Tasting Notes for psykolog1

(32 notes on 32 wines)

1 - 32 of 32 Sort order
White
6/25/2022 - psykolog1 Likes this wine:
91 points
Innledningsvis ganske stum på nesen. Med luft og kraftig shake får jeg frem den samme forførende reduktive og lett vaniljekrydrede innledning. Med tid og luft er det også hvite blomster, epler, sjømineraler ferskenblomst og litt honning. I munnen er det også vanilje, fersken, røde og grønne epler. Godt mineralsk preg. Syren preget midtparti og avslutningen. Medium pluss konsentrasjon gir en ganske ok lengde på vinen der syren bærer eple og mineralsk preg.
1 person found this helpful Comment
White - Sparkling
4/10/2022 - psykolog1 wrote:
90 points
Baked Apple, lemon chalky mineral. Great acid, sharp and preci. Good concentration and nice mineral driven length. Goged 02.2018 will wait a couple more year for my last bottle.
Red
3/13/2022 - psykolog1 wrote:
90 points
Juicy og fortsatt primær men kullsyren har heldigvis gått av seg. Blå skogsbær, peppe, lær, jod og krydder. Lang og digg men litt alko trekker ned
White - Sparkling
2/19/2022 - psykolog1 Likes this wine:
91 points
Heftige bobler og litt i yngste laget så lar den få litt tid på karaffel

Gir da et rent rødt og grønt eple-preg, noe hvite blomster, bra autolysepreg, sjømineraler og amalfisitronzest. I munnen er dette mye eple, men også bra med ren sitrus uten bitre toner. Lett saltaktig mineralsk preg. Gode bobler, tåler godt med luft. Høy syre og høy konsentrasjon. Ettersmak som vedvarer i over ett minutt og som bærer epleskrell, mineraler og en kraftig syre. Ca 91p mulig mer med tid. Glad jeg har et par til, de skal få ligge noen år.
White
1/30/2022 - psykolog1 Likes this wine:
90 points
Grei PnP. Dufter da av krutt-tønne, lime, sitrus, vanilje, litt smør og litt popcorn. Med luft også toner av sjø, fersken og hvite blomster, lett elektrisk rett og slett. I munnen er dette strammere og med gul og grønn sitrus, klart sjømineralsk og krutt retronasalt. Hvit frukt og litt vanilje med luft. Sterkere syre og større konsentrasjon på denne. Ettersmaken medium til lang og er en blanding av frukt og mineraldrevet.

Dag 2 (kork i flaske og kjøleskap): død/NR
White
10/2/2021 - psykolog1 Likes this wine:
91 points
18mnd siden forrige flaske (flaske 8 av 12), fortsatt nesten ikke tegn til modning. Men gått av seg litt eik. Nesen mer mot det elektriske. Massiv gul og hvit frukt. Stein, krutt og røyk. Linær og identisk nese og munn. Med luft litt mer mintpreg på nesen. Balansert syre. God konsentrasjon. Medium til lang ettersmak som bærer amalfisitron, hvit frukt og nysprengt tomt. Ca 91p og beste (Chardonnay) kjøpt under 150kr i min vinsamlertid.
Red
9/26/2021 - psykolog1 wrote:
89 points
Very reductive but with underlying power and fruit. Red fruit, earth and smoke atm. Medium + to long. Ok qpr. Will wait a couple of years for the next bottle.
1 person found this helpful Comment
White - Sparkling
6/4/2021 - psykolog1 Likes this wine:
91 points
Cherry, baked buttered apple, flint, and sherry. Strong mousse, high concentration. Long and balanced nice lingering aftertaste with both oxidative, mineral and fruit notes. Very vell made.
Red
2014 Fontodi Chianti Classico Chianti Classico DOCG Sangiovese (view label images)
5/30/2021 - psykolog1 wrote:
91 points
Stored at 9C for nearly 5yeara. No signs at maturity. Still fresh cherry, perfume, some vanilla and potpourri of red fruit on nose. Taste dominance of cherry. Good acidity and profound tannins. Medium long aftertaste. First and foremost a food quality quaffer. Will wait a couple of years before popping the next one.
1 person found this helpful Comments (1)
White - Sparkling
5/13/2021 - psykolog1 Likes this wine:
90 points
Rødt eple, sitron, markblomster og knust stein på nesen. Heftig mousse, pen syre, god konsentrasjon. Lang ettersmak preget av frukt og mineraler. Angivelig 10-år før gogging burde indikere at denne har et par år på flaske. Det er ikke merkbart og fremstår for ung for min del, tipper dette vil bli bedre med litt alder når maillardeffekten får bearbeidet litt av sukkeret i vinen. Uansett svært god qpr, og et fremtidig potensial for denne.
4 people found this helpful Comment
White - Sparkling
5/1/2021 - psykolog1 Likes this wine:
94 points
Rose petals, bread, Granny Smith, kimmeridge, high concentration, aggressive mouss in spite of low bar pressure. Long super fresh lingering taste of white fruit and minerals.
Red
2/5/2021 - psykolog1 wrote:
90 points
Bachelet-Monnot Santenay Les Prarons Dessus 2017

