Thank you for helping us reach 10 MILLION Community Tasting Notes! See the insights >

Tasting Notes for ove_stammrud

(320 notes on 279 wines)

1 - 50 of 320 Sort order
Red
2017 Château Petit-Figeac St. Émilion Grand Cru Red Bordeaux Blend (view label images)
2/10/2023 - ove_stammrud wrote:
Som navnet tilsier en "liten" Figeac hvor man tydlig kan kjenne igjen slottets stil hvis man har drukket førstevinene fra Ch Figeac. Myk og salig duft av blåbær, moreller, furugulv, skorstein, torv og lett bål. Frukten er klar og vinen drikker overaskende godt ungt, med helt mye overganger. En perfekt vin til å nyte forran en peis.
Red
1/14/2023 - ove_stammrud wrote:
Den beste tobakken du får er i moden vin. Jadot sin Corton-Pougets 89 har fruktobakken og sødmen man ønsker seg - i pent sammspill med sopp, underskog og heng kjøtt. Den har også kjernefrukten og styrken som god Corton ofte har. Frukten er overaskende frisk og klar i sin alder av 33 år. En gammel traver og skikkelig arbeidshest. Korrekte lagrede flasker burde tåle en god stund til - aldri tvil på en gammel Corton.
Red
1/14/2023 - ove_stammrud wrote:
Forførende i utrykket, så behaglig og elegant. Ren solbær, krydder, kanel, blekk og streif av vanilje. Aristiokratisk eleganse, det sømløse i denne vinen reflekterer nivået av en førstevekst. I munn er vinen lett svevende og samtdiig dyp med frisk rød frukt. Vinen er helt myk i utgangen og drikker overaskende tilgengelig, ingen skam og åpne denne nå men lagring vil gi belønning. Et av de renere utrykkene av paulliac jeg har smakt. En kommende grevinne av en vin.
Red
1/14/2023 - ove_stammrud wrote:
Ord opphører og transenderer til noe mer, noe poetisk, stillhet. Zen, pianospill - Erik Satie på glass. Helt myk, alt står rett. Harmoni. Lafite er ikke bare en førstevekst, det er en egen klasse. Tekniske vurderinger blir fattige. Ro, stillhet, vemodig og følsomt.
1 person found this helpful Comment
Red
11/27/2022 - ove_stammrud wrote:
Friske moreller, blåbær og ren nese. Tett og detaljert i munn med dyp kjernefrukt og kompakt konsentrasjon. Floral med mye blomster under luft. Imponerede konsentrert med en knyttneve av frukt. Ville ventet 5år til med denne.
1 person found this helpful Comment
Red
11/27/2022 - ove_stammrud wrote:
En ytterst kompleks nese hvor komponentene smelter så flott inn i hverandre at alt henger sømløst sammen. Rød elegant frukt, pepper, krekkling, bål, lær og animalske toner. Saftig i munn med subtile tanniner. Vinen drar på seg noe flere "kjøttligekvaliteter" underveis. Assosiasjoner til fuktig skog og natur. En nærmest mystisk karakter gjør vinen noe vansklig å sette ord på.
Red
1979 Château Léoville Barton St. Julien Red Bordeaux Blend (view label images)
11/27/2022 - ove_stammrud wrote:
God flaske kjøpt hos Blomqvist på auksjon. En pen og salig St Julien med komponenter av rødlig frisk frukt, pipetobakk, jern og luksuslær. Myk og elegant i munnnen med en overaskende nesten fersk og saftig frukt. En sval strøm av behaglige modningspreg. Det som først og fremst sto seg ut med denne var den ungdommelige og friske frukten som reflketerte kvalitetene man ofte finner i en langt yngre vin.
Red
11/27/2022 - ove_stammrud wrote:
Forførende og næremst uimotståelig nese med frisk og naturlig frukt som sender assosiasjonene til bringebærbusk, moreller, timian og tistler. Sitter så flott i munn med en bedøvende elegant og lang slank utgang. Lakris og milde pepper toner dukker opp litt utover kvelden. Imponerede intens, elegant og særegen vin. Sportsbilfølelsen!
