Important Update From the Founder Read message >

Tasting Notes for ttholst

(969 notes on 791 wines)

1 - 50 of 969 Sort order
Red
2016 Castello di Monsanto Chianti Classico Riserva Chianti Classico DOCG Sangiovese Blend, Sangiovese (view label images)
4/24/2024 - ttholst wrote:
91 points
Perfekt balanse mellom frisk frukt og modningsaroma.
Red
4/19/2024 - ttholst wrote:
89 points
Vinen lukter røde rips, friske jordbær, bringebær, møbelpolish og morell.
I munnen er den mørkere med lakris, gule tørka krydder og eksklusivt treverk i tillegg. Vinen er sursøt, med fin syre og fruktbalanse og et fast munngrep.
Red
3/30/2024 - ttholst wrote:
91 points
Solbær, tyggetobakk, pepper og snev av vanilje, espresso og svale urter. Fin balanse mellom kjølig mørk frukt, medium syre og tannin. Medium pluss lengde.
1 person found this helpful Comment
White
3/29/2024 - ttholst wrote:
90 points
Pnp. Vakker, kjølende og sitrusdrevet duft og smak. Sitrondrops, hvite blomster, kaldt smør og nøtter. Nøysom fatbruk og vinen oppleves som fjellbekkren. Intens og elegant fra start til mål.
White
3/19/2024 - ttholst wrote:
90 points
Søtlige sitrondrops, "Fox", røde epler, ananas og Sør-amerikansk skipsmodnet mango. Det er mineralske komponenter som nybrutt skifer, kritt og fuktig maskingrus. Ingen petroleumsaroma. Fin og frisk med årgangstypisk slapp syre. 90p.
Helt suveren til Oscars blåskjell med n'duja, timian, fløte og løk.
Red
2021 Castello di Monsanto Chianti Classico Chianti Classico DOCG Sangiovese Blend, Sangiovese (view label images)
3/8/2024 - ttholst wrote:
89 points
Rett i glasset. Sval duft og smak av nesten modne moreller, søt lakris, salvie og streif av mandelkjernepudding. Intens sursøt frukt og høy syre. Litt bitter avslutning og medium tannin.
1 person found this helpful Comment
Red
2020 Amiral de Beychevelle St. Julien Red Bordeaux Blend (view label images)
3/2/2024 - ttholst wrote:
91 points
Veldig trang ved åpning, så jeg lot den få et døgn i vinrommet. I dag viser den en helt annen side.
Floral, bærfruktig og frisk duft med en hale av sigarkasse, vanilje og gule krydder. I munnen oppleves cocktailbær, solbær, amerikanske blåbær, svartsurbær, tyggetobakk, vanilje og høvelspon. Medium, pluss konsentrasjon, syre og tannin. Vinen gir munnen motstand på en god, balansert måte.
I går 86p - i dag 91p.
Red
2001 Château Citran Haut-Médoc Red Bordeaux Blend (view label images)
2/20/2024 - ttholst wrote:
84 points
Frisk, skrinn frukt med modent aromabilde. Godt over "toppen" men fortsatt god. Balansen mellom den nå lyserøde bærfrukten og høye syra er ikke der.
White
2/20/2024 - ttholst wrote:
89 points
1 Time i karaffel. Bløt, fyldig og litt svær i nese og munn. Gule epler, nedlagt pære, sitrus, usaltet smør, nøtter, vanilje og hint av hermetisk ananaslake. Vinen føles tyktflytende med god frukt og medium syre og lengde. Med fasit, er dette gjenkjennelig som LLM BB. 89p.
1 person found this helpful Comment
White
1/31/2024 - ttholst wrote:
89 points
Eple, sitrus, melon, skoldede mandler, salt sjøsprøyt og singels. Helt fjellbekkren i nese og munn. Avdempet elegant fruktighet, mye syre og en sitrende mineralitet. Medium lengde. 89p.
1 person found this helpful Comment
White
1/20/2024 - ttholst wrote:
91 points
1 time i karaffel. Sitrus, eple, melon, smør, flint, yoghurt, kritt og salt sjøsprøyt. Lett korpulent i munnen, med frukt på den gule siden og medium minus syre. Sentralburgundersk fedme med sjøsprøyt. Topp til skatevinger med kapers og hollandaise.
Red
2021 Castello di Monsanto Chianti Classico Chianti Classico DOCG Sangiovese Blend, Sangiovese (view label images)
1/17/2024 - ttholst wrote:
90 points
Pnp. Lukt og smak av syrlige kirsebær, svale urter og mandel. Ung, trenger luft. Tøff struktur, med bitre stilk- og steintanniner.
