Tasting Notes for ove_stammrud

(277 notes on 247 wines)

1 - 50 of 277 Sort order
White
11/17/2019 - ove_stammrud wrote:
Ren hvit dempet frukt, flint, røk, blomster streif og en smule ek. Lett delikat i munn med henslengt puligny-frukt og frisk struktur. Overstiger nivået som bourgogne blanc.
Red
11/17/2019 - ove_stammrud wrote:
En dyp, kompleks og detaljert 12’er som drikker flott. Dufter av einer, solbær, buskas, kirsebær og blomster. Muskuløs men sammtidig elegant og med et delikat sødmefullt midtparti. Meget flott.
White
11/17/2019 - ove_stammrud wrote:
Lett på labben, ren nese - søte epler, utypisk mye sødme til en chablis og være med aromaer som honning, slapp struktur og lite syre. Skuffelse.
Red
7/7/2019 - ove_stammrud wrote:
Dypere og mørkere karakter en 2015. Bjørnebær, plomme og pepper. Godt strukturert med bred frukt og tett konsentrasjon.
Red
7/7/2019 - ove_stammrud wrote:
Bringebærbusk, søtlakris og tobakksblader. Saftig og klar - med en fast finish som myknet til med luft. Generøs stil - knakende god frukt.
Red
2014 Philippe Pacalet Echezeaux Echezeaux Grand Cru Pinot Noir (view label images)
7/5/2019 - ove_stammrud wrote:
Klokkeklar nese, fioler, søtkalkris. En frisk og levende vin med fast syrlig struktur og dyp sødme. Sjarmør.
Red
7/5/2019 - ove_stammrud wrote:
En symbiose av moden kirsebær, søtlakris, underskog og morkler. Intens frukt med stor dybde. Glatte ytterkanter - en dyp og karaktersterk vin, ingen hastverk med denne.
Red
7/5/2019 - ove_stammrud wrote:
Mer primær i utrykket en de mer anerkjente markene til Chevillon. Sødmefull frukt, søtlakris, spice og blomster. Fast i formen med svalt tørrende tanniner. Noe hul og kort ved siden av Vaucrains 09 fra samme kveld.
White
7/5/2019 - ove_stammrud wrote:
Kjøpte druer i blenden. Hvit fruktkjerne, kjølig mynte preg og sitronmelisse. Ikke samme renheten som i 15 og tidligere årganger, men fortsatt en stødig vin. En smule for mye alkohol. Mangler den linjære og rene stilen til Roulot. Vansklig årgang (?)
Red
7/5/2019 - ove_stammrud wrote:
Dyp konsentrert frukt, krydder, grill toner og luksus-lær. Fast og intens. En helstøpt vin som både viser muskler og eleganse. En serriøs vin som vil trenge noen år til for å vise fullt potensiale.
Red
7/5/2019 - ove_stammrud wrote:
Klokkeklar nese, dyp rødlig frukt, florale topptoner med touch av anisfrø og krydder. Sitter helhetslig støpt i munn hele veien. Sømløs, konsentret og dyp frukt. Tilgjegelig men tar noen år til før denne viser seg for fullt.
White
3/12/2019 - ove_stammrud wrote:
Ren nese med en bris av fjelltur, hvitveis, lichi og lime. Syrefrisk, slank og steinente. Saltsten holdig preg i utgang. En ren og umaskert vin.
Red
1988 Château Gruaud Larose St. Julien Red Bordeaux Blend (view label images)
3/12/2019 - ove_stammrud wrote:
En klassisk, fortsatt frisk og livlig 88`er. Lær, plomme, jord og tobbaksblader. Slank, fruktig og ren stil i munn med detaljer av kjøtt toner i utgang. Bra driv.
White
3/12/2019 - ove_stammrud wrote:
På nese er vinen nokså primær med epler, sitrus og voks. I munn er vinen storspekket med ren frukt, høy konsentrasjon og en form for luftig transperant eleganse. Lang salt sten aktig utgang.
Red
12/29/2018 - ove_stammrud wrote:
Dufter av rødlige frukter, tobakk, underskog, kjøtt og paprika krydder. Vinen leverer over all forventing - en fortsatt frisk men avslappet type. Saftig og slank frukt i munn, preget av sødemfull moden kirsebær. En positiv og interessant opplevelse, som var verdt sjansespillet under auksjon hos Blomqvist.