Red
1986 Château Gruaud Larose St. Julien Red Bordeaux Blend (view label images)
11/27/2022 - ove_stammrud wrote:
Salig elegant og frisk frukt på den røde siden. Det meste man kan ønske seg av modningsaromaer i en eldre bordeaux; cigar, blyrets, paprika og rød sand. Vinen er sjarmerende og ettertenksom, noter som hengt kjøtt og krydder dukker opp med luft. Vinen fortsatte å vokse utover kvelden og gikk fra å være noe "tynn" til å bli robust og konsentrert. Ungdommelig og voksen på en gang.
Red
11/27/2022 - ove_stammrud wrote:
En luftig strøm av lakris, blomster moreller og kirsebær. Myk i munn men samtidig fokusert med et villbær aktig fruktpreg i munn. En sval elegant og sjarmerende vin.
Red
1970 Château Figeac St. Émilion Grand Cru Red Bordeaux Blend (view label images)
8/21/2022 - ove_stammrud wrote:
En virvel av tobakk, krydder, murstein og sopp som treffer på nese men også i munn. Modningsaromaene er i fokus med en subtil, poetisk og nedslipt følelse i munn full av nyanser. En times tid i karafell gir vinen et nytt liv, med en helt annen generøsistet; vinen blir tydligere og mer transperent i stilen, med lenger utgang, tydligere frukt og dufter av bålplass. En nydelig moden vin med karakter og sjarm. Fremsto som noe mer svak i frukt en sist flaske drukket i 2017, men fullt ut på høyde med denne etter nok luft.
White
2011 Domaine de Chevalier Blanc Pessac-Léognan Sémillon-Sauvignon Blanc Blend (view label images)
8/21/2022 - ove_stammrud wrote:
Etter å ha åpnet to flakser med oksidert 2010 så var det en lettelse at denne flasken leverte slik den skal. Urter, brennesle og flere klassiske sauvignon blanc toner i pen harmoni med de mer fylidge smør aromaene fra Semillion. Vinen har en indre kraft og intens konsentrasjon. Den fremstår som mer elegant med et par timer luft, med ny kompleksitet og dufter av søtlakris og grillet ananas. Feilfrie flakser av denne har et langt liv forran seg.
Red
4/2/2022 - ove_stammrud wrote:
Bred og intens nese med duft av krekkling, bjørnebær, mørke moreller. En bergtagende vin, ekspressiv og kompromissløs - understreker de flotte kvalitetene de beste vinene har i denne årgangen. Superb fruktkvalitet - rik, sødemfull og ren nytelse. Den mest imponerede av en rekke med 2008 og 2009 fra samme produsent og mark drukket samme kveld. Denne er på et flott sted nå og gir mye glede.
Red
4/2/2022 - ove_stammrud wrote:
En vin som bekrefter årgangens dype utrykk - fremstår som noe dempet med lav intensitet til tross for lang lufting. Krydder og mørke kirsebær dominerer på nese, mer kraft og tetthet i denne en 2008 fra samme produsent og mark. En serriøs, kraftig og fokusert 09er som enten trenger mer kjellertid, eller så var ikke denne flasken helt på topp. Noe off.
Red
4/2/2022 - ove_stammrud wrote:
Klare, elgegante rødlige pinot-toner - markjordbær, moreller, anis og underskog. Perfekt syre som harmonerer med et flott sødmefullt midtparti av moden kirsebær. Moreller i munn, salig i anslaget med en lang smidig finish. Denne har brukt kjellertid på og nå opp til forventningene knyttet til produsent. Beste og siste flaske.
Red
1999 Château Léoville Barton St. Julien Red Bordeaux Blend (view label images)
3/10/2022 - ove_stammrud wrote:
Ble servert blindt, viste seg som en udiskutabelt, klassisk bdx med flotte modningsaromaer; byerts, rød sand, vanilje, solbær, furugulv og hengt kjøtt. Saftig og smidig frukt av bløt og moden blåbær i munn. Fremstår som pent nedslipt men fortsatt med et godt lagringspotensiale. Alt man kan ønske seg av typeriktig og klassisk St Julien i denne vinen. Flott.
