Important Update From the Founder Read message >
White

2011 Schäfer-Fröhlich Bockenauer Felseneck Riesling Großes Gewächs

Riesling

  • Germany
  • Nahe

Back to wine details

Community Tasting Note

  • Christoffer S Likes this wine:

    February 7, 2016 - Schäfer-Fröhlich Felseneck GG 2011 (400kr)

    Vinhuset styres av Tim Frohlich som arvet dette av sine foreldre. Felseneck kan vel regnes som husets juvel. En bratt vinmark på 8,8 hektar, sør-sørvestvendt i 200-300 meters høyde. Frohlich kjøpte hele vinmarken slik at han er nå eneste eier her. Vinene til Schafer-Frohlich er laget med spontan fermentering. Min første 2011 fra S-F.

    Lys sitrongul. Noe lukket nese, men svært tiltalende. For meg et typisk «silo-preg» som jeg finner i denne vinen. Pære, helt antydningsvis mandarin, Svært konsentrert, en vin der kun noen dråper er nok for å fylle munnen med smak.
    Tight gulfrukt, frisk, og med en del salt mineralitet som best beskrives som «hockeypulver». Mineraliteten er voldsom. Svært lang. En times luft er ikke nok. Denne trenger mye mer. Litt ubalansert første kveld. Ganske fremtredende bitterhet i avslutningen som ødelegger litt av morroa. Den har en helt vanvittig fylde som jeg ikke har smakt tidligere i en GG, den er perfekt frisk og den varer og varer. Frukten har ikke kommet riktig ut i dag.

    Dag 2

    Frukten har lagt seg ut. Vinen er mer balansert. Nydelig frukt i utgangen som i går var mer preget av bittertoner. Ekstremt mineralsk, men mindre «salt»i dag.

    Dag 3
    Fortsatt en relativt beskjeden duft. Preges av pære og lovnader om mineralitet på smak. Perfekt balansert i dag. Voldsom mineralitet, friskhet og en svært konsentrert frukt.

    Dag 5
    I dag er vinen glimrende med modne gule epler som primærfrukt. Pære. På nesen noe parfymert, ala tuttifrutti. Uendelig lang.

    Konklusjon: GG på toppnivå. Litt kantete med bittertoner som fra kjernen i et umodent eple, spesielt de første dagene. Vinen er svært ung, og vil ha godt av noen år for å nå sitt potensiale. Skal du drikke denne før om noen år kan du trygt åpne den dagen i forveien. Åpner neste om 3 år.

    2 people found this helpful 4,832 views

1 Comment

  • Jowh commented:

    4/10/16, 9:21 AM - Bra notat. Stoppet meg fra å åpne en for drikking nå ��

Add a Comment

© 2003-24 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close