og fyldig champagne, men med god friskhet. Fin og lett mousse. Modne gule frukter også på smak. Fin lengde med toner av grapefrukt i avsluttning. Vinen ble drukket til forkjellig sushi og maki. Det fungerte godt sammen og noen deilige toner med tropisk frukt dukket opp med matfølget. Wasabi var heller ingen hindring

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/05/fredagsbobler-fra-pol-roger.html
Red
1979 Château Lanessan Haut-Médoc Red Bordeaux Blend (view label images)
Solbær, men også lyse, syrlige kirsebær på duft. Tobakk, lær, skogbunn og svale urter. Hvis du hadde sølt solbærsaft nede i skinnsekken din fra 1979, tror jeg vi nærmer oss. Ja, hvis du hadde glemt igjen pipen i sekken da. God friskhet på smak med solbær og skinn og lær. Deilig kjølig fruktighet med myke, modne tanniner og lang ettersmak. Av ryggsekken din. Dette er ingen storsjarmør, men godt med frukt og en flott og moden representant for slippet. Drikk nå!

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/12/chateau-lanessan-1979.html
Rosé
Vinen er iskald rett fra kjøleskapet og danner dugg på glasset. Litt svak ripssaft på fargen. Bringebærsaft, vingummi og toner av solbærblader preger duften som skaper vann i munnen. Rene bærtoner av bringebær med friskheten og smaken av rabarbraplantene som vi må vente lenger på. En schilcher er alltid en frisk vin, men dagens flaske har en flott balanse mellom søtt og syrlig. Hustru lener seg litt førsteinntrykket der vinen virket for frisk. Men det er min blogg. Frisk, saftig og fruktig vin der kompleksitetsdiskusjonen lar vente på seg mens fruktigheten taler vel for seg selv.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/03/rosablogg.html
Red
Rubinrød vin med intensitet som en middels sterkt blanda husholdningssaft. Middels er også intensiteten på duft. Deilig var pinotfrukten med noen animalske toner, krydder, bringebær og mørke kirsebær. I tillegg lente duften seg på lette fattoner. Medium fyldig vin med god friskhet. På smak; svale, mørke og friske bær der søte bringebær kommer frem. Krydder og fattoner. Fin lengde og en deilig pinot til 200-lappen. Saftig og god vin til pizzaen med mozzarella, tomatsaus og champignon.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/04/pizza-pa-tysk.html
Red
På utseende hadde vinen en rød kjerne med en liten mursteinsfarget kant. Klare, mørke kirsebær på duft med florale toner. Lærtoner og integrerte, søte fattoner. Vinen har en livlig friskhet, medium fylde, myk tanninstruktur, med en lett fin tørring i sluttpartiet. Mørke kirsebær på smak med hint av lær og fatsødme. Super match til en meget enkel pastarett. Smeltet smør, sitronsaft som du blander med feks tagliatelle. Legg til pinjekjerner, parmesan og salt og pepper. Maten fikk frukten mer frem i vinen som for var udelt positivt.Her har man en strålende vin som også tåler mer protein på tallerkenen. Dette er også en vin som viser den ikke bare takler, men har godt av et par år i kjelleren.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/01/toskaner-med-norsk-historie.html
White
Duft av moden steinfrukt, sitron og bivoks. Dempet aroma av petroleum. Fyldig vin med god sødme av moden steinfrukt og mango og nok friskhet til å holde vinen godt oppreist. Flott lengde. Vinen mistet noe fruktighet med maten, men er likevel en god match som kan anbefales. En god 2003 der årgangen var ekstremt varm og mange av vinene bærer preg av overmoden frukt og manglende syre.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/09/krabbeklok.html
White
2002 Château Latour-Martillac Blanc Pessac-Léognan Sémillon-Sauvignon Blanc Blend (view label images)
50% semillion, 47% sauvignon blanc og 3 % muscadelle. Druene er plukket til forskjellig tid etter modningsgrad, forsiktig og sakte presset for deretter legges på fat for fermentering og modning. 1/3 nye fat. Det var en klart moden vin vi luktet på. Her ble nesen fylt med søt steinfrukt, honningtoner, litt solbærblad og syltet lime. Vinen var frisk på smak, men fet i stilen og en fyldig bordeaux. Igjen fikk vi moden steinfrukt, mens avslutningen var kanskje noe kort. En god vin som renset godt opp for seikaker og søte, kokte grønnsaker. Vinen var kanskje noe over sin topp, men den var på ingen måte falt helt ned til dalen ennå. Jeg oppforder likevel til å drikke opp.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/01/i-enden-av-et-drikkevindu-latour.html
White
Etter litt tid med luft dukket det opp aroma av sitrusskall og florale toner. I tillegg mineralsk duft av våt stein, lette smørtoner, steinfrukt som godt modne gule plommer. Som tiden gikk kom det flere urter frem og noe som minnet om løpstikke. Vinen trenger luft, men drikker godt nå.
