Tasting Notes for Shorepower

(770 notes on 547 wines)

1 - 50 of 770 Sort order
Red
Dark red, with all the characteristic of a great, “modern” style Barolo. Drinking the wine, it does lean towards the traditional style, at least this is how it appears. Of course, extremely structured, layered and long elegant finish but with the powerful texture of an old school Barolo. I can judge when it’s optimal to drink this wine but the two remaining bottles I have I will at least let rest for another 5 year as I now have had the pleasure to taste it at this stage in it’s (I’m pretty sure) long life.
Red
Perfect example of a wine from vintage that are not ranked among the top years but delivers, in a style I really enjoy, cool, linear appearance, nice fruit with good balanced acidity. Stored at the producer until a year ago. When it comes to age, vintage is important but not the only factor to look out for.
1 person found this helpful Comment
White - Sparkling
Magnum,

2002 tillhör, enligt mig, de större DPs som producerats de senaste 20 åren. Sötman från mogna druvor känns redan i doften och följs upp i ett , nästan oljigt, komplext vin som hänger kvar länge i munnen. Det här vinet känns fortsatt ungt och för de av er som har magnums i källaren så kan tålamod rekommenderas (även om mycket gott redan idag)
1 person found this helpful Comments (1)
White - Sparkling
12/31/2019 - Shorepower wrote:
arit tveksam till det här kooperativet. Placerad i troligen den bästa byn för Bland de Blanc har de aldrig riktigt levererat. Känns som de ryckt upp sig på senare år och med detta vin når upp till en högre nivå. Saknar lite ursprungsidentitet (blint skulle jag inte gissat på Mesnil) och kanske lite för mycket smör/brödighet för mig. Men det är ett bra vin, en del tropiska toner och helt klart ingen att skämmas för vid matbordet
White - Sparkling
Jero. Flaska och förpackning framtagen för nyår 2000. Fantastisk BdB som verkligen speglar årgången Inte så kraftig och muskulös som Comte utan ett lättare anslag, initial mognadstoner med kola och smör men bibehållen frukt och bra syra,. Mycket bra vin som har ett antal år framför sig. Blir det bättre - tveksamt, kommer det ge nya upplevelser och vara fortsatt bra - definitivt.
White - Sparkling
Mercier Brut from the 70s. Bottle showed sign of leakage, so it was with some anxiety the cork was pulled. Initial oxidative scent that quickly disappears. Albeit weak, still visible and notable mousse with, for the age, good acidity that balance the dark almost crunchy wine. No direct sherry tones, more rather sweetness that works well with the foie gras. Should have given more time and attention to this wine. Always impressed that Champagne continues to deliver even when you fear the worst about a bottle
Red
5/31/2019 - Shorepower Likes this wine:
82 points
17 year old village burgundy. It does not get much better than this for the price given. It's over the top, yes, but it still delivers , while a bit unbalanced still an enjoyable wine. Score reflect how well it kept but it won't get better,. Nice mature aromas with good tannins in somewhat dry fruity wine. A bit short.
Red
2/24/2019 - Shorepower Likes this wine:
97 points
Vad kan man säga, fantastiskt gott idag. typiska nebbiolomarkörer, söta körsbär, apelsin, rosenblad, tryffel, läder. Smak, mycket frukt med en syra och tanninrikedom (bra bett långt upp i gommen) i ett mycket välbalanserat paket. som avrundas med en lätt smak av balsamvinäger Otroligt komplext och en smak som hänger kvar länge i munnen. Lång positiv utveckling framför sig samtidigt som det är lättdrucket, en paradox jag vet men det här vinet kombinerar båda.. Önskar jag hade i källaren då ett återbesök om 10 år eller så lär vara en än större upplevelse.
1 person found this helpful Comment
White - Sparkling
2/9/2019 - Shorepower Likes this wine:
93 points
2007 Calliope, njutbar nu, lite rundare, kan lagras men inget behov.

Ovanstående var min synpunkt 2013 och ack så fel jag hade. Med några år extra på rygg så har det här vinet vunnit med mognad, bra syra som balanserar upp en fortsatt lättdrucket men "kompakt" vin, mycket örter och bra struktur. Som ofta med Savart, krämig och skön mousse som hänger kvar i munnen. En av de bättre vinerna från ett rätt problematiskt år.
White - Sparkling
Started as closed, very tight, almost no taste. Second day, wine opened up some, gave away nice chardonnay flavours, third day it exploded with tropical fruits, honey and mature notes. Not sure what to make out of it as the wine felt maturing, but took a long time to open up. Will have to open another bottle soon.
