Important Update From the Founder Read message >

BYO Centropa

Centropa, Oslo, Norway

Tasted October 25, 2022 by GuWin with 272 views

Introduction

12 personer og 25 viner en svært hyggelig høstkveld på Centropa / Deichman i Oslo. Tre musserende, syv hvite, 12 røde og tre osteviner, alle servert blindt.

Flight 1 - Tre musserende, servert blindt. En tysk sekt på riesling, en BdB og en BdN (3 notes)

White - Sparkling
1992 Peter Lauer Saar Riesling Brut Reserve Germany, Mosel Saar Ruwer
92 points
Utviklet, mørk gul. Søtlig duft av smørmalt, smør, tørket aprikos og et innslag av voks og botrytis. Det smaker helt nydelig, med uvante, sursøte frukttoner. Middels intens mousse, god modning, god kompleksitet og lang ettersmak med smørmalttoner i avslutningen. Eiendommelig, interessant og god.
White - Sparkling
2008 Lilbert-Fils Champagne Grand Cru Blanc de Blancs Millésimé Cramant France, Champagne, Champagne Grand Cru
91 points
Ganske dyp farge med mørkt gulskjær. Temmelig godt med mousse som praktisk talt hopper opp i nesen. Moden preg med modne gule epler, tydelig autolyse. Rikt anslag med mye mousse. God modning med et utviklet preg av epler, sitrus og et pent vaniljepreg.
White - Sparkling
2014 Roses de Jeanne / Cédric Bouchard Champagne Blanc de Noirs Cote de Bechalin France, Champagne
92 points
Lysere farge enn de to foregående i flighten, svakt kobberskjær som kan røpe at dette er en blanc de noirs. Innledningsvis mye mousse. Floral duft med røde bær i retning bringebær og rips. Knusktør (zero dosage). Frisk og ren smak med grønne epler. Det rike mousse-preget forsvinner ganske raskt. Middels lang, slank smakskurve med epler/sitrus i avslutningen.
1 person found this helpful Comment

Flight 2 - Franske hvite. Loire, Chablis og 3 x sentralburgund (5 notes)

White
2005 Didier Dagueneau Buisson Renard France, Loire Valley, Upper Loire, Pouilly-Fumé
flawed
Mørkere strågul. Veldig moden duft av melne epler, kamfer og et tydelig oksidert preg. Litt vel langtkommet med preg av modne epler og eplemost. Stram og syrlig og avslutter litt kort.
White
2010 Domaine Christian Moreau Père et Fils Chablis Grand Cru Les Clos France, Burgundy, Chablis, Chablis Grand Cru
92 points
Moden, gyllengul farge. Gule dufttoner med gule plommer og smørtoner/smørmalt. Etterhvert dukker det opp et svakt preg av skjell og et lite sjøpreg. Rik, småfet stil. Oljete munnfølelse, moden og kompleks smak og litt mye varm, gul frukt på smak.
De fleste i panelet gikk til sentralburgund,
White
2014 Domaine Bachelet-Monnot Chassagne-Montrachet 1er Cru La Romanée France, Burgundy, Côte de Beaune, Chassagne-Montrachet 1er Cru
93 points
Nydelig duft av flint og nøtter. Reduktiv stil. Alle var rett i sentralburgund, selv tippet jeg puligny. Stram, flintpreget smak, flott syre, rik sitrusdrevet frukt. Lang, middels kompleks. 92-93 (vi runder opp)
White
2014 Domaine Ponsot Morey St. Denis 1er Cru Clos des Monts Luisants Très Vieilles Vignes France, Burgundy, Côte de Nuits, Morey St. Denis 1er Cru
91 points
Ponsot MSD på ren aligoté! Mørkere strågul. Ganske intens, flintpreget duft med fine fattoner. Rik stil, svakt oljete munnfølelse. stram syre. Flintaktig og mineralsk smak, sitrusdrevet frukt, god kompleksitet
White
2018 Benoit Ente Puligny-Montrachet 1er Cru Les Folatières France, Burgundy, Côte de Beaune, Puligny-Montrachet 1er Cru
93 points
Lys strågul. Middels intens, delikat og ren duft. Sitrus og svake fattoner. Ganske intens anslag med stor, fyldig stil. Kremete, rik og parfymert, flott frukt, lang og kompleks smakskurve. Ung, men tilgjengelig, spennende å se hvordan denne blir om noen år.

