Tasting Notes for daghaug

(773 notes on 613 wines)

1 - 50 of 773 Sort order
White
Appelsin og litt urter (oregano?) på nese; i munnen mer appelsin og rund sitrus, litt marsipan og oregano. Herlig frisk, men avslepen syre og fin fylde for en riesling. Komplekst aromabilde. Minner ganske mye om 2011 som vi drakk for et par dager siden, men litt mer urter i denne. Ingen av dem har noe særlig av den grapefruktfinishen vi ofte finner i yngre viner fra Rheinhessen.
White
Stum på nesa rett fra flaska, etterhvert kanskje noe appelsin og annen mild sitrus, kanskje noe mynte. Frisk syre i anslaget, men det følges av en behagelig mandarinfrukt. Deilig friskhet og fin fylde for en kabinett. Enkel ennå, selvsagt, men tåler fint noen år.
White
Moden frukt, fiken, kanskje noe mild syltet sitrus. Herlig fylde i munnen, deilig avslepen syre, litt saltsmak mot slutten. Ganske komplekse saker! Og veldig harmonisk nå. Perfekt moden! Noe helt annet en ung riesling, selvsagt, så det blir et spørsmål om stil og hva man har lyst på der og da. Denne passet Dag perfekt nå, Kristin mer usikker.
Red
2018 Ridge Lytton Springs Dry Creek Valley Zinfandel Blend, Zinfandel (view label images)
Solbær og solbærblad på duft; varm, men ikke søtlig. Mer sødme i munnen, deilig frukt, men fint balansert av tanniner og litt syre som løfter vinen mange hakk. Kraftige og smaksrike saker, men på en elegant måte, uten for mye fat eller ekstraksjon. Lang. Deilig vin!
1 person found this helpful Comment
White - Off-dry
11/17/2020 - daghaug wrote:
Haribofersken, godteri, lime. Flott intensitet i munnen, mer tropisk frukt, deilig sødme balansert av frisk syre. Mandarin og søte, gule epler mot slutten av smakskurven og i ettersmaken. Herlig saker! men ikke superkomplekst på dette tidspunktet.
1 person found this helpful Comment
White
Sitrus/sitron og litt blomster på duft. Frisk i munnen, med "assyrtikofrukt" som vi ikke helt får fatt på, mem det er i alle fall grapefrukt og et delikat saltpreg. Harmonisk og rund, mer enn andre assyrtikoer vi har smakt, og et mer komplekst smaksbilde. Lang ettersmak. Super vin! Synligheten minner om riesling, men munnfølelsen er fyldigere og nesten burgundersk.
White
Sitrus, urter med litt anispreg på duft. Samme i munnen, men også litt salt. Rund og harmonisk munnfølelse. Lang ettersmak med grapefruktakrig sitrus og salt. Deilig vin.
White - Off-dry
Pære, kanskje stikkelsbær og hint av noe tropisk. Flott fylde i munnen, deilig friskhet - perfekt balansert kabinettstil. 8.5% alkohol, så det er nok en del sukker i denne vinen, men det holdes i sjakk av en delikat syre. Herlig vin!
White
2013 Château Suduiraut "S" de Suduiraut Bordeaux Sémillon-Sauvignon Blanc Blend (view label images)
11/10/2020 - daghaug wrote:
Ganske distinkt (men svak) duft som vi ikke helt for fått på. Noe ost? klare modningsaromaer i alle fall. Ikke så mye Sauvignon blanc-preg. Relativt tung på smak, men med nok syre til å redde helheten. Best til mat, men helt fint å drikke alene.
White - Off-dry
Frisk duft av gule epler, med en anelse hårvann i bakgrunnen. Flott friskhet munnen, og igjen deilig eplefrukt - såpass med syre at det nesten (men bare nesten) er eplekart. Ikke merkbart med sødme på smak, men dykkender likevelpå fylden at den er der. Deilig vin! Og godt potensiale, kan sikkert bli enda bedre når syra blir integrert. Fin match til kylling satay.
