Tasting Notes for ttholst

(712 notes on 596 wines)

1 - 50 of 712 Sort order
Red - Fortified
2/15/2020 - ttholst wrote:
92 points
Mellommoden frukt, god balanse og struktur.
Red
2006 Chateau Musar Bekaa Valley Red Blend (view label images)
2/15/2020 - ttholst wrote:
90 points
Flott moden frukt, myk tannin. Ingen brett
2 people found this helpful Comment
White
2/15/2020 - ttholst wrote:
91 points
Luftet en time. Lett tropisk, sitrondrops, smør og nøtter. Bra konsentrasjon for village.
White
2/12/2020 - ttholst wrote:
87 points
Pnp. Ung, frisk og tropisk. Litt enkel nå.
Red
2/3/2020 - ttholst wrote:
94 points
Pop and pour. Dominerende lukt av solbær. Bak solbærene er det plomme, lær, moccabønner og snev av vanilje og sedertre. Smak av solbær, Vicks, blåbær og litt bitterhet fra moccabønner og grønn paprika. Den har også litt jordlige toner - en blanding av skogbunn, matjord og rå potet. Middels pluss fruktkonsentrasjon, medium syre og litt kantete aggressive tanniner. Godt munngrep. Bløtt anslag, fruktdominert midtparti og smaken varer lenge. Vinen virker ung men balansert og tilgjengelig. Ingen skam å drikke denne nå. Høyeste kvalitet jeg har smakt fra produsenten. (94-95p)
Red
2006 Lucien Le Moine Clos Vougeot Clos Vougeot Grand Cru Pinot Noir (view label images)
1/24/2020 - ttholst wrote:
89 points
Mørk burgunder med brunskjær. Tørket frukt, mot dadler og rosin, høy syre og kraftige tanniner. For meg er denne over toppen, men kan fortsatt gi drikkeglede.
Red
2005 Lucien Le Moine Clos Vougeot Clos Vougeot Grand Cru Pinot Noir (view label images)
1/24/2020 - ttholst wrote:
91 points
Litt lukket duft med snev av VA. Frukten trenger ikke gjennom, men man kan føle at den er der i bakgrunnen. Ingen unoter, men føles for ung. Stram vin. Prøv igjen om 5-10 år
Red
2007 Lucien Le Moine Clos de la Roche Clos de la Roche Grand Cru Pinot Noir (view label images)
1/24/2020 - ttholst wrote:
93 points
Mørk burgunder med sort kjerne, litt brun kant. Konsentrert lukt av mørke søte bær. Sødmefylt rik smak av mørke bær, lakrisrot – mot hockeypulver, cola og streif av vanilje. Enkelte mente tomatstilk, men jeg merket ikke dette. Munnfølelsen er fløyelsmyk, med balansert syre og myk tannin. Middels lang smak. Har hatt bedre flasker av denne.
White
1/24/2020 - ttholst wrote:
91 points
Mørk strågul farge - mot morgenurin. Lukten vipper mot premox med kandisert sitrus, hasselnøttrasp og nedfallsepler, men også et snev av sjøtoner. I munnen er den vesentlig bedre med rik kremet sitrusdominert frukt, røde epler, nedfallsepler, nougat, brunet usaltet smør. Dette er en vin jeg hadde sendt ut i 9 av 10 tilfeller, men med maten hadde den fantastiske kvaliteter. De oksidative tonene passet perfekt til skalldyrkraften med byggryn, det søte sjøkrepskjøttet og dim sum med sjømatfarse. Mat- og vinkombo 98p. Vin alene 91p.
White
1/24/2020 - ttholst wrote:
95 points
Etter et par oksiderte flasker av denne, var skepsisen til å ta og føle på. God fyll og lys farge i flasken opp mot lyset gjorde at vi tok sjansen. Lys silkematt strågul farge med grønne toner. Elegant, helt ren lukt og smak av nypresset sitron, revet sitronskall, ristet mandel, honningmelon, flint og sjømineralitet. Fjellbekkren munnfølelse, eventuelt kaldt vann med sitronskive. Man kjenner at dette er ungt Musigny materiale, kraften er der men den oppleves lett. Tidløs eleganse og lang smak. 95p.