Red
5/12/2014 - Shorepower wrote:
Mörkt röd, Kryddig, lite köttig ung doft. Bärig smak med hallon och körsbär. Lite sötma som troligen kommer lugna ner sig med lite lagring. Skön koncentration som jag tycker återkommer i många 2012or. Framträdande tanniner. Ett kraftigt vin som inte tappar i balans och väl levererar till sitt pris. Kanske skulle önska mig lite mer syra. Lagras men kommer inte överleva allt för länge i min källare då det är mycket gott idag.
White
5/12/2014 - Shorepower wrote:
Provade det här vinet på hos odlaren, köpte 6 flaskor och var naturligtvis lite orolig att mina smaklökar på plats inte var helt kalibrerade. Oron visade sig dock vara obefogad. .Skönt nötig doft, tropiska frukter. Vässad smak med mycket mineraler, bett i syran och bra eftersmak. Ni som tänkt Santenay endast i röda termer, tänk om.
White - Sparkling
3/30/2014 - Shorepower wrote:
Ett smakprov. Paul Bara som ju länge varit en av Bozys bästa odlare har enligt min mening tappat sin forna storhet. Det sista riktigt bra vin jag drack från denna odlare var 1998 Comtesse Marie de France. 2004an har en pinotdominerad doft. Oväntat mogen Lite grumlig färg. Smaken är fortsatt utvecklad och saknar den koncentrationen som tidigare årgångar har visat upp. Vinet är lite fadd och saknar skärpa. Ganska kort eftersmak. Imponerar inte
White - Sparkling
Jag gillar verkligen det här vinet Kräver tid, kräver eftertanke men är ett så stort vin. Stram doft med mycket äpplen, röda syrliga bär och krita. Smaken är återhållsam men ack så strukturerad. Mycket röda äpplen, grapefrukt och en antydan till honung. Mycket, mycket luft och värme lyfter vinet. Skrivit det förut och skriver det igen. Det här vinet har en stor framtid framför sig. Var ett antal personer som var tveksamma till det och det faktum att det var en CdG. Håller med om att det är just nu är en blygsam årgång av vinet men det påminner mig mycket om 76an i yngre dar. Lagra och se fram mot något stort.
Red
3/30/2014 - Shorepower wrote:
Ljust röd, floral och kryddig näsa. Medfylligt vin som har en bra balans. Tannierna är hela tiden närvarande och med värme kryper de fram ordentligt. En mycket bra barbaresco som dricker mycket bra nu men om man har tålamod så spara ett par år. Dekanterad ca 30 minuter. Rekommenderar minst 2 timmar .
Rosé - Sparkling
3/9/2014 - Shorepower wrote:
Mörkt rosafärgad och trevligt mogen. Brödig doft, mogen, lite smörig, finns en hel del frukt kvar men tendenser till choklad och kaffe. Mogen smak men lite avstannande mousse som dock är fullt kännbar på tungan. Kola och knäck i smaken. Perfekt med plastglas.
Red
2/22/2014 - Shorepower wrote:
Jag har ju hållit det här vinet som en bra instegsbarolo men den här flaskan var inget kul. Doften är ganska inbjudande med mycket röda märka bär. Smaken däremot är spretig, o-integrerad ek och kort eftersmak. En besvikelse. 2007an var bra och de första 2008or jag drack höll måttet. Vet inte om det var en dålig flaska eller om det är skillnad på senare skeppningar.
Red
2/22/2014 - Shorepower wrote:
Mogen Barolo, skön näsa, lite "bourgognig". Tanninerna har mjuknat. Tyvärr har vinet börjat "torkna" lite och det är över sin topp. Hade hoppats mer på vinet baserat på andra årgångar jag provat men ändå ett trevligt drickvin som man kan sitta och kontemplera över
White - Sparkling
1/25/2014 - Shorepower wrote:
Börjar mogna i doften men som många 81or som lagrats korrekt är det här vinet ungt och fräscht. Färgen börjar bli mörkare gul men det färgen reflekterar mer ett vin som är åtminstone 10 år yngre. Mognadstonerna finns naturligtvis i doften och allt allt mer kaffe och smör (vaniljdrömmar) börjar framträda men det finns fortsatt citron och äpplen kvar. Balanserad bra , lätt syradominerad smak som mynnar ut i en lång eftersmak. Med takten det här vinet utvecklas finns det ingen anledning att ge sig på flaskor i en normal källare utan de kommer kunna njutas många år framåt.