1 person found this helpful Comment
Red
11/6/2020 - daghaug wrote:
Litt røde bær og fatspice på duft. Lite modningsaromaer. Fin syre gir god friskhet i munnen, samtidig som det er ok med frukt på plass. Helt grei kommuneburgunder dette her, som har holdt seg godt, men ikke egentlig utvikla noe kompleksitet.
Red
Herlig aroma av skogbunn, blåbær, krydder (pepper?). Fløyelsmyk konsistens i munnen, med deilig friskhet og god fylde. Perfekt moden nå. Lang ettersmak med blåbær og jordbær. Når vi ser på tidligere notater virker vinen mye lettere og mer elegant nå.
Red
Litt varm frukt, kanskje jordbærsyltetøy, kanskje noe kirsebær. Ung og fruktig. Frisk i anslaget i munnen, syre så det holder og fin tanninstruktur. Et lite hint av lakris. Holder alkoholen fint i balanse, så dette blir harmonisk selv om det er på den kraftige sida. Relativt enkel på dette stadiet, og litt kort i ettersmaken, men det bør være mye å lagre på. Av de beste greske rødvinene vi har smakt.
White
Blomsterpreget duft som vi gjenkjenner som typisk for assyrtiko. Relativt fyldig i munnen, rundt først i munnen, men så kommer frisk syre og god mineralitet. Harmonisk vin som føles ganske lett på tross av 14% alkohol. Har mere inne på smak på smak enn den gir på lukt og kan nok lagres.
White - Off-dry
10/18/2020 - daghaug wrote:
Drukket uten notater. God og behagelig, men denne flaska mangla litt syre og var ikke så veldig spennende.
White
Nokså stum på nese. Men herlig frisk og fruktig i munnen, flott balanse syre/sødme. Noe sitrondrops og mandarin. Kanskje litt på den søte sida aleine, men super match til chilikrabbe.
Red
Litt krydder, pepper, bjørnebær på duft, med litt hint av skogbunn. Rik frukt i munnen, kjøttfull munnfølelse (umami), frisk syre, flott balanse. I munnen er frukten litt mer plommeaktig. Deilig vin og herlig gjensyn med Rhône.
White - Sweet/Dessert
Fiken og eplesyltetøy på duft, og noe "Christmas pudding" eller honningkake. Viskøs munnfølelse med flott intensitet og vibrerende syre. Blir sittende ekstremt lenge i munnen - herlig!
White
Moden lukt med lynghonning over litt melon eller banan, men nokså tilbakeholden på duft rett fra flaska. I munnen er det en ganske fyldig frukt som ender i en litt mineralsk bitterhet (er det tinnved? tyttebær?) som vi opplever som markør for Østerrike. Vinen er tung på labben - litt for mye for Kristin - men Dag liker den: det er en del syre som holder det sammen.
Red
10/9/2020 - daghaug wrote:
Luftet fem timer på karaffel først. Fremdeles nokså tilknappet på duft. Men flott harmoni munnen, umamipreget munnfølelse, med frisk syrestruktur og et fint jordpreg mot slutten. Relativt enkel, men fin burgunder.
Red
10/7/2020 - daghaug wrote:
Litt alko, kirsebær, blåbær, bjørnebær, hint av te. Faktisk mest delikat rett fra flaska, blir litt mer plump etter en time. Frukten i munnen er litt varm. Mye tanninner å integrere ennå, blir litt hard.Virker som det er potensiale likevel, så nok best å smøre seg med tålmodighet.
White
2016 Zorah Voski Vayots Dzor White Blend (view label images)
10/4/2020 - daghaug wrote:
Drukket uten notater. Nokså anonym. Med litt luft og temperatur får den litt mer interessant frukt, men uten å overbevise veldig.
White - Off-dry
Litt hårvann, ellers lite på duft. Betydelig mindre frukt enn 2010, også i munnen. Lukka fase nå? Det som dominerer er syrlighet, hint av salt og grapefruktbitterhet. Litt vanskelig å få tak på nå; prøver igjen i morgen.