Red
1/19/2020 - ttholst wrote:
88 points
Pnp. Lukter bringebær, søt lakris, kirsebærkompott og vingummi-cola. Smaken er mørkere med solbærsirup, vingummi-skogsbær og mørk morell. Bløt munnfølelse med vaniljesødme. Medium + fruktkonsentrasjon og den føles litt syreslapp, særlig i starten. Lite tannin men syra gir likevel ok struktur. Denne er for barnevennlig og ikke verdt 470 kr for meg.
White
1/19/2020 - ttholst wrote:
92 points
Sitron i alle former fra drops til juice, smørblomst, smør, melon, ananas, litt bremsekloss og vanilje. Høy fruktkonsentrasjon og delvis matchende syre. Anslaget var rikt med vokset og klebende munnfølelse, midtpartiet voldsomt og litt baktungt. Lang smak. Veldig bra kraftig chardonnay, med "nerve".
Red
1/13/2020 - ttholst wrote:
86 points
Pop and pour. Voldsom duft av vanilje iblandet mørke og lyse røde bær. Vanilje også i smaken og søte røde bær på den mørke siden. Litt bittertoner fra mørk sjokolade og rulletobakk. God syre og bløt tannin. Medium pluss ettersmak.
White
1/10/2020 - ttholst wrote:
85 points
Sitrusdrevet med lette bittertoner. Bløtt medium fyldig anslag med medium fruktighet og syre. Smakskurven starter bra, men fra midtpartiet er konsentrasjonen lav. God ukomplisert vin.
White
12/20/2019 - ttholst wrote:
91 points
8 mnd siden forrige flaske. Mye har skjedd. Mer eleganse, balanse og kompleksitet.
Red
12/15/2019 - ttholst wrote:
90 points
Fulgt over 3 timer. Voldsom i nesen ved åpning med mørk bæraroma som kjøttfulle moreller, syltet kirsebær og snev av solbær. Det er også luktelementer av god varm næringsrik matjord, liljer, stekt sopp med sort pepper og muligens trøffel. Smaken virket svært avdempet målt opp mot neseopplevelsen. Vinen er ikke lukket i munnen, men heller ikke vidåpen. Den mørke NSG-typiske frukten, balanseres fint av moderat syre og god tanninstruktur. Vinen er konsentrert og har lang smak, - som forventet av en 1er NSG. Den har også yndighet og eleganse, men man er aldri i tvil om at de "mørke kreftene" har regien i flaskeinnholdets liv. 90p nå med drikkevinduet på gløtt. i mine øyne er dette en liten monopolvinmark det er verdt å holde under oppsikt.
Red
2014 Te Mata Estate Coleraine Hawke's Bay Red Bordeaux Blend (view label images)
12/9/2019 - ttholst wrote:
92 points
Luftet 1t i glass. Mørk parfymert duft av morell og solbær, men også innslag av lyserøde. I tillegg lukter den velfylt humidor, penal med blyanter og litt bittertoner fra grønne urter, nesler og/eller mørk sjokolade. Smaken oppleves lysere enn lukten. Kjølig men konsentrert sursøt fruktighet med solbær, plomme, peppermynte, kald kaffe og sort te (PG tips), grillet søt paprika og moccabønner. Kraftige te-aktige tanniner. Føler balansen ikke er helt på plass nå, da syre, tannin og bitterhet er for dominerende. Tipper noen år med fruktmodning gjør susen. Skuffende 92p i dag med kort lufting - potensial for 3-4p til med 5+ års lagring.
Red
2010 Te Mata Estate Coleraine Hawke's Bay Red Bordeaux Blend (view label images)
12/3/2019 - ttholst wrote:
flawed
Rosin, lite syre og tannin. Kort ettersmak av viskelær.