1 person found this helpful Comment
White - Sparkling
1/25/2014 - Shorepower wrote:
Har haft förmånen att dricka det här vinet många gånger och det fortsätter att imponera på mig. Väldigt ung flaska denna gång. Mer återhållsam men dofterna finns där, smör, brioche, mineraler och exotiska frukter. Även smaken är ganska återhållsam, bra syra, balans i vinet. Naturligtvis vinner det med luft och värme. Eftersom det dricks direkt efter Henriot Enchanteluers 1981 är det intressant att jämföra de två. Trots skillnad i år så delar de många egenskaper och det får mig osökt att tänka på Krug 1981, också det ett stort, lite bortglömt vin.1998an kommer att utvecklas många år framåt.
Rosé - Sparkling
1/25/2014 - Shorepower wrote:
flawed
Tydligt korkad. TCA. Doften kändes när flaskan öppnades
Rosé - Sparkling
1/25/2014 - Shorepower wrote:
flawed
Konstig smak, lite fadd och den jordkällardoften gav omdömet korkad
Red
1/24/2014 - Shorepower wrote:
Tydlig Nebbiolonäsa men med en lite oren doft i bakgrunden som hänger kvar. Platt smak och det är helt klart enkelt vin. Det finns visserligen en antydan till tanniner men inte alls i närheten av vad jag väntar mig från en förhållandevis ung Nebbiolo. Helt enkelt ett grymt tråkigt vin. Blev ett halvt glas och resten gick in i kylen för eventuell matlagning eller troligare vaskning
White
1/24/2014 - Shorepower wrote:
Drack ju ett antal 2011 Valdesil Godello Sobre Lías i somras så Godello-druvan är ingen nyhet. 2011 As Sortes Val do Bibei är dock flera klasser bättre. Precis som för Valdesil är ger doften initialt ett enklare intryck än vad vinet verkligen levererar. Lime, blandat med nötter och gröna äpplen som efterhand blommar ut med exotiska frukter. Integrerad smak med torkade frukter, nötter i ett vin där de olika smakerna är tydligt framträdande. Bra krämig textur. Lång, lång eftersmak. Vill inte jämföra med andra områden utan konstaterar att Godello är en druva som kan leverera riktigt bra viner. Kan inte bedöma lagringspotentialen på det här vinet men kommer nog köpa ett par flaskor till
Red
1/7/2014 - Shorepower wrote:
Rättframt vin med skön tobaksdominerad doft. Syrlig , smak som är enligt min smak tydlig 2008an med en återhållsam elegans. Bra längd. Lite bitterhet i avslutet. Vin som jag gillar och gärna återkommer till.
Red
1/7/2014 - Shorepower wrote:
Mörk rött, kraftfullt doft med tydliga nebbiolotoner . Serverad direkt ur nyöppnad flaska så vinet behöver luft. Mycket tanniner , frukt och bra syra. Vad som förvånade mig mycket var det ganska korta avslutet där vinet dog i munnen. Det här är definitivt inte ett vin att dricka nu utan ett vin som kräver många år lagring
1 person found this helpful Comments (2)
White - Sparkling
1/1/2014 - Shorepower wrote:
Till ostbricka med bland annat Langres. Chabichou du Poitou och Brie de Meaux. Degad Jan 2012 Har utvecklats en hel del sedan sist jag drack denna degorgering. Fint bröd och bärdominerad doft med bra koncentration i smaken. Krämig mousse och bra eftersmak. Har ett skönt bett i avslutet som hänger kvar i munnen. Fungerade väldigt bra till osten
White - Sparkling
1/1/2014 - Shorepower wrote:
Serverad till ugnsbakad marulk, beurre blanc med tryffel. Dekanterad. Kraftig vin som fungerar väldigt bra till mat. En årgång av CdG som kommer bli en av de klassiska. Pinotdominerad doft. Kräver värme och luft för att öppna upp. Ett stort vin som ska lagras i ett antal år till för att komma till sin fulla rätt.
White - Sparkling
1/1/2014 - Shorepower wrote:
Till hummer med tryffelmajonnäs.Fortsätter att imponera. Det här är helt klart en av de bättre 1996orna och ett vin som till skillnad mot enklare viner klarar att balansera upp syran från årgången. Bra brödig doft, komplex smak som mynnar ut i en lång eftersmak. Mycket bra och en flaska som var åt det friskare hållet.
Rosé - Sparkling
1/1/2014 - Shorepower wrote:
Serverad till Carpaccio på tonfisk .. Sista flaskan i källaren och det är med lite sorg i hjärtat som jag ser den försvinna. Mycket trevlig doft med rostade mognadstoner. Friskt vin som inte känns åldermässigt som en 89a men har alla de kvaliteter många 89or har. Som tidigare, det är inget stort vin men ett mycket gott vin.