Lys transparent pinotfarge

Åpner svært reduktivt og får 2t karaffelkarantene. Etter lufting kjenner man en beskjeden kirsebærfrukt, lett metallisk men først og fremt en klar parfymert duft jeg ellers ville tippet mot chambolle. Ren men beskjeden. Smaken innleder også svært rent med kirsebær, skogsbær, kanskje markjordbær og litt mineralsk. Sterkere syre enn 2016 og god struktur der luften også bygger på en del tørrstoff. Ettersmaken er lang og der man også kjenner et krydderpreg sammen med kirsebær og mineraler. 90+ med potensial om den legger på seg litt med alder. Om noe så frykter jeg at frukten i 2017 er noe spinklere enn i 2016 og 2015 så ikke helt godt å so hvor denne går.
White - Sparkling
1/29/2021 - psykolog1 wrote:
87 points
Jeg har akkurat anskaffet munnblåste Lehman champgne glass (fra Vinskap.no), noe som gjør det fristende å komme med noen korte betraktninger om glass. Her eksemplifisert med siste års huschampagne.


Nicolas Feuillatte Cuvée 225 Brut 2005
(Flaske 27 av 36).

Denne ble drukket over to dager fra
Hhv Zalto universal, Riedel Riesling, Lehman Grand Champagne både munnblåst og maskinblåst. (Notat fra munnblåst Lehman)

Gylden farge.

Dufter av sitron, sukat, vanilje, modne epler og moden tropisk frukt. Smaken innleder med bakt eple, vaniljerøyk, amalfisitron og lett vaniljepreg. God syre, en del variasjon på Moussen fra de ulike flaskene, dette var medium. Medium lang ettersmak der sitrus, eple og vanilje sitter med modne toner. Denne flasken ca 88p og der rangen på 27fl har gått fra 86-89p.

Variasjoner over glass. Zalto gir mindre moden frukt, det samme vil jeg påstå på Riedelglasset. Zalto tærer også mer på moussen på en flaske med medium mengde bobler. Vanskelig å kjenne en klar forskjell på Lehmanglassene foruten at munnblåst åpenbart er lettere, klokken ser marginalt større ut men det kan være synsbedrag pga tynnere glass (får ikke tatt bilder der dette syns). Åpenbar mest delikat å drikke denne av Zalto eller munnblåst Lehman pga glassets iboende skjørhet. Lehmann bevarer bobler bedre, også etter en del svirling. Synes også at frukten fremstår mindre moden og at fatbruken nedtones på Lehmann vs Zalto. Riedel Rielsing er litt mindre av alt men bevarer bobler bedre enn Zalto noe som får betydning akkurat på denne champgnen. Kommer til å fortsette å drikke av Lehmann, men tenker et på yngre viner med agressiv mousse så kan det være argumenter for å kjøre på med
Zalto universal.
White - Sparkling
11/15/2020 - psykolog1 wrote:
87 points
Det eneste jeg aldri får nok av til nåkonsum og som jeg stadig kjøper mer av (for lagring) er champagne. Det sagt så har vi vel alle en «Guilty Pleasure» og for meg er det Pet Nat, først og fremst lettdrikkelig, leskende og ukomplisert. Jeg lagrer mine stående og dekanterer for å både åpne vinen samt for å ikke få med gjærgrums. Denne var en påminnelse (fra Audun i Vinivest) om en gammel favoritt, her også drukket på en blomsterdag om jeg skjønner kalenderen rett (https://www.organicseeds.eu/en/biodynamic-calendar/)

Tror jeg på den slags, egentlig ikke, men for de som gjør, så ble altså denne drukket på optimal dag.