White
2011 J.M. Boillot Bâtard-Montrachet Bâtard-Montrachet Grand Cru Chardonnay (view label images)
11/30/2018 - ove_stammrud wrote:
En muskelbunt av en hvitvin med imponerende kraft og konsentrasjon. Gule epler, mynteblader og blomster. Mye kvaliteter her, men med et sjenerende alkoholpreg i utgangen så når det aldri opp til å bli balansert.
Red
1989 Château Palmer Margaux Red Bordeaux Blend (view label images)
11/30/2018 - ove_stammrud wrote:
Chateau Palmer 1989 er en ytterst harmonisk og følsom vin. Aromaer av tørket løv, pipetobakk og kirsebær inngår i en elegant symbiose. Vinen har en sjeldent rik og sjenerøs fruktighet og en lengde som kun hører til i de store årgangene. Imponert.
Red
1989 Château Cheval Blanc St. Émilion Grand Cru Red Bordeaux Blend (view label images)
11/18/2018 - ove_stammrud wrote:
I sitt 29ende år har Cheval Blanc 1989 fortsatt en ungdommelig og livlig kraft. Særlig er fruktkvaliteten imponerende, med høy konsentrasjon og en usedvanlig fet sødme i midtpartiet. Etter en runde med luft så dukker det opp intense aromaer av krydderier som anis og fenikkelfrø, samt grillet paprika. Vinen fremstår som langt yngre en alderen skulle tilsi. Holdbar stil og høy kvalitet. De beste eksemplarene av denne vil tåle et lang liv vidre. En sjenerøs vin med mye nerve.
White - Sparkling
10/16/2018 - ove_stammrud wrote:
Dempet nese, epler og bakst. Ikke på langt nær like frisk som sist flaske, modnet overaskende mye siden den sist. Viser seg bedre i munn, hvor den holdes oppe av drevne bobbler. Kremet fylde. Behagelig og avslappende, men muligens på topp nå.
Red
10/16/2018 - ove_stammrud wrote:
100pluss år gammle stokker. Dyp og volumøs vin med stor frukt. En voksen tungvekter. Ren, sammlet og konsentrert. Rødlig frukt - varm flint og forførende blomster. En krevende vin som tvang vertskapet til å gå en luftetur rundt huset. Høy kvalitet.
Red
1988 Château Palmer Margaux Red Bordeaux Blend (view label images)
10/16/2018 - ove_stammrud wrote:
Utadvende aromaer som slår opp av glasset. Roer seg etterhvert. Frukttobakk, jern, blyantkvess, lær, grillet kjøtt og underskog. Salig nedtonet stil i munn, nedslipt og slank. Klassisk Margaux.
Red
2015 Frank Cornelissen Munjebel VA Terre Siciliane Nerello Mascalese (view label images)
7/22/2018 - ove_stammrud wrote:
Fra 90år gammle stokker, en blanding av de tre øverste markene til Cornelissen. Vinen er ekspressiv med dufter av klar rød frukt, varm sten, lakris og grillet kjøtt. Mer voksen i stilen en den vante Contadino. Stram, levende og fokusert. Vinen har nerve og egenart.
White
7/22/2018 - ove_stammrud wrote:
Tilbakeholden på duft, men sjenerøs i munn med høy intensitet og mer utviklede toner en de to forrige flaskene. Høy chablis intensitet, med elegante innslag av blomster, sjø og grønne te blader. Presis, lang og fokusert. Lite eller ingenting å trekke for på kvaliteten her.
1 person found this helpful Comment
Red
2015 Château Lanessan Haut-Médoc Red Bordeaux Blend (view label images)
7/22/2018 - ove_stammrud wrote:
Merlot dreven duft, moreller, jordbær, vanilje og lær. Sødmefull og saftig leskende stil, delikat og enkel. Mer å vinne på videre lagring med tanke på kompleksitet.
3 people found this helpful Comment
Red
6/24/2018 - ove_stammrud wrote:
Generøs og gjenkjennelig Angerville, blomstereng, søtlakris og klar rød frukt. En vin med tydelig språk, stram og krevende, dette er ingen lenestol vin. Hold fem år til.