White - Sparkling
1/1/2014 - Shorepower wrote:
Serverades till lite enklare tilltugg samt till kanapéer med bland annat löjrom, sikrom och ren.. Söt doft, inte så mineralisk som den borde vara. Naturligtvis citrus och tropiska frukter. Smaken är krämig, lite väl söt, inte olik Comtes De Champagne. Vinet har börjat komma på plats men det krävs några år till innan man öppnar nästa. Fågel eller fisk, jag vet inte.
Red
12/30/2013 - Shorepower wrote:
Pondus och kraft. Har inte hänt så mycket på 8 månader. Vinet är mer tillgängligt än exempelvis 04an. Mogna toner i smaken men fortsatt bra med tryck i tanninerna. Lite förvånad över att de inte utvecklats något men tror fortsatt inte det är en långliggare utan ett vin att dricka nu och 3-5 år framåt
Red
12/1/2013 - Shorepower wrote:
Serverad blind, initial näsa pekar på Barolo med mer körsbär, kryddor och lite tryffel. Mer mineralitet och sötare röda bär kommer med lite värme. Kraftpaket med skön syra och en hel del tanniner. Elegant vin med en ordentlig punch i smaken. Inget insmickrande vin utan mer direct på. Blint gissade jag på något yngre. Finns kanske en utvecklingspotential men vet inte om det blir mycket bättre än det är idag. Mycket gott
White - Fortified
11/30/2013 - Shorepower wrote:
Hur bedömer man en Maderia med den lilla erfarenhet jag har av den vinsorten? Kan bara konstatera att jag njutit av det här vinet under flera dagar. Inte alls vad jag förväntade mig och ett vin mer i min smak än exempelvis port. Väldigt mjukt, karamelliserat vin som innehåller smak och dofter av kraftig choklad, russin och söta apelsiner som simmar i en söt , syrlig komposition. Ett perfekt vin att ta efter maten.
Red
11/30/2013 - Shorepower wrote:
99 SEK på det svenska monopolet. Det är ett korrekt vin,näsan visar tydligt på ursprunget. Har någon obehaglig antydan till TCA men samma doft finns i två olika flaskor. Korrekt smak men saknar kanske lite attityd och har en lätt platt smak. Slutade som grytvin. För pengarna får man inte mycket bättre Barbaresco men för samma pengar får man bättre vin.
Red
11/24/2013 - Shorepower wrote:
Fungerade perfekt som matvin. Riktigt kryddigt som nästan tar överhanden men till maten så vävs det samman .Idag lättillgängligt och inte alls för intensivt eller överväldigande i smaken.Inget som jag tycker behöver eller ska lagras utan drick nu.
White - Sparkling
11/30/2013 - Shorepower wrote:
Degad oktober 2012 och inköpt på plats. Vilmarts husstil har aldrig varit i linje med min smak. För mycket o-integrerad ek som döljer det fina druvmaterial de har. Det här vinet är ett lysande undantag som förenar en fantastisk årgång med ett mer varsamt hanterade av eken. Visst finns den där men den är mer integrerad och flyter inte ovanpå. Skön , lätt brödig näsa med lite sötma och päron. Ung , syradominerad smak men ändå balans och elegans. Vinner på lagring men går absolut att dricka nu
1 person found this helpful Comment
Red
11/24/2013 - Shorepower wrote:
Fantastiskt doftvin. Dekanterades. Vinet levererar lager efter lager med dofter av moget vin. Det finns fortfarande frukt, mogna körsbär ovanpå mylla, vit albatryffel och mörk choklad. Det var nog på sin topp för en 5 år eller så, då smaken har börjat att tappa lite av spänsten. Det är inte trött men saknar lite skärpa. Det gör egentligen inget då ett vin som är 43 år och från en svagare årgång har så mycket att leverera fortfarande är en upplevelse.Kan bara gissa hur 71an måste smaka.
