Important Update From the Founder Read message >

BYO Centropa

Centropa, Deichmann, Oslo

Tasted January 24, 2023 by GuWin with 77 views

Introduction

13 personer, 26 viner, alle servert blindt. Ingen dårlige flasker!

Flight 1 - Apéritif med 4 x champagne (4 notes)

White - Sparkling
2008 Agrapart Champagne Grand Cru Minéral Blanc de Blancs Extra Brut France, Champagne, Champagne Grand Cru
92 points
Strågul. Herlig duft av moden søtlig sitron, sitrondrops, maltekekstrakt, fløtekaramell. Svakt autolysepreg. Noe utviklet med god modning, sødmefullt preg av moden sitrus. Stram, avdempet mousse.
White - Sparkling
2008 Roses de Jeanne / Cédric Bouchard Champagne Blanc de Noirs Cote de Bechalin France, Champagne
92 points
Noe utviklet på farge. Moden aroma med sødmefulle sitrustoner, gul frukt, et hint av røde bær og innslag av sopp. Ganske slank, ren og middels "rik", god struktur livlig mousse. Virker mindre utviklet på smak enn lukt og vil antagelig utvikle seg positivt over de neste årene.
White - Sparkling
2004 Charles Heidsieck Champagne Blanc des Millénaires France, Champagne
93 points
To flasker servert blindt. Dette var nr. 1. Strågul. Pent utviklet med fattoner og røykpreg, godt autolysepreg. Delikat anslag med rik, behagelig mousse. Sødmefull munnfølelse, preg av bakverk. Veldig harmonisk og pent utviklet. Lang smakskurve med modne epler og nøttearomaer
White - Sparkling
2004 Charles Heidsieck Champagne Blanc des Millénaires France, Champagne
92 points
To flasker servert blindt. Dette var nr. 2. Lys gyllengul og helt annerledes i uttrykket enn nr. 1. Tørket frukt, appelsinskall og et floralt preg på duft. Noe strammer enn den første med rik smak og god, crisp munnfølelse. Yngre og strammere og jeg foretrakk den første med mer utvikling - derav poengforskjell.

Flight 2 - Til fingermat. En topp tør bordeaux, to burgundere og kveldens eneste riesling (4 notes)

White
2016 Y de Yquem France, Bordeaux
91 points
Lys, vanndig farge. Tydelig sauvignon blanc-preg som tar oss mot loire eller bordeaux. Svært aromatisk duft med stikkelsbær-preg og et ørlite preg av kattepiss. Ungdommelig med stor munnfølelse, god fylde. Småfet og ganske kompleks, rik stil, men savner noe syre for bedre balanse. Mulig frukten overdøver litt per nå og at den vil bli mer kompleks om 5-10 år. 91 p for nå.
White
2016 Benoit Ente Puligny-Montrachet Nexe Flore France, Burgundy, Côte de Beaune, Puligny-Montrachet
91 points
Blend av 70 % premier cru/30 % village. Lys strågul med grønnskjær. Anonym duft innledningsvis, mer floral etterhvert og åpner for moden sitrus og et lite streif av flint. Pent utviklet på smak med en lett oljete tekstur. Beskjeden syre men rik, fyldig fruktighet. De fleste var i puligny her.
White
2016 Jean-Claude Bessin Chablis Grand Cru Valmur France, Burgundy, Chablis, Chablis Grand Cru
92 points
Lys strågul. Kalkpreget og chablis-typisk duft, hint av fersken og sitrus. Rik, fyldig og ganske svær vin med harmonisk, kremete og god struktur. Sammensatt, kompleks med middels stram syre. Litt tung på labben.
White
2019 Emrich-Schönleber Halenberg Riesling Großes Gewächs Germany, Nahe
92 points
Overraskende utviklet og tilgjengelig med duft av tropisk frukt og svake petroleumstoner. Uventet for en så ung GG! Rik, stram og fyldig riesling med sitrusdrevet frukt, ren og stram syre og et behagelig, krydret preg.
Denne scorer høyt på CT med et snitt på nær 95 poeng. Så god var ikke denne flasken, og jeg lurer på om akkurat denne flasken kan ha utviklet seg litt for raskt?
1 person found this helpful Comment