Dette var en fyldig vin med fedme, god konsentrasjon og med smak av steinfrukt, sitron, smør og fin mineralitet. Godt moden frukt, med forfriskende syre som renset godt opp for en eldrende Mont d`Or.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2014/03/mont-dor-og-saint-aubin.html
White
Klar, gul vin. En noe sjenert vin på duft med florale toner og aroma av sitrus, fersken med mineralske toner som våt stein. Etter litt tid i glasset kommer det også honningtoner frem. En tørr og middels fyldig, frisk vin med høy syrefriskhet. Sitrus og steinfrukt også i munnen med litt grønne urter og mineralske toner. De 14% med alkohol er godt integrert og vinen har en god lengde. Og når et minutt er gått blir hustru og jeg enig om at det finnes ettersmak av fruktcocktail på boks.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/11/kerner-anbefalt-kerner-drukket.html
White
Florale toner av tørkede blomster på duft i tillegg til sitroner, grønt eple og smør. Etter hvert kommer et lett snev av fattoner som nybrent kaffe. Frisk vin med grønt eple, sitrus, smør. Deilig lett hvit burgunder med god lengde.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/11/lykkelig-hvitt-besk.html
Red - Fortified
Rubinfarget med en klar lys kant. Middels intens på duft. Gav mer etter litt luft på karafellen.
Mørk frukt, modne plommer og rosiner på duft. Det smakte, plommer, rosiner og tørket fiken. Vinen var søt, hadde middels tanninnivå og en lett bittertone i avlsuttningen. Fyldig moden portvin med middels konsentrasjon og lang, lang ettersmak som renset godt opp. Også osten som som noen mente var best før februar 2012!

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/12/stilton-og-portvin-en-juleklassiker.html
White
Mineralske toner og noe petroleum på nesen. Eple, gule frukter. Fruktig stil også i munn med modent eple, mineralitet og tropisk frukt med grapefrukt i avslutting. En rik vin med god lengde som kanskje kunne ha et knepp mer friskhet. Men herlig rensende match til det dissende og flakende fra havet.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/12/lutefisk-og-riesling.html
Red - Fortified
Intenst vin på duft som hopper rett ut av glasset. Tørket frukt, nøtter, karamell og toner av rørsukker. Med puddingen kommer en ganske frisk fruktighet frem i denne modne konsentrerte vinen som ender i en endeløs lang ettersmak. En perfekt avlslutning på en lang julemiddag.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/12/colheita-1976.html
Red
Jeg luftet ikke vinen, men helte godsakene rett opp i glasset. Vinen hadde ganske høy aromaintensitet. Rød frukt danset ut av glasset. Bringebær, jordbær og etter hvert lyse, syltede kirsebær. Litt fattoner og florale toner som er med på å definere begrepet feminin vin. Fantastisk vin, tenkte jeg. Og jeg hadde ennå ikke smakt på den. Høy smaksintensitet i en frisk vin med moden og integrert tanninstruktur. Sursøte kirsebær og igjen røde bær som bringebær og jordbær. Her dukket også noen urtetoner som kan linkes til årgangen. Det var kun sjarmerende i en vin der ettersmaken varte så lenge, at man ble sulten mellom hver matbit. En meget flott 2004 premier cru og god ambassør for å fylle opp kjelleren med vin fra Burgund.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/12/led-oss-inn-i-fristelse.html
Red
De første umiddelbare tonene var av mørk frukt. Bjørnebær og hint av solbær og fattoner. I tillegg dukker det opp litt grønn aprika med kjølende toner av ekalyptus. Noen jordlige toner og etter et karafellbesøk og glass utover kvelden kom duftet det både kjøtt og kaffe. En fyldig vin med balansert syre og tanninstruktur i forhold til den søte fruktigheten. Igjen bjørnebær, solbær og urter. Kjølende frukt og deilig lavt alkoholnivå med god lengde.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/11/idiot-og-nerd-chateau-le-boscq-2000.html