Red
11/23/2019 - ttholst wrote:
90 points
Rustikk med mye tannin
Red
11/23/2019 - ttholst wrote:
97 points
Ved åpning luktet den møkkakjeller. Luftet 4 timer i karaffel. Elegant, mild og kompleks duft av bjørnebær, moreller og snev av kirsebærgrøt. Lette innslag av rosevann, tjære, trøffel, anis og rulletobakk. I munnen er den bløt og elegant med likt aromabilde. Det er ingenting jeg savner - akkurat passe av alt. Finstemt frukt, syre og moderat nanopartikkeltannin. Munngrep som et vennlig håndgrep fra yndig dame iført eksklusive tynne beige skinnhandsker. En vin i suveren balanse. Top 10 nebbiolo for meg, ever!
Red
2009 Te Mata Estate Coleraine Hawke's Bay Red Bordeaux Blend (view label images)
11/22/2019 - ttholst wrote:
93 points
Drukket over 4 timer. Ren kjølig frukt med litt modning. Myk tannin, men stram struktur. Noen sjokobittertoner og snev av grønn paprika.
1 person found this helpful Comment
Red
11/17/2019 - ttholst wrote:
92 points
Coravin. Middels transparent mørk burgunder farge. Fargen er blassere enn som ung og den begynner å vise svake aldringstegn. Den lukter rosebusk, sort trøffel, kirsebær, anis og med snev av peppermynte. Veldig parfymert og kompleks duft men ingen skogbunn enda. Smaken domineres av kirsebær, rips, lakris og trøffelolje. Som i 2015, starter denne silkemykt for så å bli mer krevende i munnen etterhvert. Syren og frukten er i bedre balanse enn for 4 år siden. Tanninene har roet seg marginalt siden denne ble sluppet, men er fortsatt voldsomt krevende i munnen... Jeg liker det. 92p.
Red
2012 Château Poujeaux Moulis en Médoc Red Bordeaux Blend (view label images)
11/16/2019 - ttholst wrote:
90 points
Pnp. Silkemyk, passe konsentrert med litt eleganse. Lang og drikkeklar.
White
10/21/2019 - ttholst wrote:
91 points
Notat etter 1 time i flaske og glass. Nå er lukten dominert av østers med sitron, sjøsprøyt, eple og klementin. Smak av sitrus, sjøgress, kritt, honningmelon og snev av tropisk frukt og salter. Veldig elegant vin med litt tilbakelent frukt, årgangs- og vinmarksmessig. Litt oljete munnfølelse, men lite smørsmak. Sikkert typeriktig og old-school. Stram, frisk og lang smak.
Red
10/16/2019 - ttholst wrote:
90 points
1t luft. Litt mørk profil på bærlukten. Nedlagte bjørnebær, bringebær, mandelessens, vanilje og vingummi - særlig cola. Smaken er mer mot mørk morell og bringebær, men også snev av cola, appelsinskall og billig marsipan. Kraftig og intens fruktighet på den mørke siden, god og rund syrlighet og medium minus tannin. Føler et snev av varme og alkohol. Ung vin og bør nok ligge noen år for å få frem sitt fulle potensiale. Jeg synes per i dag at konsentrasjonen går utover elegansen.
