Comments on my notes

(8 comments on 5 notes)

1 - 5 of 5 Sort order
Red
2011 Mas Martinet Priorat Martinet Bru Red Blend
2/22/2015 - Mattias S Likes this wine:
89 points
Riktigt trevligt och välbalanserat i fyllig stil. Det känns aldrig för mycket av något utan allt faller snyggt på plats. Stilmässigt så påminner det mer om en Chateauneuf-du-Pape än Priorat. Läcker och ganska insmickrande mörk frukt som drar åt plommon och körsbär men inte utan stramhet och ryggrad. Kryddigt och komplext med drag av lagerblad, svarta oliver, lavendel, peppar, tjärpastill, rostade fat och ett uns färsk dill. Bra intensitet och struktur med mustig, lång och blyertsstinn eftersmak.

Riktigt läckert och charmigt vin med en prislapp som känns helt rätt (200 pix). Klar köprekommendation och helt rätt en söndag i februari.
 • Mattias S commented:

  9/2/15, 10:55 PM - Det klarar nog lite lagring skulle jag tro (minst 5 år), men jag är inte rätt man att bedöma sådant tyvärr.

 • Mattias S commented:

  9/4/15, 9:04 AM - Det gör du rätt i!

 • Mattias S commented:

  9/4/15, 9:59 AM - Jodå, skönt har vi och lugnt! Ha en fantastisk kväll!

Red
1984 Bodegas Valdemar Rioja Conde de Valdemar Gran Reserva Tempranillo Blend, Tempranillo
12/24/2014 - StefanAkiko Likes this wine:
93 points
Intensity in a bottle.

Transparent red with only slight bricking.
Nose: Muted dill and mature aromas towards dried wood, hints of cedar and spice-box and a brittle mineral tone. Outstanding nose.
Mouth: Blinded, I'd have sworn this was a DELICIOUS Bgn with some age to it. Happy red fruits with dried fruit on top and a small spicyness. Elegant yet powerfully intense and deceptionally light. Fine transparency, wet-stones minerality, completely molten tannins and M++ acids that happily married the plates. Oak treatment remains fine tuned and completely integrated.

This wine sang!
Not quite a typical traddo Rioja in style.
I really liked it.

Wife: [like a poor Bgn]
At stunning L'Effervescence with Matlen and Wife.
 • Mattias S commented:

  4/30/15, 4:52 AM - I totally agree regarding old Rioja! So in i bomben great!

Red
2010 Bodega Numanthia Toro Numanthia Tinta de Toro, Tempranillo
3/19/2015 - Mattias S Likes this wine:
92 points
Massivt fruktig, aningen volatil, med mängder av körsbär, plommon och röda äpplen. Fina drag av piptobak, tjära och fänkål under ytan. Rejält extraherad med hög intensitet och viss eldighet. Mycket strävt med bra syra och rakryggad struktur.
 • Mattias S commented:

  3/19/15, 10:55 PM - Är inte bra på att bedöma sådant, men strukturen och koncentrationen tyder på att det borde bli avsevärt bättre med tio år i källaren. Jag gillar det redan idag. :)

Red
2009 Château D'Arlay Pinot Noir Côtes du Jura
2/15/2015 - Mattias S Does not like this wine:
79 points
Tunt och menlöst med en lätt kropp och oangenäma drag av ofriska röda bär (lingon/tranbär marinerade i magsyra), gummislang (fat?), rotmos, och malkulor (lavendel). Ingen intensitet att tala om dessutom väcker det inga positiva känslor i mitt lustcentra. Visst, lite komplexitet finns där, men ingen intressant sådan. Ogin smak med för mycket bitterhet som sitter kvar för länge (bra längd, men i detta fall är det ett minus). Misstänker att detta är en rejäl vattendelare.
 • Mattias S commented:

  2/20/15, 5:31 AM - Kanske gillar du det ;)

Red
1985 Couly-Dutheil Chinon Clos de l'Olive Cabernet Franc
2/20/2015 - Mattias S Likes this wine:
87 points
Oh my god! Detta rockar helt ordagrant vid första sniffen. Näsan fylls omedelbart av ett helt grustag och därefter kryper smått överdrivna toner av grillad grön paprika och rotfrukt fram som tar över det mesta. Lite tjära tittar fram också, men också tomatsås som kokats lite för länge på rostig spik. Helt obefintlig frukt i munnen och slankt på gränsen till dött. Klart över kullen och syran dominerar för mycket.

Synd, med lite mer liv så hade det kunnat vara fantastiskt (jag håller tummarna för att min flaska hemma är mer välbevarad). Kan dock inte såga det helt, då det ändå har en hel del kvaliteter.
 • Mattias S commented:

  2/20/15, 5:02 AM - Jag misstänker att min flaska var trött helt enkelt. Det fanns väldigt fina kvaliteter trots detta. Kanske borde jag välja "flawed" på det för rättvisans skull? Har en flaska hemma så får poppas vid tillfälle. :)

 • Mattias S commented:

  2/20/15, 5:29 AM - Jag ändrar väl tillbaks igen :D

1 - 5 of 5
© 2003-20 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close