Red
Ved første sniff er det mørke bær som umiddelbart dukker opp. Bjørnebær og sorte, modne kirsebær i tillegg til integrerte fattoner, animalske toner og krydder. En fyldig vin med godt balansert friskhet og modne lett tørrende tanniner. På smak hadde vinen overraskende frisk frukt. Igjen var det bjørnebær og sorte moreller sammen med de animalske tonene med pepper- og kryddertoner. Godt integrert fatbruk og meget god lengde. Dette er en vin som klart ville tålt flere år til i kjelleren, men det smakte utmerket nå.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/10/frisk-sektsenarig-hermitage.html?view=magazine
Red
Floral duft av roser, animalske toner, lakris og lysebær. En middels fyldig vin med flott friskhet og fin og lett tørrring. Godt integrerte fattoner og kjølig frukt, lakris, røde bær og urter på smak. God lengde. En deilig og subtil burgund med et aromabilde som var merkelig nært en nebbiolo. Jeg hadde blitt lurt. Og jeg vil gjerne bli lurt igjen for dette var en flott vin.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/10/aromatiske-corton.html
White
Fyldig vin med med en noe viskøs munnfølelse med aroma som sitrus, søt steinfrukt, en liten anelse petroleum og modent vintereple. God friskhet som balanserer fruktigheten på en superb måte. God GG med toner av stenfrukt og sitrusskall i munnen. Bra lengde med ettersmak av steinfrukt og mineralitet.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/10/felsenberg-fra-schafer-frolich.html
White
Lette fattoner, brunet smør og noe moden frukt under et teppe av dype mineralske toner. Moderat friskhet med smak av kalk, skalldyrkraft der epletonene kom mer i bakgrunnen. Moden Chablis med meget lang mineralsk ettersmak. En stor og fyldig, flott vin som kunne hatt noe mer friskhet etter min smak. Men etter hva jeg har lest meg til, speiler mengden syre årgangen 2002. Et meget mineralsk preg, men jeg har hatt viner som har "mer skalldyr" en denne. Her var det masse kjølige kalktoner.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/09/155-millioner-ar-gammel-vin.html
Red
9/3/2013 - Morten Overwien Sletten wrote:
90 points
Rett etter åpning fikk jeg herlige friske toner av rips og nype. Etter et par timer på karaffell var det tørket frukt, høstløv og lett lakrisduft. En frisk vin med kjølige, søte fruktoner av sviske. Klokkeklare tanniner som etter to timer ble mer kamuflert av frukten. God lengde med toner av svisker i ettersmaken med finkornet tørring.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/?view=magazine#!/2013/09/barbaresco-med-fortid-og-fremtid.html
Red
Deilig lett duft av friske bringebær og urter. Etter litt luft i glasset kom det såvidt noen fattoner frem, men frukten ble også mer åpenbar. Herlig frisk, sursøt frukt med smak av bringbærdrops med fin tørring på slutten. Sto godt til kullgrillet kylling, stekt sopp med løpstikke og nypoteter og cherrytomater stekt i ovn.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/06/surstt-fra-suremain.html
Red
Buljong og etterhvert mer frukt, pepper og grønne toner. Frisk og lett vin som ender noe tørrende. Kanskje litt i ubalanse, men vinen kunne sikkert fått mer luft. Kvelden nærmet seg dessverre natt.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/08/ch-musarog-haggis.html
Red
1996 Château Corbin Michotte St. Émilion Grand Cru Red Bordeaux Blend (view label images)
65% merlot, 30% cabernet franc og 5 % med cabernet sauvignon.