Red
9/28/2019 - ttholst wrote:
92 points
P'n'p. Ved åpning (12gr) lukt av bringebær, cola godteri, mentholatum og gule tørkede krydder. Smaken har i tillegg appelsin og kirsebær. Etter 1t i karaffel strammer vinen seg opp og får godt munnbitt. Cola erstattes av søt Panda lakris, Kongen av Danmark og PG-tips. Ellers bringebærdrops, sitrus, snev av kardemomme og vanilje. Mykt men kraftig anslag, elegant og syrerikt midtparti og lang megetsigende avslutning. Cathiardsk - VR village ??? 92-93p
1 person found this helpful Comment
Red
9/28/2019 - ttholst wrote:
92 points
Drukket over 3t. Litt duftstum og strukturslapp ved åpning. Etter 1 time lukter det kirsebær, roser og snev av pastis. Struktur og balanse kommer seg. 2t etter åpning er den fløyelsmyk, balansert, med typeriktig lukt og smak med litt modning. Tannin uten "skarpe" kanter og lineær, ren smak fra anslag til slutt. På ett fint sted i modningen nå og drikkeklar med 2t luft. Jeg drikker resten av mine flasker medio 5 år.a
1 person found this helpful Comment
Red
9/16/2019 - ttholst wrote:
92 points
Pnp. Lett bruning, særlig mot kanten. Kirsebær, sopp, tjære. Veldig god modning. Nedslipte tanniner, god lengde.
Red
9/9/2019 - ttholst wrote:
85 points
Pop and pour. Lukt og smak av bringebær, svartsurbær, svidd plank og muligens snev av sitrus. Enkel god vin.
Red
9/8/2019 - ttholst wrote:
89 points
Over toppen modningsmessig. Plommer, fiken, søt tobakk.
Red
8/22/2019 - ttholst wrote:
91 points
Luftet 1t. Frisk rødbærsaroma, 5 spice og rå sopp. Litt kantete med god struktur. Trenger 5 år til.
White
8/22/2019 - ttholst wrote:
90 points
Luftet 1 time. Sitrus, melon, snev av honning. Stram, men sødmefull rundhet i smaken. God lengde.
White
8/22/2019 - ttholst wrote:
88 points
Pnp. Lett munnvekt, med aroma av sitrus, melon og smelta smør. Bygger kropp med luft.
Red
2012 Château Chasse-Spleen Moulis en Médoc Red Bordeaux Blend (view label images)
8/18/2019 - ttholst wrote:
90 points
God claret. God, elegant balanse men mangler litt konsentrasjon. God lengde.
Red
8/11/2019 - ttholst wrote:
flawed
Pop'n'pour. Transparent, vanndig kant og rødlig cognac farge. Medisinal og lett alkoholisk lukt av tawny port, noe antydning til tørket frukt, nype og pølsevann. Smak av oksidert frukt og kald te. Smaken er bedre en lukten, men denne flasken er død dessverre. Lar resten stå til i morgen og prøver igjen.
Red
8/5/2019 - ttholst wrote:
89 points
Pop and pour. Lett transparent, mørk burgunder farge med litt bruning i kanten. Lukt av friske jordbær, bringebær og kirsebær. I tillegg lett medisinal med snev av hvite liljer og mørk sjokolade. sursøt smak av lyse røde bær som rips, jordbær og bringebær, samt salt og søt lakris og mørk sjokolade. Snev av grønnskjær i smaken, men ikke plagsomt. Medium fruktig, høy syre og medium tannin. Fløyelsmykt anslag, med sitrende syre som i en fersk rød burgund. Litt svakere mitt parti og avslutning. Litt modning, men holder lett 5 år til.
White
7/18/2019 - ttholst wrote:
91 points
Karaffel 30 min. Strågul. Lukt av gule og hvite engblomster, sitrondrops, smeltet meierismør, melne gule epler samt snev av lime og honning. Smak av det samme, men med tillegg av mineralske salter og snev av smørkaramell og ristet mandel. Gul munn, hvitere nese. Elegant men årgangstypisk kraft. Gulfruktig anslag, fyldig kremet midtparti og middels lengde. Merkbar alkohol.
Red
7/15/2019 - ttholst wrote:
92 points
Pop and pour. Lett transparent mørk burgunder ferge. Lysere kant, men uten brunskjær. Lukt av friske kirsebær, roser, markjordbær, bålrøyk og snev av anis. Smak av det samme men med tillegg av salt lakris og sort te. Frisk fruktighet, medium pluss syre og avslepet tannin. Veldig bra vin med godt munngrep gjennom hele smakskurven. Vil holde 10 år til.