Red
1/11/2024 - ttholst wrote:
90 points
Elegant med frisk smak og duft av røde bær og fløtekaramell
White - Sweet/Dessert
12/24/2023 - ttholst wrote:
90 points
Pnp. Lukt og smak av overmodne røde epler, nedlagte plommer, aprikos, honning og tørket frukt. Den er søt og medium intens i munnen og har en frisk syre som gjør vinen livlig. Tipper vinen er super til julens dadler og fiken, riskrem med bærsaus og blåskimmerost.
1 person found this helpful Comment
White
12/15/2023 - ttholst wrote:
84 points
Rett i glasset. Vinen lukter parfymert, frisk og tropisk fruktcocktail, nyskårne grønne epleskiver og sitrus. Det er også florale ting i duften.
Smaken følger lukten. Anslaget i munnen er gulfruktig med fin fruktsødme. Fint balanserende syre. Litt bratt fallende fruktighet i enden av smakskurven. 84p.
Mye vin for 175 kroner og suveren til mors med-ister-kaker, rødkål, sennep og sjy.
Red
12/5/2023 - ttholst wrote:
88 points
30 minutter lufting i glass. Mørk duft av kirsebær, vingummicola, anis og urter. I munnen er den lysere med markjordbær, granateple, morell, søt og salt lakris, sort te og den samme vingummicolaen. Medium fruktkonsentrasjon, medium pluss syre og ganske skarpe tanniner. Medium lang smak. Vinen har et snev av grønnskjær, men den kler det. 88p.
Red
2016 Domaine Arlaud Clos de la Roche Clos de la Roche Grand Cru Pinot Noir (view label images)
11/22/2023 - ttholst wrote:
92 points
Føles litt lukket og hadde forventet mer av frukten. Denne trenger tid.
Red
10/26/2023 - ttholst wrote:
90 points
Pnp. Vinen lukter av lyserøde bær, som markjordbær, bringebær og muligens granateplejuice. Den er parfymert og floral, med roser, hvite liljer og har kryddertoner som minner om rosmarin og revet muskatnøtt. Lukten er intens på en god måte, veldig frisk og uten jordlige toner.
I munnen følger den opp med lyserøde bær med samme parfyme, men noe mer avdempet. Vinen føles noe mørkere i munnen enn i nesa.
Den intense friskheten driver vinen. Medium fruktkonsentrasjon, medium+ syre, lav tannin og middels lengde.
Elegansen koster, men det er verdt det. 90p.
White
9/9/2023 - ttholst wrote:
93 points
En time i karaffel. Intens duft av sitrus, eple og streif av røyk, honning, skåldede mandler og noe tropisk frukt. Lukten kan minne om Coche-Dury. I munnen følger den opp med samme intensitet, sitrus, sitrondrops, fruktkaramell, smør og nøtter. Høy konsentrasjon, syre og viskositet. Lang smak. Balansert. Mer kraft enn eleganse, men en fantastisk vin.
Den koster en snau 500-lapp, men smaker som en 1500 kroners :)
Red
9/1/2023 - ttholst wrote:
84 points
Kitsebær, aronia og plomme, fullmodent med mye fruktsødme. Mye tannin, medium syre og lengde. En god, litt søt og frisk vin.
Red
8/14/2023 - ttholst wrote:
90 points
Åpnet og rett i glasset. Ren duft av medisinskap, hageroser, kirsebær/morell, anis, dundersalt og søt tobakk. Med litt godvilje, anes også sort trøffel. Vinen er svært elegant i munnen, helt til tanninbittet strammer grepet om munnhulen. Smaken likner på lukten, men har også aroma som markjordbær og en saltaktig mineralitet. Vinen føles moden og frisk, med svært spenstig syre og middels lengde.
White
8/6/2023 - ttholst wrote:
90 points
En time i karaffel. Lukt av gule frukter, hvite liljer, honningmelon, gule epler, lime, ananas og lynghonning.
Smaken er også fruktsøt og gul, med fedme. Grapefrukt, kiwi og usaltet smør kommer i tillegg til aromaene fra duften.
Høy munnvekt, konsentrasjon og viskositet. Intenst og fruktsøtt anslag, roligere og mer moselsk i midtpartiet for så å bli mer intens igjen i avslutningen. Lang smak. Syra føles best fra midtparti og ut. Nærmest sviende på slutten. Det er en mineralsk komponent – litt som blåleire.
Vinen er potent, frisk og voldsom, med mer kraft enn eleganse.
Jeg synes dette er en god, uvanlig vin, med høy fruktkvalitet og oversjøiske trekk. Jeg liker den. 90 p.