Pitt nat blanc 2019

(Welschriesling 20%, Riesling 20%, Grüner Veltliner 20%, Sauvignon Blanc 20%, Muskateller 20%)

Luftet i 20 min, drukket av Riedel Risling

Dufter av nektariner, hvite og røde blomster, Salvie, rosmarin og hvit pepper. Smaken er kjempejuicy med nektarin, mandarin, lime og druejuice(!) den florale aromaen sitter godt i munnen. Lett syrlig og først og fremst frisk, boblene må ha vært ganske aggressive siden det er knapt merkbart at denne har stått på karaffel. Ettersmaken er kort til medium der syren bærer sitrusfrukter og floral aroma. Ca 87P, eventuelt 10/10P på the Levi scale of quaffability (LSoQ). Om jeg skal nevne noe som trekker litt ned så er det prisen(296,-) som er farlig nær det man betaler for en svært god NV champagne (som eksempelvis Turgy Réserve Selection Blanc de Blancs). Det sagt så kommer jeg til å fortsette å kjøpe Pitt Nat på grunn av de leskende og ukomplisert kvalitetene den har. Satt dessuten helt ok med hvit pizza med honning og blåmuggost.
White
10/15/2020 - psykolog1 wrote:
88 points
Dette notatet er en sammenskrivning av 5 ulike notater, og komposittskåre av 18 ulike flasker jeg har hatt. Jeg har forsøkt å drikke p’n’p, samt lufte 1t, 2t, og 4t på bredbunnet karaffel, samt rask dobbeldekantering. Jeg synes pr nå at rask dobbeldekantering fungerer ok og vil fortsette det på resterende flasker.

Chavy-Chouet Bourgogne Les Femelottes 2018
(214,- på vmp)

Forsøkt drukket av Zalto Burgund og Zalto Universal. Riedel Riesling og Thon universalklokke.

Konsekvent lys strågul.

Dufter lett reduktivt rett fra flasken. Med litt luft kommer klare mineraler, røyk og krutt samt litt lette toner av vanilje. Med mer luft kjenner man honningmelon, jordbær, sitrusblomster og etter hvert lyngblomster og honning. I munnen går denne fra reduktivt mineralsk til gul frukt, av og til litt tropisk frukt, men mest av alt melon, amalfisitron, hvite blomster og mineraler. Det er også lette fattoner på denne. Mellomsmaken byr på en konsekvent god syre og medium fylde, lengden varierer litt med luft, det samme gjør balansen. Der den kjennes kortere og litt i ubalanse både rett fra flasken, men også om den får for mye luft. Har prøvd å la denne stå i halvfull flaske over natten og synes den har tapt seg alle tre gangene. Om man lufter to-tre timer tar man nuven av de fleste fattonene, men man mister også litt reduktiv mineralitet. I de ulike notatene mine ser jeg poeng varierer fra 86p til 89p på sitt beste, snittskåren ender på 88p. Beste glass har vært Zalto Burgund mens jeg fikk minst ut i fra Riedel Riesling, det avgjørende ser dog ut til å være riktig mengde luft, og rett temperatur (jeg synes denne er ideell rund 11C).
Selv om den sikkert tåler lagring så er jeg usikker på om den vil tjene på dette, jeg kommer nok til å drikke disse flaskene unge, mens det fortsatt er litt reduktivt mineralsk preg.
White
10/15/2020 - psykolog1 wrote:
86 points
Flabby and fat. Low acidity, gently ripe yellow fruit. Lacks mineral touch and finesse. Overwhelming oak on nose. Will lett rest of bottles sit a couple of years to see where this goes when oak integrate.
White
7/4/2020 - psykolog1 Likes this wine:
90 points
Dufter rent av sjø, østers, skifer, mulig noe sitron og grønt eple der. Smaken er sylskarp og mineralsk. Krutt, stål, stein, østers, sjø og elektriske sitrustoner er det som møter en. Medium syre og en lett samt friskt mellomparti leder over i en lengre ettersmak som er særdeles mineraldrevet. Flott match til begge retter og en digg PC helt uten fattoner som virkelig lar den klassiske mineraliteten skinne. Flaske 1 90p, godt gjennomtrukket kork. Flaske to, hel kork og ca 91p.
White
2/17/2020 - psykolog1 wrote:
89 points
Juicy, mature apples. Stings from acid and minerals. Long digg taste. Just to bad it
Was the last bottle.
White
2/15/2020 - psykolog1 wrote:
89 points
Reductive on the nose. Some yellow fruit, floral and minerals. Taste light, when aired for 2h opens up with vibrant tropical fruit, minerals and lemon zest. Good structure and acidity, medium to long end with acid and minerals. Will keep and try next bottle in a couple of years.
White - Sparkling
6/8/2019 - psykolog1 Likes this wine:
88 points
Bliard-Moriset BdB NV, 2014 base gogget i 2017.