1 person found this helpful Comment
Red
6/24/2018 - ove_stammrud wrote:
Dyp duft av mørk frukt, bringebær, rosmarin, søtlakris og underskog. Slank og presis i munn med bra bitt, hint av grapefrukt i avslutning. Kommune-typisk, burde tåle ti år til uten problemer.
White
2010 Domaine de Chevalier Blanc Pessac-Léognan Sémillon-Sauvignon Blanc Blend (view label images)
6/24/2018 - ove_stammrud wrote:
Delikat duft av stikkelsbær, brennesle, smørblomst og allehånde krydder. Saftig og frisk inngang, med et fyldig og langt parti smørblomst før en lang salt aktig avslutning. Høyt nivå.
2 people found this helpful Comment
Red
2001 Château Montrose St. Estèphe Red Bordeaux Blend (view label images)
6/6/2018 - ove_stammrud wrote:
Furugulv, frukt-tobakk, lær, og dyp rødlig plomme. Tobakks toner møter deg i munn, etterfulgt av saftig frukt og en ettersmak med ekstra gear. Noe brå i midtpartiet. Vinens alder og friske struktur fornemmer følelsen av å sitte behagelig, men ikke slakt.
White
6/6/2018 - ove_stammrud wrote:
Kjølig nese, Eike-slør, lichi, blomster, sten og asiatisk krydder. Transparent i munn med slentrende Puligny eleganse. Mer av en sjarmør en 2014. En ung og detaljert vin som gir mye drikke-glede etter noen timer med luft. Årgangen kler vinen godt.
White
5/25/2018 - ove_stammrud wrote:
Steinrøys, sitrus og lichi. Overraskende ungt i utrykk. Ren og transperent i stilen, luftig - dyp hvit frukt. Ingen hastverk med denne.
Red
5/4/2018 - ove_stammrud wrote:
Voluminøs nese av rødlig frukt, krydder, stenete mineralitet og blomster. Langt mer åpen en sist flaske fra oktober. Intenst konsentrert med kropp og struktur, saftig 10er frukt. Elegant driv.
Red
4/3/2018 - ove_stammrud wrote:
Salig og flørtende nese med toner av røde bær, roser, teblader og krydder. Saftig frukt med svakt kantete tanniner. Mangler noe "kropp" og lengde men ellers en behagelig sak som drikker flott nå
Red
4/3/2018 - ove_stammrud wrote:
Rik nese med mye vekt; dyp klar rødlig frukt, blomsterstrøm og søtlakris. Høy og imponerende fruktkonsentrasjon som tar hele munnen. Vinen er fokusert og sitter som et skudd. Selvsikker struktur. Mer tilgjengelig en Clos des Ducs på nåværende tidspunkt.
White - Sparkling
4/3/2018 - ove_stammrud wrote:
Ren hvit frukt; stikkelsbær, bakst, mokka og kardemomme. Rik stil i munn, kremet fylde men med friskt bobble-driv. Hint av kaffe i avslutning. Samtlige 99 har levert bra de siste årene, denne flaksen var på et fint sted nå, men hadde klart 10år til.
Red
1970 Château La Lagune Haut-Médoc Red Bordeaux Blend (view label images)
4/3/2018 - ove_stammrud wrote:
Frisk givende nese, røde og blå bær, krydder og jordlig mineralitet. Nokså annerledes en forrige flaske, denne var fra et annet parti. Saftig og frisk frukt i munn, særlig til alder å være. Viser seg mer kompleks med luft; dyp plomme og cigar boks. Klassisk.
Red
1970 Château Lynch-Bages Pauillac Red Bordeaux Blend (view label images)
4/3/2018 - ove_stammrud wrote:
Fullmoden bordeaux med toner av jord, puer te, mørk sjokolade, sursøt frukt og bål. Behagelig nedslipt men fortsatt frisk - "laid back" stil , hint av grillet kjøtt i avslutning.
Red
3/14/2018 - ove_stammrud wrote:
En subtil og elegant nese av egenart og ren pinot-frukt. Luft frigir en blomster-strøm med hint av krydder. Mer kraft i munn, klasse og presisjon. En detaljert vin som krever oppmerksomhet. En stor burgunder som vil by mer på seg selv om noen år.
