Important Update From the Founder Read message >
White - Sparkling

2004 Henri Goutorbe Champagne Collection René

Champagne Blend

  • France
  • Champagne

Back to wine details

Community Tasting Note

  • TastdaTore wrote: 92 points

    June 26, 2022 - 92/100 poeng og 4.3

    En ganske flott og kul etikett som er utarbeidet i metall som gir denne flasken et enda mer eksklusivt preg, men tross alt sa er det innholdet som betyr noe. Denne Collection Rene lages kun i eksepsjonelle arganger og er en helt unike champagne.

    Domaine H. Goutorbe holder til i Ay, som er en velkjent Grand Cru-klassifisert landsby i Vallee de la Marne, 3 km fra Epernay. Det er takket vre Henri Goutorbe (19222009) at produksjonen av deres frste champagnene sa dagens lys rett etter andre verdenskrig, etter at faren Emile (18901956) startet med en planteskole og vinranker som har vrt en familietradisjon siden begynnelsen av arhundre. Goutorbe-familien har vrt kjent for sin planteskole siden frste verdenskrig og regnes fortsatt for a vre blant de mest respekterte i hele Champagne-regionen.

    70 % Pinot Noir og 30 % Chardonnay

    Etter innhsting utfres en langsom pressing av druene med separat vinifikasjon i stalkar, parsell for parsell fr blanding.

    Vinen fortsetter deretter med en lagring pa bunnfallet aldri mindre enn 36 maneder og minst 60 maneder for argangsviner.

    Alkohol: 12.0 % vol., Syre: 4.8 g/l og Sukker: 8.3 g/l.

    Klar og gyllen gul farge med noe funklende

    En subtil og raffinert nese med en klar oksidativ stil og godt lagringspreg. Toner av gule modne epler, nedfallsfrukt, sitrus og hint av karamell, kaffe og mineraler.

    Apner med en perfekt modnet gane med nydelig kjente toner fra en nydelig champagne. Strukturert og rik, men samtidig forfriskende og glatt. Mousse med sma elegante og blte bobler. Mineralitet og krydder i utgangen gir et helhetsinntrykk av finesse og eleganse. Saltaktig finish som gir en god og lang ettersmak.

    782 views
© 2003-24 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close