På dag 2 er denne helt annerledes åpen og tilgjengelig. Fremdeles syre og mineralitet som dominerer, emn den har nå også masse frukt - pasjonsfrukt og andre syrlige tropiske frukter. Herlig vin! Men bør få ligge lenge.
White - Off-dry
Litt petro, safran, pasjonsfrukt, melon. Frisk syre i munnen. Mer kabinettfølelse enn spätlese fra først av, men utvikler en del fylde med luft. Deilig tropisk frukt (nektarin?) i munnen, samtidig som friskheten er i behold, særlig mot slutten av smakskurven. Hint av grapefrukt til slutt. Fantastisk vin!
Red
Mørke bær (blåbær) og hint av skogbunn på lukt. Ganske intens lukt, med et lite alkostikk. Syrlig preg i munnen og noe tre - ikke helt integrert tanniner ennå. Fin frukt rett fra flaska, men blir litt besk med luft - trenger kanskje enda mer luft? Vi venter lenger og ser. Og med enda mer luft forsvinner beskheten igjen, og alkostikket også. kanskje mer kirsebærpreg på duft. God kommuneburgunder, men litt vanskelig fase akkurat nå.
Red
Litt varmere frukt enn burgund, kanskje er det kirsebær? og snev av vanilje. Veldig fruktdrevet i munnen, med fin syre, flott dybde og rik frukt, men kanskje en tanke endimensjonal - den spiller først og fremst på frukten.
Red
Ung duft av solbær, bjørnebær og blåbær. Noe pepper, men ingen modningsaromaer a la tobakk eller skogbunn. Generelt litt tilbakeholden på lukt. Deilig fruktsødme i munnen også, og med litt jordpreg mot slutten. Mye å lagre på. Ung, deilig og litt ukomplisert nå.
1 person found this helpful Comment
White
9/12/2020 - daghaug wrote:
Lukter av honningmelon og noe krydder som er litt ubestemmelig. Sitrus type appelsin og litt grapefrukt. Frisk i anslaget, litt tyngre, tropisk frukt etterhvert. Ganske så balansert mellom syre og fruktsødme, harmonisk og deilig.
Red
9/11/2020 - daghaug wrote:
Krydder, kanskje med et lite snev av jul, over røde bær. I munnen mye jordbær og et deilig sursøtt preg. Frisk syrestruktur og deilig fruktfylde. Herlig vin som holder lenge ennå.
Red
Jordbær, jord og kanskje snev av kirsebær eller i alle fall mørke bær på duft. Fløyelsaktig munnfølelse med utrolig harmoni i smak og konsistens - deilig fruktfylde og frisk syrestruktur på samme tid. Litt kryddertoner kommer o tillegg i munnen. Rett og slett utrolig god.
White - Off-dry
Jasmin, litt banan, safran, noe pasjonsfrukt. Tropisk dominert duft, men likevel nokså lett. Følger opp i munnen, frisk, elegant og samtidig intens. Lang ettersmak dominert av botrytis.
White
Noe marsipan på nese, ellers lite. I munnen moden sitrus, appelsin (uten sødmen). Rund og harmonisk munnfølelse, men uten ungdommens kraft. Fin syrestruktur og harmoni, likevel litt kjedelig. Lukka fase eller over the top? Ikke helt opp til forventningene i alle fall.
White - Off-dry
8/28/2020 - daghaug wrote:
flawed
Drikkbar, men nok kork til at frukten er nokså redusert.
White - Off-dry
Tropisk frukt, pasjonsfrukt, safran. I munnen ananas, appelsin, tung frukt med deilig konsentrasjon. Frisk syre som likevel domineres av restsødmen. Fyldig og viskøs munnfølelse. Herlig vin, men mer hedonistisk enn intellektuell.
Red
2010 Château Chasse-Spleen Moulis en Médoc Red Bordeaux Blend (view label images)
Drukket uten notater, men herlig.