1 person found this helpful Comment
White
2/19/2018 - ove_stammrud wrote:
Rene toner av sitrus og hvit frukt. Frisk, kjølig og strukturert. En Bourgogne blanc som holder nivået til en Puligny village.
Red
2/19/2018 - ove_stammrud wrote:
Dyp pinot frukt, krydder, jordlige og florale dufter. Konsentrert og ekstrovert 10er frukt i munn, saftig - nesten leskende. Medium lengde. Drikker perfekt nå.
White
12/28/2017 - ove_stammrud wrote:
En duft som servert blindt kunne plassert meg i Chablis. Nyanserte toner av litchi frukt, eik, te-blader, flint og blomster. Løftende syre og lang utgang, savner noe konsentrasjon. Flott nese, men noe mer karakterløs i munn.
White
12/26/2017 - ove_stammrud wrote:
Ren forførende duft som blir sittende lenge. Dyp moden melon, blomster, fenikkel, sjø og svalberg. Ren presis og dalende lang - i en klasse for seg selv. Drikker flott med god utvikling.
Red
1970 Château Giscours Margaux Red Bordeaux Blend (view label images)
12/26/2017 - ove_stammrud wrote:
Ungdommelig og frisk frukt med selskap av grus, grillet paprika og murstein. Barsk som en S.t Estephe, men nedslipt, fyldig og mer margaux-elegant med luft. Friske men robuste tanniner. Et møte med gamleskolen.
Red
1978 Château La Tour Haut-Brion Pessac-Léognan Red Bordeaux Blend (view label images)
12/26/2017 - ove_stammrud wrote:
Et farvel med siste flaske fra det usynlige slottet. Mer sjarm og nedpå i utrykket en to tidligere flasker. Jordlige aromaer, brent murstein, jern, mocca, furugulv, mose og torv-bål. Energisk frukt-driv med slagkraft og konsentrasjon. Avslutningen er lang med toner som hinter mot underskog. En selvsikker og klassisk bordeaux med egen karakter.
Red
2005 Château Lanessan Haut-Médoc Red Bordeaux Blend (view label images)
12/24/2017 - ove_stammrud wrote:
Solbær, lær og et streif av rød plomme. Rustikk og fast i stilen, med kjøttfull frukt og struktur til å kunne tåle minst ti år til.
Red
2007 Domaine de Chevalier Pessac-Léognan Red Bordeaux Blend (view label images)
12/10/2017 - ove_stammrud wrote:
Jordlige aromaer, rødlig frukt, tørkede tobakksblader, litt plomme og lær. Barnål ble også nevnt. Fast i stilen, men alikevell en kremet frukt med sval finesse i skimte. Etter forholdene en ok-god vin, med årgangens svake frukt karakter. Her er det bare å drikke opp, blir neppe bedre.
Red
12/10/2017 - ove_stammrud wrote:
Dyp rødlig og klar pinot frukt, med litt ek som blåste bort med luft. Saftig og nesten leskende frukt, med solid struktur og god lengde til nivået og være.
Red
11/2/2017 - ove_stammrud wrote:
GREEN / GRØNN
1 person found this helpful Comment
Red
2001 Château Lanessan Haut-Médoc Red Bordeaux Blend (view label images)
10/31/2017 - ove_stammrud wrote:
Barnål, sedertre, plomme, krydder. Saftig, frisk og livlig. Mer rustikk en elegant. Medium lang. Klart bedre enn 99 og 98. Drikker flott.
White - Sweet/Dessert
1998 Château d'Yquem Sauternes Sémillon-Sauvignon Blanc Blend (view label images)
10/30/2017 - ove_stammrud wrote:
Dyp kompleks nese; nøtter og mandarin blandet med tørkede aprikoser og hvit pepper. Høyt fokus i munn, oljete tekstur og en sublim lengde som starter når du trur den har sluttet.
1 person found this helpful Comment
Red
2007 Château Haut-Bailly Pessac-Léognan Red Bordeaux Blend (view label images)
10/29/2017 - ove_stammrud wrote:
Lavmelt på duft, mørke bær, lær, murstein. Kremet fylde, tørr utgang. Mangler frukt.
1 - 50 of 277
More results
  • Tasting Notes: 277 notes on 247 wines
© 2003-20 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close