Red
7/31/2023 - ttholst wrote:
Svak flaske
1 person found this helpful Comment
Red
7/31/2023 - ttholst wrote:
89 points
Dekantert. Moden og på hell. Mørkt frukt, lakris, sopp, gule krydder.
1 person found this helpful Comment
White
7/16/2023 - ttholst wrote:
93 points
Deilig, balansert, konsentrert vin med noe modning. Svært lett å like, med intens smak av sitrondrops, Fox, salt smør og ristede nøtter.
Red
7/16/2023 - ttholst wrote:
95 points
Cathiardsk. Kraftig, tett og munnfyllende mørk vin som klarer å bevare elegansen. Vinen er sammensatt og har et fantastisk munngrep.
1 person found this helpful Comments (1)
White - Sparkling
7/15/2023 - ttholst wrote:
99 points
Fullkommen vin
3 people found this helpful Comment
White
7/8/2023 - ttholst wrote:
90 points
Litt ung, reduktiv og trenger tid i karaffel.
Red
7/7/2023 - ttholst wrote:
90 points
Pnp. Mørke moreller, bjørnebær, roser, fennikelfrø, vingummi-cola og streif av mint-pastill. Medium fruktkonsentrasjon, syre og lengde. Elegant, balansert vin, men mørk og nesten rustikk til å være fra Chambolle-Musigny. Stram i fisken som en fjærlett nebbiolo, med et kosebitt av tannin i avslutningen.
Red
7/7/2023 - ttholst wrote:
91 points
Pnp. Frisk lukt og smak av jordbær, roser, moreller, bringebær, Hoisin og snev av søt lakris og salvie. Frisk og sursøt i munnen, med eleganse og medium konsentrasjon, syre og lengde. Godt syrlig munngrep.
White
7/4/2023 - ttholst wrote:
89 points
Grønne epler, limonade, kvede og mineraler. Medium fruktkonsentrasjon, høy syre og medium lengde. En deilig vin, uten wow-faktor.
White
6/27/2023 - ttholst wrote:
88 points
Kraftig duft av sitronkaramell (Fox), honningmellon, grønne epler, ananas, honning og vanilje. Rett fra vinværelset er den spinklere i munnen. - Som nypresset limonade, med grønne epleskiver. Burlesk i nesa, yndig i munnen. Med økt temperatur, vokser fylden og den blir mer tropisk og med en deilig smørsmak. Den er også mineralsk med assosiasjon til kaldt vann fra fjellbekk og steinsprang. Medium fruktkonsentrasjon, syre og lengde. 88p.
Red
6/10/2023 - ttholst wrote:
91 points
Morell, anis, tjære og streif av roser og salvie. Konsentrert mørk bærfrukt, med noe modning. Flott vin i balanse. Litt "alkoholisk" i store burgundglass, som demper euforien noe.
White
6/6/2023 - ttholst wrote:
88 points
Aroma i nese og munn av revet sitrusskall, appelsin og sitron, smørblomst, honningmelon, sommerhonning, sitrongress og noe eplete. Det eplete kan minne om kvedegele, jeg fikk av en kompis. Etter en stund i glasset og med høyere temperatur, kommer det også en smak av salt nøttesmør. I munnen oppleves vinen helt ren, med litt varm frukt og litt slapp syre. Vinen er nydelig, men litt daffere enn forventet. Typisk 2016 i min bok.
1 person found this helpful Comment
Red
5/27/2023 - ttholst wrote:
89 points
Pnp. Lukt og smak av mørke moreller, skogsbær-vingummi, vanilje, samt snev av bringebær og jernbanesviller. Friskt anslag i munnen før vaniljesødmen kommer snikende. En god mellomvektervin med litt for sterkt fatpreg for min smak. 89p.
Fin til grillmat.
White
5/15/2023 - ttholst wrote:
88 points
Pnp. Vinen lukter sitronkaramell (Fox), eple, revet appelsinskall, flintgnist, yoghurt, lime og vanilje. Smaken følger samme spor, med noe smør og nøtter i tillegg.
I munnen er den ren og middels fyldig, med medium fruktkonsentrasjon og finstemt syre. En deilig frisk og ung vin, med uanstrengt eleganse.
White
5/12/2023 - ttholst wrote:
84 points
Pmp. Litt forsiktig duft og smak av sitrus, røde epler og noe lett tropisk. I munnen er anslaget mildt og litt fruktsøtt. Medium fyldig munnfølelse. Medium minus konsentrasjon og syre. God balanse. Vinen føles litt hul og enkel i midtpartiet. Fin vin til lett sommermat.
