Important Update From the Founder Read message >
White - Sparkling

N.V. Henri Giraud Champagne Hommage au Pinot Noir Aÿ

Pinot Noir

  • France
  • Champagne

Back to wine details

Community Tasting Note

  • TastdaTore wrote: 93 points

    January 19, 2022 - Tradisjonell vinifikasjon med bl.a. annengangsgjring i flasken. Champagnen er vinifisert i fut de chene (eikefat) og lagret i over 36 maneder for et krydret og komplekst resultat - den sanne signaturen til denne flotte druesorten.

    12 maneder pa bunnfall uten overfring til eikefat, deretter 6 maneder pa fint bunnfall for ytterligere modning ved kjellertemperatur. Denne prosessen kalles "mise retardee". Til slutt, 36 maneders aldring pa flaske.

    Alkohol: 12,5 % vol., Syre: 6,8 g/l og Sukker: 9,1 g/l.

    100 % Pinot Noir. Champagne Hommage au Pinot Noir er derfor en Blanc de Noirs og druer utelukkende hentet fra vingardene i Ay, hvor alle er klassifisert som 100 % Grand Cru-territorium.

    Klar intens og skinnende gyllen gul farge.

    Pent duft av sitrus og epler, moden fersken og kandisert appelsinskall med hint av honning og ntter pa nesen samt noen mineralske og florale toner i bakgrunnen.

    Veldig fint og dvelende anslag pa ganen. Krisp og ren med et intenst eplepreg, elegant, rik samt saftig og kremaktig i stilen. Kompleks syrestruktur med stor finesse. Elegante fine sma bobler med en silkeaktig tekstur som ender med en lett saltholdig finish og en deilig fruktig og sdmefull ettersmak.

    Ahhh, denne smakte bare helt fantastisk. En helt utrolig flott og rik Champagne fra en produsent som gjerne sammenlignes med Jacques Selosse der han har mye av samme stil som sin mer bermte produsent.

    Testet fredag 26.11.2021 og drukket av Riedel WineWings Champagneglass.

    1,321 views
© 2003-24 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close