Flight 3 - 2 x Keller GG 2016 og 2 årganger Jacques Prieur Gevrey Chambertin 1er cru til svinekjake. (4 notes)

White
2016 Weingut Keller Kirchspiel Riesling Großes Gewächs Germany, Rheinhessen
93 points
Nydelig, lett utviklet duft med søtlige frukttoner à la ananas og fersken og et godt grapefruktpreg. Svakt reduktiv. Stram, ren, mineralsk og sitrusdrevet med preg av sitrus og grapefrukt. Middels + lengde med lang, ren smakskurve med svakt tropisk preg i avslutningen.
White
2016 Weingut Keller Hubacker Riesling Großes Gewächs Germany, Rheinhessen
91 points
Smakt side om side med Keller Kirchspiel '16 fremstod Hubacker som mer lukket, og har fordel av å ligge lengre. Her er grapefruktpreget tydeligere og de tropiske tonene mer nedtonet. Ikke fullt så kompleks som Kirchshpiel, men med flott mineralitet, stram syre og lang sitrusdrevet smakskurve.
Red
2017 Domaine Jacques Prieur Gevrey-Chambertin 1er Cru France, Burgundy, Côte de Nuits, Gevrey-Chambertin 1er Cru
94 points
Klar, transparent middels dyp purpurrød. Vidunderlig parfymert duft, fabelaktig pinot-frukt med duft av røde bær og spicy kryddertoner à la vosne-romanée. Ren og delikat med røde bærtoner også på smak (særlig bringebær), og elegante fattoner. Pent strukturert og elegant og en fryd å drikke nå.
Red
2014 Domaine Jacques Prieur Gevrey-Chambertin 1er Cru France, Burgundy, Côte de Nuits, Gevrey-Chambertin 1er Cru
90 points
Drukket side om side med 2017-årgangen. Mer utviklet på farge. Duften er ikke ulik men går i retning jordbær snarere enn bringebær, noe mer jordlige toner med "underskog". Stammere, mer utviklet og ikke fullt så raffinert som 2017. Modent bærpreg på smak, spicy preg. Avslutter noe kortere.

Flight 4 - En "hvilerekke" mellom svinekjake og ytrefilet av okse. To burgundere, to baroloer (4 notes)

Red
2010 Lucien Le Moine Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Cazetiers France, Burgundy, Côte de Nuits, Gevrey-Chambertin 1er Cru
92 points
Moden, utviklet farge, murstens kant. Svakt uklar. Moden duft av jordbærsaft/-syltetøy samt innslag av lakris og anis. Elegant anslag. Bløt, godt moden, men deilige, kompleks og sødmefull og litt "funky".
Red
2018 Domaine Gérard Julien et Fils Echezeaux France, Burgundy, Côte de Nuits, Echezeaux Grand Cru
94 points
Ren, ung, klar burgunderrød. Parfymert med et behagelig preg av røde bær, sødmefull duft. Slank, mineralsk og litt "steinete" på smak. Svært ungdommelig nå, men stor fruktkvalitet. lang og lineær smaskurve. Denne har et langt og lovende liv foran seg!
Red
2013 Comm. G.B. Burlotto Barolo Monvigliero Italy, Piedmont, Langhe, Barolo
95 points
Middels dyp, funklende klar burgunderrød. Fantastisk, ren og jordbærpreget. Veldig ren og parfymert duftprofil som kan minne mer om burgund enn barolo, og nesten i overkant sødmefull med nyanser av jordbær fra nyplukkede til jordbærskumgummi. Smaken er også burgundersk - slank, stram og rødbærspreget, sødmefull med et parfymert snitt, men tanninstrukturen heller mer mot nebbiolo. Ingen "blockbuster" dette men med et utrolig raffinement og strålende syrestruktur. 100 p fra Galloni i sin tid er nok vel raust, men jeg syns denne fortjener 95. Bravo!
1 person found this helpful Comment
Red
2016 Margherita Otto Barolo Italy, Piedmont, Langhe, Barolo
92 points
Dyp mørk rød og mye mørkere enn Burlotto Monvigliero '13 drukket i forveien. "Røffere" duft med varm, rød frukt og et behagelig, lett parfymert preg som av roseblader. Heftig i anslaget med et godt grep - veldig godt strukturert, god konsentrasjon og med en ganske tøff tanninstruktur. 2016 trenger nok tid og vil bli strålende om noen år. 92 p for nå.