Kjøpte to kasser av den da den ble sluppet for et år siden, og har gjemt en drøy kasse for å se hvor denne går. Fargen har tonet seg fra lys gulgrønn til strågul. Denne har nå fått ganske nøyaktig et år horisontalt.

Tidligere duftet den av epler, lime etc, nå er autolysepreget langt mer tydelig, mineralene klarere og duften har lette anslag av modent preg. Moussen fremstår omtrent identisk som sist. Denne kjennes dog bedre strukturert og i balanse enn sist, syren er fortsatt klar men modne toner av korinter etc balanserer mellompartiet godt. Husker jeg noterte vandig og mener å ha lest det tidligere i andre SN, fremstår ikke vandig i denne flasken. Ettersmaken er god og røde og grønne epler trer tydelig frem sammen med syren. Jeg noterte 86p sist og høyner til 88p nå. Litt usikker på hvor lenge denne vil tjene på langring, men den har tålt 2år siden gogging godt.
White - Sparkling
2015 Griesel & Compagnie Blanc de Noirs Brut Hessische Bergstraße Pinot Blend, Pinot Noir (view label images)
5/30/2019 - psykolog1 Likes this wine:
90 points
Dark yellow. Red apple, smoke, flinty and bread on the nose. Red fruit, tart apples and mineral opening. Medium bodied with fresh mousse, and good acidity. Ending with mature apples, bread, flint and a medium long aftertaste. The acid and bubbles would indicate this might benefit from some more years horizontally.
White
5/16/2019 - psykolog1 Likes this wine:
89 points
Drukket av riedel Bdx

Strågul farge


Denne tok jeg et lite glass av på søndag. Kjentes da svært lukket og beskjeden og satte flaske tilbake i kjelleren. Tok den frem i dag og ga den en skikkelig Fourrier-Shake. Resultater er en floral og honningsødmepreget duft, med toner av appelsin, tropisk frukt og rødt eple sammen men mineraler i bakgrunnen.
Smaken innleder med tropiske rieslingtoner, litt typisk Pfalz kanskje, sitrus og noe lett honningsødme (denne har mindre enn 3g sukker pr flaske). Mellompartiet er preget av heftig syre, friskhet og juicyness, med luft åpnes fremstår denne sylskarp og relativt presis. Ettersmaken er lang og mineraldrevet sammen med syren som sitter i. Både Aperitif og DN er samstemte om om å gi denne 91p, jeg tror 91p kan være potensialet, men nå er den i yngste laget og for meg ligger den mer mot 89 og grenser opp mot 90. Uansett mye digg juice for 229,-
Red
4/21/2019 - psykolog1 Likes this wine:
93 points
Cherry, spices and leather on the nose. Super focused with pepper, leather, red berries and vanilla initially. This is highly structured still sharp tannins, but alcohol well integrated (15%). Long fresh finish with tart cherry, earth and truffles in the end. Drunk with lamb shanks for Easter dinner.
White - Sparkling
2/1/2019 - psykolog1 Likes this wine:
89 points
L. Benard-Pitois BdB Premiere Cru Millesime 2006 (gogget januar 2017)

Drukket av Riedel Bdx

Strågul farge.