Red
3/10/2022 - ove_stammrud wrote:
Salig nese, klar, elegant og tilbakelent. Forførende dufter av krydder, grillet kjøtt, sødmefull kirsebær, fioler, bringebær og søtlakris. Slank og pen fatbruk. Treffer på alle nivåer; harmonisk, flott og med en vakker karakter. En nærmest poetisk Vosne med fintundede toner og detaljer. Vil klare seg lenge i kjelleren.
White
3/10/2022 - ove_stammrud wrote:
Glassklar, luftig og transperent nese. Epler, smør, eik og hvite blomster og lichi. En elegant form for kraft i denne brede men slentrende Pulignyen. Fotte toner av grillet sitron og saftig frukt. Overasket positiv men savner noe mer syre.
White - Sparkling
3/10/2022 - ove_stammrud wrote:
Servert blindt. Dufter av sjokolade mousse, stikkelsbær, bringebær, flint og kritt. Moden dyp klassisk stil, lang og elegang med perfeksjonert syrespill. Flott og egenrådig vin med detaljer og personlighet. Drikker flott nå.
White
12/12/2021 - ove_stammrud wrote:
Klokkeklar, frisk og ren lichi, noe pen eik, mynte og nydelig floralitet. Smeller og blomstrer til i munn med toner av eucalyptus,mynte og hvit ren frukt. En kraftpakke av aromaer sammlet i en konsentrert form. En nydelig Pucelles med slentrende Puligny-eleganse og Leflaive sin fornemme stil. Trengte mye luft og gode flasker av denne er det ingen hastverk med.
White
12/9/2021 - ove_stammrud wrote:
Nøtter, comté og gul moden jura-duft på nese. Tett konsentrasjon og lang finish. Flott vin som tåler lang kjellertid men som også drikker pent nå.
Red
8/14/2021 - ove_stammrud wrote:
Elegante og kjølige toner på nese med dufter av kirsebær, jordbær, tørket løv og lakris. Konsentrasjonen sitter som et skudd i munn med et imponerende fokus i midtpartiet. Mer tøff en røff. Denne vinen har en indre kraft, Corton er selve jernhesten i Burgund, mer applaus til denne appelasjonen!
White
2013 Domaine de Chevalier Blanc Pessac-Léognan Sémillon-Sauvignon Blanc Blend (view label images)
5/23/2021 - ove_stammrud wrote:
Kompleks duft av nesle, mynte, grillet ananas og solstråle. En utrolg pen og bertagende vin, med sommerlig syre og kjernefull frukt. Chevalier Blanc har alltid en egen form for indre energi og drivkraft. Langt liv forran seg.
White
3/22/2021 - ove_stammrud wrote:
En Les Clos som stråler helt fra start, luftig og klar med markens selvsikkre holdning og eleganse. Toner av grønn te, vannkant og smørblomst. I likehet med 2011 fra samme produsent drikker denne flott nå. En generøs og magisk Chablis.
Rosé - Sparkling
3/22/2021 - ove_stammrud wrote:
Autolyse, granateple, toast, badstu og kvister i peisen. Denne champagnen var uventet på en positiv måte - med energisk driv, en distinkt x-faktor og levende intensitet. Avsluttet denne flasken med ønske om å åpne en ny i håp om å forstå mer. Vi ses igjen.
Red
2008 Pierre Damoy Chapelle-Chambertin Chapelle-Chambertin Grand Cru Pinot Noir (view label images)
3/22/2021 - ove_stammrud wrote:
Et gjensyn med en av vinene som for alvor sparket i gang Burgund interssen for omlag ti år siden. Pene modningsaromaer, dyp duft av sopp, jord, laubærblad og moden kirsebær - lær og bål. Noen av nyansene minner om duften fra moden bordeaux. Fintfølende frukt i munn, slankt og vemodig med sur-søte kvaliteter. Legger på seg i munn etter mer luft, med økt slagskraft i frukt og toner av grillet kjøtt i ettersmak.
Red
3/22/2021 - ove_stammrud wrote:
Første med møte med rød grand cru fra 2018. Glassklar pinot frukt på nese, mørke toner og tøff lakris. Robust og holdbar stil, ingen blomstervin dette her. Et røffere utrykk en endel andre grand cru marker fra Burgund. Le Coroton - The Clint Eastwood of Burgundy.