Flight 5 - Franske klassikere til ytrefilet av okse, bakt purreløk og luftig potetmos (4 notes)

Red
2001 Paul Jaboulet Aîné Hermitage La Chapelle France, Rhône, Northern Rhône, Hermitage
92 points
Dyp mørk rød farge med moden kant. Dyp mørk duft også, med et jordlig modent preg og svake røyktoner. Sødmefull moden frukt med røde og mørke bær samt jordlige toner og et svakt eikepreg. Godt utviklet med god struktur og middels dybde og konsentrasjon. Denne virker fullmoden nå.
Red
1990 Château Batailley France, Bordeaux, Médoc, Pauillac
93 points
Mørk, dyp farge med murstens kant. Fabelaktig god duft av godt modne sorte bær og et behagelig røykpreg med sødmefullt innslag av kompost. Svakt preg av brett. Erketypisk moden pauillac. Herlig, utviklet smak med modne, jordlige toner og et sødmefullt, varmt bærpreg. Middels fyldig og ganske snill bordeux med et mildt tanningrep og fremfor alt en godt moden og helt topp å drikke nå.
Red
1990 Château Palmer France, Bordeaux, Médoc, Margaux
94 points
Middels dyp rød med brunlig skjær og murstensfarget kant. Veldig delikat duft med cederte, modne solbær, sigarkasse og blyantspiss. Erkeklassisk bordeaux og en svært god flaske. Fullmoden, pent utviklet og delikat. God fylde, flott frukt med et modent, mørkt bær- og fruktpreg med innslag av underskog og fuktig trevirke på utpust. Lang, delikat og harmonisk.
Red
2006 Château Rayas Côtes du Rhône Château de Fonsalette Reserve France, Rhône, Southern Rhône, Côtes du Rhône
flawed
Ouch - her var det kork. Flott, rik og moden underliggende frukt, men korkpreget skjemmer.

Flight 6 - Et par nye hvileviner (2 notes)

Red
2010 Château La Lagune France, Bordeaux, Médoc, Haut-Médoc
91 points
Dyp, mørk rødsort med lite modning. En anelse lukket på duft med mørke bær og hint av sødmefullt trevirke. Stram, tight og ung med god frukt og stram tanninstrukture. Har mye å gå på men oppleves i yngste laget nå. 91 p for nå.
Red
1995 R. López de Heredia Rioja Viña Tondonia Spain, La Rioja, La Rioja Alta, Rioja
90 points
Utviklet, brunoransje farge med vanndig kant. Sødmefull duft med godt modne frukttoner og godt eikepreg, men vinen er antageligvis oksidert. "Fresh" smak med kjølig fruktpreg men med oksiderte toner. Smaker allikevel såpass godt at jeg velger å gi poeng, med et lite trekk.

Flight 7 - Hvite til ost (3 notes)

White
2010 Vincent Dauvissat (René & Vincent) Chablis 1er Cru La Forest France, Burgundy, Chablis, Chablis 1er Cru
flawed
Mørk strågul farge. Svært utviklet duft med tydelig preg av modne epler og eplemost. Oksidert.
Forrige flaske av denne (drukket i 2020) var korket.
White
2005 Oremus Furmint Tokaji Dry Mandolás Hungary, Tokaji
88 points
Noe utviklet, lys strågul farge. Floral og ganske frisk duft, svakt sødmefullt preg. Middels intens smak av sitrus og steinfrukt. God konsentrasjon, pen syrestruktur, middels lengde.
White - Off-dry
2007 Weingut Keller Westhofener Kirchspiel Riesling Spätlese -R- Germany, Rheinhessen
91 points
Lys strågul farge. Kellersk duft med moden gul frukt og svakt tropiske toner som av ananas/ananaslake. Ren, behagelig og pent utviklet smak med god modning. Ren struktur med god konsentrasjon, fin syre, noe restsødme. Behagelig avslutninsvin og ypperlig til faste oster.
© 2003-24 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close