White - Off-dry
7/13/2019 - ttholst wrote:
88 points
Frisk smak og lukt av tropisk frukt, melne epler og oljeskifer/petro. Lett sødme.
White
7/13/2019 - ttholst wrote:
90 points
P'n'p. Lys strågul. Lukt og smak av sitrondrops, honningmelon og snev av tropiske toner. Hint av en liten oksidasjonsknekk, men helt innafor. Lite fat og malosmak. Litt spinkelt anslag, men kraften kommer voldsomt fra midtpartiet og utover. Lang smak. På vei ut av drikkevindu?
White
6/29/2019 - ttholst wrote:
84 points
Hvite blomster, sitrus og tropiske toner. Mye syre, vag frukt, kort lengde. For fersk?
Red
6/25/2019 - ttholst wrote:
90 points
Lukt av mørke og røde bær. Kirsebær og markjordbær med søt lakris og lakrisrot. I munnen det samme, men med tillegg av Vosne krydder. Fin struktur og moderat tannin, god lengde. Stått i flaske åpen et døgn ( for mye)
Red
6/25/2019 - ttholst wrote:
90 points
Lukt av jordbær, rips, hockeypulver. Lyse og mørke bær i munnen med salt lakris. Skarpe tanniner. Et døgn i åpen flaske.
Red
6/25/2019 - ttholst wrote:
89 points
Lukt av bringebær, lakris, kardemomme og kanel. Frisk smak av røde bær og krydder. Litt mørkere bær og lakris i midtpartiet. Stått i åpen flaske i et døgn, derfor litt slapp frukt og litt kort.
White
2009 Henri Boillot Corton-Charlemagne Corton-Charlemagne Grand Cru Chardonnay (view label images)
6/17/2019 - ttholst wrote:
94 points
Pop and pour. Lys, silkematt strågul. Litt svak duft i starten pga temp, men kviknet voldsomt til etter 15 min. Helt ren, lett moden lukt og smak av sitrus (juice og kandisert skall), honningmelon, salt sjøsprøyt, smørkaramell, snev av ananas og vage gule krydder. Snev av botrytis? Boillotsk høy konsentrasjon i munnen. Smakskurven innleder sitrondropsfriskt og elegant for så å gå over i et modent midtparti - nesten pompøst. Avslutningen er lang og innholdsrik, - særlig kryddertonene. Tror og håper jeg ville rangert denne som GC blindt. Denne holder lett 10 år til, kanskje 30, men er nydelig nå. 94p.
White
6/7/2019 - ttholst wrote:
85 points
Veldig moden gul og tropisk frukt. Litt petro
Red
2010 Castello di Monsanto Chianti Classico Riserva Il Poggio Chianti Classico DOCG Sangiovese Blend, Sangiovese (view label images)
5/30/2019 - ttholst wrote:
93 points
Pnp. Lett transparent burgunderrød, med rubinrøde toner mot en vanmdig kant. Ingen aldringstegn. Intens lukt av kirsebær, salvie, nypete og punsjknappfyll. Smak av kirsebær, solbærsirup, mørk sjokolade og nylig moden morellstein, fløyelsmyk sursøt frukt, perfekt balanserende syre og medium pluss tannin. Følte litt alkoholstikk i starten, men det blåste fort bort.
2 people found this helpful Comment
Red
5/27/2019 - ttholst wrote:
86 points
Frisk, nesten sprudlende juice. Bringebær, jordbær, appelsin, skogsbær-vingummi. Trenger 1 år.
Red
5/27/2019 - ttholst wrote:
flawed
Kork
Red
5/23/2019 - ttholst wrote:
90 points
Utviklet med plommesyltetøy i starten. Strammer seg opp med luft og kirsebær, jordbær, søt tobakk og sort te overtar.
1 person found this helpful Comment
1 - 50 of 712
More results
  • Tasting Notes: 712 notes on 596 wines
© 2003-20 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close