White
3/22/2021 - ove_stammrud wrote:
Konge er konge - østerskjøtt, frisk bris av hav og blomster med rikhet i sitrusbildet. En selvsikker vin med øm eleganse, subtile detaljer og luftig transperent modenhet som understreker markens storhet.
White
3/22/2021 - ove_stammrud wrote:
Bakt sitron, undersjø, tang, tare og østerkraft - etterfulgt av topptoner som minner om støvete røk fra stenras. Optimal flaske med perfekt modning på frukt i kombinasjon med produsentens intense stil. En driftig, typeriktig Forest, luftig men samtidig stram og levende. Presis og standhaftig konsentrasjon gjør at denne sitter som et skudd, inne i en fin fase og drikker flott nå.
2 people found this helpful Comment
Red
1988 Château Gruaud Larose St. Julien Red Bordeaux Blend (view label images)
3/22/2021 - ove_stammrud wrote:
Salig og trygg duft som gir følelsen av å lande. Tilbakelent nå. Lagvis aromaer av klassiske toner som blåbær, furugulv, sedertre, søttobakk og krydder. God harmoni mellom det sur/søte i munn, frukten er frisk med hint av moreller og et drag av livlig syre. Voksen utgang med subtile tanniner, finesse og ømhet. En generøs vin som i dette tilfelle er ferdig modnet. Siste flaske av denne fra kjelleren.
White
3/22/2021 - ove_stammrud wrote:
Frisk og ren puligny-frukt med produsentens etterslepende eleganse. Saltsten, lichi, fjellvann og asiatisk krydder; fenikkelfrø. Pen driv i denne hvor kvaliteten minner mer om en Puligny-village en Bourgogne Blanc.
Red
2/7/2021 - ove_stammrud wrote:
Kjøpt på produsentbesøk hos Produttori i 2013. Tørkede roseblader, moden kirsebær, tjære og grillet kjøtt - smidig og konsentrert med en noe uforløst tetthet som tilsier at denne kunne treng et lite tiår til i kjelleren.
Red
2/7/2021 - ove_stammrud wrote:
Svevende elegant og floral på duft med ferske bær, blomster og lakris. Dyp og sødemfull i munn med salt aktig toner i en lang ettersmak. Opplever denne produsenten som undervurdert, Thibault Liger-Belair har levert flere flotte og sensuelle viner den siste tiden.
Red
2/7/2021 - ove_stammrud wrote:
Man kan merke at kvalitetene ligger et eller annet sted skjult innerst i denne vinen, men denne er desverre fullstendig lukket. Virker fast og strukturert men dufter lite eller intet.
White
2/7/2021 - ove_stammrud wrote:
Typeriktig Les Clos som starter ren, linjær og noe mindre utviklet en jeg hadde håpet. Sitruskjerne, våt sten, skjærgård og toner av fersken, nøtter og sjøgress dukker oppe fra glasset. Etter en runde med luft oppstår det en "extreme makeover", vinen legger på seg og viser en rik, lufitg og mer mektig side av seg selv. En flott Les Clos som har mange år og gå på.
Red
1978 Château La Tour Haut-Brion Pessac-Léognan Red Bordeaux Blend (view label images)
2/7/2021 - ove_stammrud wrote:
Fjerde gang jeg smaker denne kuriositeten av et slott som ikke lenger eksisterer, fra mark som i dag er pløyd ut og blitt til en del av La Mission Haut Brion. En salig elegant med sammtidig intens og løssluppen duft av sjampinjong, krydder og lær - fuktig blåbær, mocca og grillet kjøtt som dukker opp i ettersmak. En himmelsk og kompleks vin med både kraft, fasthet og eleganse. Château La Tour Haut-Brion 78 har et eget utrykk og en egen form for energi som har vært gjennomgående i de fire flaskene jeg har drukket. Vemodig at dette slottet ikke eksiterer lenger.