Red
5/11/2023 - ttholst wrote:
89 points
Ung, floral og fruktdrevet vin. Overraskende rustikk og mørk. Mørke bær, lakris, snev av marsipan og grønne urter.
White
5/11/2023 - ttholst wrote:
95 points
Hylleblomst, grønne epler rett fra treet, appelsin, sitrondrops og snev av noe tropisk. En vakker vin i nese og munn. Konsentrert frukt med elegant syrlighet og vibrerende mineralitet. Ettersmaken varer minutter.
White
5/11/2023 - ttholst wrote:
88 points
Helt grei BB. Sitrus, eple, smør og nøtter. Medium minus konsentrasjon, fin syrebalanse og medium lengde.
White
5/5/2023 - ttholst wrote:
90 points
Fulgt over 2 timer. Moden, men frisk duft og smak av bakt sitron, melne epler og pærer, honning og vanilje. I munnen er den den moden med god, gul fruktsødme, viskøs, konsentrert og med noe avdempet syrlighet. Medium pluss lengde på smaken. Jeg føler man kan smake LLM- merkevarens signatur i denne vinen.
Vinen har også en marginal oksidasjonsknekk i smaken. Som eplebåter som har stått på kjøkkenbenken fra i går og som har blitt litt brune. Mulig dette er prematurt for noen, men for meg løfter det vinen og gjør den mer kompleks og spennende.
White
5/1/2023 - ttholst wrote:
90 points
Frisk lukt og smak av sitrus (særlig appelsin), gule epler, honningmelon og et lite streif av grapefrukt og nøtter. Svært nøysom fatbruk. Vinen virker konsentrert og en smule tyktflytende, med fint balanserende syre og lang smak. Vinen var deilig til risotto på kyllingkraft og sitron.
Red
4/24/2023 - ttholst wrote:
88 points
Primærfrukten er det lite, om noe igjen av. Kirsebærkompott, nype, tobakk, trøffel. Syre og tannin tar mer plass enn tidligere. Fortsatt en stram vin med mye drikkeglede, men føler den har startet nedstigningen. Dette er topp til sopp!
1 person found this helpful Comment
White
4/20/2023 - ttholst wrote:
90 points
Mindre kompleks og aromatisk enn riesling, men ofte perfekt til asparges. Vinen er veldig floral når man lukter på den. Smaken er som nylaget limonade, med epleskiver og en klype nyslått gress. Vinen har også en lekker bittertone som sitter som hånd i hanske til bitterheten i asparges.
White
4/15/2023 - ttholst wrote:
89 points
Pnp. Lukt og smak av bakt sitron, epler, appelsinskall, kledelig grapefruktbitterhet og med hint av "tropiske" ting som ananas og fruktkaramell. Med litt økende temperatur blir vinen rundere. Da titter aroma som smeltet smør, nøtter, vanilje og muligens streif av kokos frem. Fin balanse mellom frukt og syre.
1 person found this helpful Comment
White
4/15/2023 - ttholst wrote:
flawed
Riktig lukt, anemisk og nærmest smakløs i munnen.
White
4/4/2023 - ttholst wrote:
88 points
Åpnet og drukket over 3 timer. Aroma som sitrus, modne gule epler, fruktkaramell, honningmelon og streif av vanillin og ananas. Savner mer smør og nøtter. Bløt i munnen med gul frukt og avdempet syre. En bra og veldig ung vin, som sikkert vil utvikle seg i positiv retning. Mindre energisk og balansert enn min favoritt Sandhi, i samme prisleie, årgang, fra samme område.
White
4/3/2023 - ttholst wrote:
88 points
Vinen fikk en time i karaffel. Intens, tropisk duft av fersken, sitrus, eple og blomstereng. I munnen er det mer tynn limonade, eple, grus og lime. Lukten lover mye, men smaken følger ikke helt opp. Vinen føles litt lukket, med svakere frukt enn forventet. Har gode erfaringer med denne vinen som ung (1-4 år) og voksen (8-12 år). Ungdomsfasen (4-8 år) er noe mindre attraktiv og ikke helt i balanse.
Red
3/31/2023 - ttholst wrote:
86 points
Pnp. Transparent i glasset, med burgunder og lysere røde toner. For meg er aromabildet preget av bringebær, kirsebær, morell, rosevann og snev av trøffel og grønne urter.
Veldig frisk og lettbeint i munnen. Ingen fruktbombe, men ren, elegant og svært drikkevennlig. Ydmykt, men godt munngrep. Jeg tror denne kan bli en vinner til sommerlige solnedganger og som følger til ting som flyr, salater og denslags.
1 - 50 of 969
More results
  • Tasting Notes: 969 notes on 791 wines
© 2003-24 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close