Dufter tydelig av gjærbakst, grønne og røde epler, sukkerspinn og noe lett moden gul frukt. Smaken innleder med tydelige toner av røde epler, en lett syrlig mineralitet og med lette toner av nyperoser. Det er en overraskende heftig og aggressiv mousse på denne, mellompartiet er foruten autolysepreg også med en tydelig snert av syre. Syren følger over i ettersmaken, og bærer også med seg et tydelig preg av epleskrell. Ettersmaken er mellomlang og relativ lett. Da jeg åpnet flasken kjentes den noe vandig og lett, økt temperatur og luft gjør at denne kommer mer til sin rett. Aperitiff gir hele 93p, jeg er enig i at denne kan ligge opp mot 90 men tenker at 89/90 er mer korrekt. Mulig denne faktisk kan tjene på mer lagring, aperitiff anslo 10 år i 2017, basert på moussen kan den tanken være lett å forstå.
Red
11/2/2018 - psykolog1 Likes this wine:
91 points
Rubinrød og lett brun i kantene. Lukter jord, lær, tobakk og modne kirsebær. Smaken innleder med med mer lær og tobakk samt jordtoner. Midtpartiet er lett sødmefylt og man aner vanilje og og fattoner sammen med en fortsatt rød fruktighet. Ettersmaken er moden men elegant, lett syrlig med godt integrerte tanniner. Drakk forrige flaske for fem år siden. Tipper denne er på topp nå.
White - Fortified
6/25/2018 - psykolog1 wrote:
89 points
Rosa farge. Dufter av rosin, honning, roser, og svisker. Smaker kraftig med toner av overmodne bær, kompott, og honning, en frisk men lett syrestruktur holder smaken godt. Lang ettersmak av syre og kandis.
White
6/25/2018 - psykolog1 wrote:
86 points
Lys strågul farge. Lukter lyng, honning, og mineralsk. Lett syrlig anslag. Kort mineralsk smak. Tydelig malolaktisk preg. Ren men kort ettersmak. Trenger nok et par år i kjellleren.
Red
2005 Perillo Taurasi Taurasi DOCG Aglianico (view label images)
6/25/2018 - psykolog1 wrote:
Mørk rød. Noe bunnfall. Lukt av lær, tobakk og plomme. Smaker røde frukter og kompott. Middels lang ettersmak. Fortsatt tanniner nok til å bære denne noen år.
Red
6/20/2018 - psykolog1 Likes this wine:
92 points
Drukket av Zalto Burgund

Dyp mørk pinot-farge.

Lukter solbær, rips, lær, våt jord og lett pepperaktig. God og fyldig viskositet.


Fruktig anslag, med toner av lakris, røde frukter og lett krydrer. integrerte tanniner, overraskende god fylde. Svært juicy og saftig. Lang Ettersmak av kirsebær- yoghurt og lette mineraler. Dette var snadder og langt mer Pinot for pengene enn eksempelvis la Faiveley La Framboisière som også er i samme pris-sjikt. Blir nok å vente litt med å ta neste flaske.
1 person found this helpful Comment
White
6/15/2018 - psykolog1 Likes this wine:
89 points
Drukket av Riedel Bordeaux

Klar strågul farge.

Carricante 70%, Catarratto 30%.

Lukt av sjø, røyk, tang og appelsin. Lett syrlig, mineralsk fruktighet, noe lett voksaktig. Ettersmaken er tørr med noe preg av sjø, og lett sitronzestig. Drukket til cacio e pepe, noe som fungerte helt greit. En relativt lettdrikkelig vin som også glir godt ned uten mat.
White - Sparkling
6/3/2018 - psykolog1 Likes this wine:
87 points
Drukket av Riedel Bordeaux.

Den enkleste av Coutelas Champagner, polet oppgir at basen til denne er 2012.

Fargen er gylden med ferskentoner. Dufter av grønne og røde epler, sitrus, gjær og med en viss mineralitet i bunnen. Smaksbildet innleder med grønne epler syrefriskhet, noe modenhet lett autolysepreg og brøddeig kommer etterhvert. Frisk syre og noe funky ettersmak. Til moderate 250,- synes jeg dette er et meget godt kjøp, selv om det selvsagt er en enkel champagne.
1 person found this helpful Comment
1 - 32 of 32
  • Tasting Notes: 32 notes on 32 wines
© 2003-22 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close