Noen flyktige syrer på nesen. Friske kirsebær, paprikatoner, lær og noe trange modne og lysebær. Kjølende frukt med lett smak av svisker. Frisk vin med lett fylde med helt avslepne tanniner. Langt unna hva den engang var. Godt over middagshøyden vil jeg tro.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/08/godt-moden-ch-corbin-michotte-1996.html
Red
Men en gang fikk jeg et snev av volatile syrer som danset vekk etter en stund. Vinen var mursteinsrød med brunskjær. Flott rød frukt ned kirsebærtoner, mandelmasse, rosin og tobakk. Frisk vin med godt modne tanniner. Lang og overraskende god vin.
Etter en time på karaffel fikk vi mer floralitet med roser, lakrisrot og hustru nevner troika (rød frukt og marsipan). Vi har alle våre personlige preferanser. Fortsatt flott frukt og god lengde med noe mindre rosinpreg. Raus vin dette her og en flott positivt overraskelse.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/07/gull-eller-grastein-ii.html
Red
1998 Château Mercier Cuvée Prestige Côtes de Bourg Red Bordeaux Blend (view label images)
Solbær, solbærbusk og kaffetoner preget duften umiddelbart. Dette er klassisk. Ingen overdådig vin, men klart tilstedeværende kjølig frukt. Igjen solbær. Fatpreget er helt klart tilstede og overdøver noe i min gane. Korrekt Bordeaux med litt slapt midtpart, men ganske fin lengde. Trolig perfekt flaske- Ingenting å vente på. Her vil nok ikke fatet bli mer integrert og det er ikke nok frukt eller tanniner til å ta dette videre. Dette kunne jeg gjerne ha drukket til en biff med bearnaise.

http://hvaharjegiglasset.blogspot.no/2013/06/gull-eller-grastein.html
White
Vinen hadde duft av grønne epler med toner av smør og sitron. Friskt eple i munnen med mineralske toner. Lett fyldig og frisk vin som ender opp med mineralitet og deilige smør. Dette er vin man må vente litt på. Gradestokken forteller mye om hva vinen vil gi og gir så det monner tilbake hvis du venter en halvtime etter et kjøleskapsbesøk. Med friskheten i vinen tåler den ganske høy temperatur i glasset.

http://www.facebook.com/Hvajeghariglasset
Red
En meget elegant vin fra NSG. Syrlige røde bær, bringebær og lett fatkrydder på duft. Lett volatil. På smak hadde vinen søte, modne jordbær. Fyldig, elegant og frisk burgund. Likevel lett vin med lang ettersmak og meget godt integrert tanninstruktur.
Etter over to timer på karaffel har vinen endret noe karakter. Det volatile preget har blitt betydelig mindre og det har kommet animalske toner i glasset. Frukten er mørkere og den fyldige burgunderen framstår som mer kompleks og noe tyngre. Skulle det være noe trekk ville jeg foretrukket en anelse mer friskhet.
http://hvaharjegiglasset.blogspot.com/
Red
Dette florale preget var det første som møtte meg. Sursøt fruktighet. Lett og saftig. Smaksmessig fortsatt meget frisk og saftig. Lette tanniner. Med mat dukket rosene opp i munnen sammen med søtere frukt. Etter hvert kirsebær og nype. Etter litt varme fikk jeg også toner av anis. Gattinaraen er en såpass frisk vin som tåler varme. Og mat. Selv en 3-timers ragu ble godt renset opp i ganen.

hvaharjegiglasset.blogspot.com
1 - 50 of 57
More results
  • Tasting Notes: 57 notes on 56 wines
© 2003-22 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close