Important Update From the Founder Read message >

Tasting Notes for Michael.s

(11 notes on 10 wines)

1 - 11 of 11 Sort order
Red
9/13/2017 - Michael.s wrote:
93 points
Crystallum cuvée cinema pinot noir 2011
Doftar övermogna jordgubbar och bär. I bakgrunden lurar en köttighet och tobak. Tror även jag känner kanel? Syran är hög och tanninerna låga. Smakar mycket bär och har en lång eftersmak. Riktigt bra vin som jag måste köpa mer av. Tror det kan ligga länge i källaren. 93p
Red
9/13/2017 - Michael.s wrote:
90 points
Drack Cristom Pinot Noir, Mt Jefferson cuvée 2013 för ett tag sedan.
Något mörkare frukt än det förra vinet, lite mer körsbär och nåt plommon. Blåbär. Lite tobak och vanilj på näsan. Milda tanniner, Slankt och lättklunkat med en perfekt syra. Önskar jag hade ett par flaskor hemma.
Red
9/13/2017 - Michael.s wrote:
89 points
Giant steps Pinot noir Sexton vineyard 2012
Runt 2 år sen jag drack detta vinet sist. Fortfarande varma röda bär och kryddig salami. Rökigheten från faten är betydligt mer balanserad än sist. Tycker även att jag känner någon nötighet??? Gott och lättdrucket, men aningen enkelt..
Red
6/6/2015 - Michael.s wrote:
89 points
Doftar kött och körsbär, peppar och fat. Riktigt trevlig doft. Medium tanniner och en frisk syra. Fruktigt gott men lite väl kort.
1 person found this helpful Comment
Red
6/6/2015 - Michael.s wrote:
88 points
Känner en rejäl lakrits doft tillsammans med rostat fat, Efter en stund dyker det upp plommon, körsbär och en gnutta vanilj.
I munnen är vinet väldigt fylligt och välbalanserat. Ingenting som sticker ut eller överraskar. Tanniner medium-hög, syra medium-hög.
Till vinet äter vi entrecote, vilket passar bra. Hade kanske velat ha ännu mer tanniner. Eller något som hade gjort vinet mer intressant
1 person found this helpful Comment
White
5/30/2015 - Michael.s wrote:
89 points
Aromatisk doft med mycket lime och mineral. Riktigt fin krispig Riesling med hög syra och låg sötma.
Red
5/22/2015 - Michael.s wrote:
91 points
Doftar körsbär,kaffe och fat. Även en del ceder och blyerts. Fruktigt och gott i munnen, Med bra syra och fina tanniner. Lång eftersmak med en kryddighet. Finns inte så mycket mer att säga än att jag gillar det skarpt!
Red
5/22/2015 - Michael.s wrote:
91 points
På näsan känner jag mycket röda solvarma övermogna bär, örter och peppar. Doftar mycket fat som tillsammans med kryddigheten smälter in bra. Hög syra och medel tanniner. Riktigt bra vin som passade perfekt till den kolgrillade kycklingen.
Red
5/21/2015 - Michael.s wrote:
89 points
Vanilj och dill. Körsbär och fat. Dofter som sprider sig i köket efter jag hällt över vinet på karaff. En klassisk fyllig Rioja med hög syra och medel tanniner. Kalla mig gammaldags men jag gillar den här stilen. Saknade dock något, inget som sticker ut eller förvånar mig. Men hemlagade tapas blev en "perfect match"
Red
4/10/2015 - Michael.s wrote:
88 points
Doftar bär, mestadels hallon. Även en touch av örter. Vinet har en hög syra och är fruktigt. Tyvärr kort och ingenting super intressant.
Passade dock bra till en somrig sallad med Serranoskinka.
Red
4/10/2015 - Michael.s wrote:
89 points
Doftar fat,choklad och kaffe. Ganska så fruktigt. Mycket solvarma bär.
Något obalanserat, Syran är tokhög och tanninerna är betydligt mildare än när jag senast provade det här vinet för ett år sedan.
Vinet känns fylligt och jag gillar stilen. Kämpar sig upp till 89p
1 - 11 of 11
  • Tasting Notes: 11 notes on 10 wines
© 2003-24 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close