White - Sweet/Dessert
11/24/2013 - Shorepower wrote:
Lättflytande honung med mogen rieslingdoft. Sötman är påtaglig och syran ligger mer i bakgrunden. Bra balanserat vin som fyller ut munnen på ett imponerande sätt. Kommer att fortsätta utvecklas men just nu så är det precis så som jag vill att en mogen riesling av den här sorten ska vara. Önskar att jag hade ett gäng av dessa i källaren
Fruit/Vegetable Wine
11/24/2013 - Shorepower wrote:
Svenskt och gott. I dagens läge är det här ett av de mer kompetenta drycker som kommer från en svensk producent. Fint gul färg med. Doft som domineras av äpplen som fått mogna, söta citroner och lite honung. Smaken påminner mig om de vinteräpplen som vi köpte då jag var ung med en friskt , påtaglig syra och hög sötma. En intressant och roligt alternativ till importerade effterrättsviner. Rekommenderas
2 people found this helpful Comment
White - Sparkling
11/24/2013 - Shorepower wrote:
Kvällen vin. En otypisk 1989, inte alls så rostad som många från det året. Tillsammans med Billecart-Salmon Grande Cuvée en av de bästa 1989or jag druckit. Mareuil-sur-Aÿ sticker ut. Där den förra gången var bråkigt och lite ostyrig så är det här vinet balanserat. Frukten är lite mer i bakgrunden och kaffe och choklad har tagit överhanden i en smörig symfoni. Syran finns kvar och kompletterar ett stort vin. Något svag mousse men inte på något sätt störande.
White - Sparkling
12/12/2012 - Shorepower wrote:
Bråkstaken i gänget. En kaskad av olika dofter med mycket söt frukt och röda bär som bärs upp på ett fortsatt ganska friskt underlag. Riktigt bra syra och en krämig mousse i det här mycket viniösa vinet. Det diskuterades innan, CdG är inte för alla men det är ett vin för mig. Jag älskar den här stilen. Inte perfekt strömlinjeformad utan varje årgång talar sitt eget språk
White - Sparkling
11/26/2013 - Shorepower wrote:
Mörkt färgad, lite oxideringstendens, mogen doft , mycket kaffe och rostade toner. Blinda gissningar på äldre vin men Pol Roger kommer fram tidigt. Spänstig mousse , mogen smak, får en känsla att vinet legat något varmt och som typisk 85a är vinet svårbedömt åldersmässigt. Klart på eller något förbi peak.
Rosé - Sparkling
11/26/2013 - Shorepower wrote:
Kork märkt V561. Sluten för att vara en Krug Rosé med lite ålder. Stram doft med typiska bär , bröd och exotisk frukt. Syrarik smak som är fortsatt återhållsam. Det är intressant hur långlivat det här vinet kommer att bli. En av de mer slutna och yngre rosé jag druckit. Med facit i hand skulle jag ha dekanterat vinet.
White - Sparkling
11/17/2013 - Shorepower wrote:
Det här är en stor champagne, ska inte gå ner mig i detaljer men doften innehåller alla de ingredienser som finns i en Champagne, initial mognadstoner blandat med mineralitet, honung, kryddor, kanderade äpplen etc (ni fattar :)). Vinet är fortfarande ungt, som i doften initiala mognadstoner, smörig mousse, frukt som balanseras av en syra som följer igenom hela tiden. Lång, lång eftersmak,
Red
11/17/2013 - Shorepower wrote:
Försynt vin som inte är så tillgänglig som många andra 2007or. Frukt,kryddor och mineraler som man får jobba lite för att hitta. Medelfylligt vin med hyfsad balans. Lite kort i avslutet. Troligen lagras för att få det att öppna sig lite. Bra om inte stort.
Red
11/17/2013 - Shorepower wrote:
Ett mycket elegant vin, mer elegant än 2004an som var kraftigare. Doftrikt som kräver tid och naturligtvis blev bättre under måltiden. Kryddigt med en hel del röda bär. En bourgognekänsla bygger upp vinet och det är en silkig bra balanserad smak, naturligtvis med tanniner som hela tiden finns där. Skön eftersmak. Gott och något som kommer bli ett vin att ångra att man inte hade fler av i källaren.
2 people found this helpful Comment
White
11/17/2013 - Shorepower wrote:
Kryddig blommig näsa, nästan lite överdriven frukt och initial sötma. Med luft får vinet bra balans och syran kommer fram. Intressant utveckling som lite luftning gav. Dag två är vinet förändrat och det är mer skärpa i det och adderat djup.

Annorlunda och gott. Kan inte bedöma om det ska lagras eller drickas nu
1 person found this helpful Comment
White - Sparkling
11/10/2013 - Shorepower wrote:
Ett litet smakprov men en riktigt bra odlare. Lite bredare still, tillgänglig med byns krispiga stil. Krämig mousse och frukt/syra som samverkar på ett trevligt sätt. Bra, rättframt vin med viss elegans men framförallt lättdrucket och okomplicerat. Inget att fundera så mycket över, bara att avnjuta.
1 - 50 of 770
More results
  • Tasting Notes: 770 notes on 547 wines
© 2003-20 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close