White
8/22/2020 - daghaug wrote:
Nokså stum på duft rett fra flaska, men gir litt eple. Med luft kommer litt tropisk frukt. Frisk i munnen, med ren, klar syrestruktur som gir en mineralsk følelse. Etterhvert grapefruktjuice, men ikke veldig bittert. Deilige reine smaker, men ikke veldig komplisert.
Red
Kirsebær, hint av maling på duft. Saftig munnfølelse, med flott friskhet. Harmonisk og rund - balanserer på kanten mot det for søte, men har akkurat nok syre.Lang avslutning med fin fruktsødme og hint av nypete helt til slutt.
White - Off-dry
Pære og fersken på duft, hint av lime. Kanskje noe petro. Fyldig og viskøs i munnen, med relativt sett lite syre. Blir derfor litt tung i forhold til vår foretrukne syre/sødmebalanse. Litt grapefrukt i ettersmaken.
1 person found this helpful Comment
White
Pasjonsfrukt på duft, nokså nøytral. Frisk i anslaget, herlig syre og karakteristisk østerrisk dybde i frukten, dominert av pasjonsfrukt her også. Deilig!
White
Nøtter, litt smør, nesten burgundersk duft. Flott fylde i munnen, litt friskhet hat gått tapt, men fin kompleksitet til gjengjeld.
White - Off-dry
Karamell og litt mynte på duft. Enda mer karamell i munnen, og det øker bakover, men aldri for mye. Relativt lite syre for en riesling (eller veldig mye sukker?), men frisk så det holder. Lett, men nokså kompleks i smaksbildet. Ugjenkjennelig fra forrige smaksnotat.
White
Grønne epler, pasjonsfrukt og lime på nese. Voldsom friskhet i munnen, rund syre som balanseres av en delikat sødme som gir vinen en herlig fylde. Deilige, rene eplesmaker som riktignok er relativt enkle. Munnfølelsen sitter lenge i, med syre og et lite bittertouch.
1 person found this helpful Comment
White
7/30/2020 - daghaug wrote:
Usikker på duft her, men får litt stikkelsbær. Rund munnfølelse for en så ung riesling, med delikat syre. Mer bitterhet i ettersmaken enn 2015, men litt enkel i forhold.
White
Snev av petro som blåser fort vekk. Syrlige epler, sitron, marsipan, men litt tilbakeholden på lukt. I munnnen dominerer sitron, som går over i sitrondrops mot slutten av smakskurven. Null grapefrukt. Deilig vin.
White
7/24/2020 - daghaug wrote:
Dag kjenner søtlig duft av vanilje og pære, Kristin får lime. God fylde i munnen, og fin friskhet - burgundersk stil. Ganske lang ettersmak med smør og litt grapefruktog salt. God vin, men du får minst like gode burgundere for nesten 500,-.
1 person found this helpful Comment
White
Sitrus, litt smør og melk/vanilje.på duft. Fin fylde i munnen, deilig friskhet samtidig som den er rund. Sitter relativt lenge i. Godt kjøp!
Red
7/18/2020 - daghaug wrote:
Litt jordbær og anis først på duft, skogbunn og litt lær, brent tre. Fin fruktfylde først i munnen, men etterhvert overtar litt udelikate bittertoner. Antydning til brett. Ikke en topp flaske, men man kjenner at dette kunne vært godt.
Red
7/18/2020 - daghaug wrote:
92 points
Skogbunn, røde bær, snev av anis. Saftig og frisk i munnen, god frukt, søte jordbær, litt anis her og, men ikke noen modningsaromaer. Avslutter med litt plomme. Dag 2: denne er blitt utrolig rund og elegant, med fin kompleksitet i ettersmaken og touche av farlige. Deilig! Husk på til neste gang: disse trenger luft nå!
White
7/16/2020 - daghaug wrote:
Diskret duft av pære og våt stein Frisk i munnen, god syre, men litt tynn i frukten og anelse vanlig i ettersmaken. Dårlig fase?
White
Drukket uten notater, men deilig, fruktig og mineralsk på samme tid.
1 - 50 of 773
More results
  • Tasting Notes: 773 notes on 613 wines
© 2003-20 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close