White - Sparkling

2005 Nicolas Feuillatte Champagne Cuvée 225 Brut

Champagne Blend

 • France
 • Champagne

Back to wine details

Community Tasting Note

 • psykolog1 wrote: 87 points

  January 29, 2021 - Jeg har akkurat anskaffet munnblåste Lehman champgne glass (fra Vinskap.no), noe som gjør det fristende å komme med noen korte betraktninger om glass. Her eksemplifisert med siste års huschampagne.


  Nicolas Feuillatte Cuvée 225 Brut 2005
  (Flaske 27 av 36).

  Denne ble drukket over to dager fra
  Hhv Zalto universal, Riedel Riesling, Lehman Grand Champagne både munnblåst og maskinblåst. (Notat fra munnblåst Lehman)

  Gylden farge.

  Dufter av sitron, sukat, vanilje, modne epler og moden tropisk frukt. Smaken innleder med bakt eple, vaniljerøyk, amalfisitron og lett vaniljepreg. God syre, en del variasjon på Moussen fra de ulike flaskene, dette var medium. Medium lang ettersmak der sitrus, eple og vanilje sitter med modne toner. Denne flasken ca 88p og der rangen på 27fl har gått fra 86-89p.

  Variasjoner over glass. Zalto gir mindre moden frukt, det samme vil jeg påstå på Riedelglasset. Zalto tærer også mer på moussen på en flaske med medium mengde bobler. Vanskelig å kjenne en klar forskjell på Lehmanglassene foruten at munnblåst åpenbart er lettere, klokken ser marginalt større ut men det kan være synsbedrag pga tynnere glass (får ikke tatt bilder der dette syns). Åpenbar mest delikat å drikke denne av Zalto eller munnblåst Lehman pga glassets iboende skjørhet. Lehmann bevarer bobler bedre, også etter en del svirling. Synes også at frukten fremstår mindre moden og at fatbruken nedtones på Lehmann vs Zalto. Riedel Rielsing er litt mindre av alt men bevarer bobler bedre enn Zalto noe som får betydning akkurat på denne champgnen. Kommer til å fortsette å drikke av Lehmann, men tenker et på yngre viner med agressiv mousse så kan det være argumenter for å kjøre på med
  Zalto universal.

  327 views

Add a Comment

© 2003-22 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close