Red
2/7/2021 - ove_stammrud wrote:
Frisk nese med dufter av våt solbærs busk, jordbær og topptoner av lakris og krydderier. Imponerer stort til nivået og være, med fruktens naturlige og ville preg som høydepunkt.
Red
2/7/2021 - ove_stammrud wrote:
Salig og avlsappet nese med pen modning - sopp, jord, krydder og sedertre, toner som minner noe om bordeaux, sur /søt kirsebær karakter. Savner noe lengde og konsentrasjon men på lang vei den peneste Clos des Angles jeg har drukket.
Red
2/7/2021 - ove_stammrud wrote:
Klar rød frukt preget nese med god frukt-modning og sødme, i kjent 2015 stil. Frisk i munn men uten elegansen og ekspressiviteten til de andre (mer kjente) Angerville markene.
Red
4/18/2020 - ove_stammrud wrote:
95 points
smakt blindt
Åpner tett, veldig mye flint og våt sten. Noe bål, krydder og blåbær. Veldig fersk og ung. (Kan minne om en ekstrem Gamay)
Dyp og voldsom. Ekstrem mineralitet. Kommer som et virilt vindkast. Åpner seg mye, flere lag gjør seg gjeldene. Skogbunn, blomster og mineraler blir mer og mer fremtredene. (Åpentbart burgund) Fortsetter med mange lag og en utrolig konsentrasjon. Veldig intens og lang. Vinen fortsetter med voldsom energi. Klar og ren men også leken. En veldig eksentrisk vin. Svært god kvalitet.
(Jeg havnet på Clos des ducs 2017)
Red
3/24/2020 - ove_stammrud wrote:
Et slør av krydderier, solbær, bål og blomster. Detaljert som få med en sammlet konsentrasjon som krever oppmerksomhet. En særegen vin med en egen form for subtil eleganse. Startet avdempet men dro på seg mer muskler og kraft utover kvleden. En kompleks vin som bærer med seg et snev av mystikk. Mer utviklet modning en Latour 1988 drukket samme kveld. Perfekt lagret flaske kjøpt fra en kjeller i Sveits.
Red
2006 Château Talbot St. Julien Red Bordeaux Blend (view label images)
3/10/2020 - ove_stammrud wrote:
Solbær, plomme, blyerts og lær. Pen modning på denne. Dyp frukt. Overaskende balansert til årgangen å være. Tanniner godt nedslipt. Drikker fint.
White
11/17/2019 - ove_stammrud wrote:
Ren hvit dempet frukt, flint, røk, blomster streif og en smule ek. Lett delikat i munn med henslengt puligny-frukt og frisk struktur. Overstiger nivået som bourgogne blanc.
Red
11/17/2019 - ove_stammrud wrote:
En dyp, kompleks og detaljert 12’er som drikker flott. Dufter av einer, solbær, buskas, kirsebær og blomster. Muskuløs men sammtidig elegant og med et delikat sødmefullt midtparti. Meget flott.
White
11/17/2019 - ove_stammrud wrote:
Lett på labben, ren nese - søte epler, utypisk mye sødme til en chablis og være med aromaer som honning, slapp struktur og lite syre. Skuffelse.
Red
7/7/2019 - ove_stammrud wrote:
Dypere og mørkere karakter en 2015. Bjørnebær, plomme og pepper. Godt strukturert med bred frukt og tett konsentrasjon.
Red
7/7/2019 - ove_stammrud wrote:
Bringebærbusk, søtlakris og tobakksblader. Saftig og klar - med en fast finish som myknet til med luft. Generøs stil - knakende god frukt.
Red
2014 Philippe Pacalet Echezeaux Echezeaux Grand Cru Pinot Noir (view label images)
7/5/2019 - ove_stammrud wrote:
Klokkeklar nese, fioler, søtkalkris. En frisk og levende vin med fast syrlig struktur og dyp sødme. Sjarmør.
Red
7/5/2019 - ove_stammrud wrote:
En symbiose av moden kirsebær, søtlakris, underskog og morkler. Intens frukt med stor dybde. Glatte ytterkanter - en dyp og karaktersterk vin, ingen hastverk med denne.
1 - 50 of 320
More results
  • Tasting Notes: 320 notes on 279 wines
© 2003-23 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close