Flight 3 - Til landkylling. To x Dauvissat, den første av to fra Lamy og en "blindings" fra Loire (4 notes)

White
2011 Vincent Dauvissat (René & Vincent) Chablis Grand Cru Les Clos France, Burgundy, Chablis, Chablis Grand Cru
93 points
Lys strågul. Ganske intens lukt med bredt spekter av dufter fra epler og sitrus, kalktoner og rå potet. Moden smaksprofil, rik og fyldig, mineralsk; samtidig tight og kompleks, stram og med saltaktig mineralitet. Lang smakskurve og en flott og ren Dauvissat.
White
1997 Vincent Dauvissat (René & Vincent) Chablis 1er Cru La Forest France, Burgundy, Chablis, Chablis 1er Cru
91 points
Servert rett etter Dauvissat Les Clos 11. Gyllengul. Pent utviklet og ren duft, godt modent preg med duft av honning, smørmalt, tørket aprikos og et hint av sopp. Svakt oksidative toner. Godt moden også på smak, frukten noe på hell, men denne har tålt 25 år forbausende godt. Fyldig, småfet, lang og balansert, om enn litt "fadende" frukt. Det var delte meninger om denne, alt fra en av kveldens viner til strenge 87 p. Jeg legger meg litt over midten med 91.
White
2018 Domaine Guiberteau Saumur Clos de Guichaux France, Loire Valley, Anjou-Saumur, Saumur
89 points
Grønne epler, fersken og hvite blomster på duft. Slank, rik, stram og konsentrert, litt ubestemmelig munnfølelse - men det skyldes kanskje manglende erfaring med Guiberteau. Dette er jo på papiret godt, men jeg syns den var litt "ullen" på smak. Jeg finner ferskentoner og saltpreg, noen nevner også smakspreg av våt ull.
White
2014 Hubert Lamy Saint-Aubin 1er Cru En Remilly Blanc France, Burgundy, Côte de Beaune, Saint-Aubin 1er Cru
92 points
To flasker smakt blindt. Nr 1 klar, lys gyllengul. Herlig, noe utviklet duft av sitrus og allehånde. Rik og kraftig stil, god fylde, syrerik og stram, mineralsk og flintpreget. Fortsatt ungdommelig og vil utvikle seg pent i mange år til.

Flight 4 - En hvile-duett. Ramonet og Lamy nr 2 (2 notes)

White
2006 Domaine Ramonet Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot France, Burgundy, Côte de Beaune, Chassagne-Montrachet 1er Cru
93 points
Middels dyp gul med grønnskjær. Intens, flott duft av flint og røyk, sitrus. Svakt reduktiv. Åpen, tilgjengelig og pent utviklet med et kjølig fruktpreg. Kremete tekstur, svakt oljete munnfølelse god syre med en anelse bitterhet i avslutningen. Om jeg skal være kritisk føles den litt tung på labben, jeg noterte "flabby", men alt i alt en flott vin. Ekstrapoeng for herlig duft!
White
2014 Hubert Lamy Saint-Aubin 1er Cru En Remilly Blanc France, Burgundy, Côte de Beaune, Saint-Aubin 1er Cru
92 points
Pussig nok dukket det opp to flasker av denne på samme BYO! Denne virker yngre, strammere og tightere og har kommet kortere i utviklingen. Men duft av sitrus her også, med en stram smaksprofil og noe mer forknytt. God fylde, sitrusdrevet frukt og syre, tydelig mineralsk preg. 92 p til denne også - med mulig plusspoeng

Flight 5 - Første røde rekke. En moden Lafite og tre pene burgundere (4 notes)

Red
1984 Château Lafite Rothschild France, Bordeaux, Médoc, Pauillac
90 points
Moden rustenrød med murstensfarget kant, ikke helt klar. Erketypisk paulliac på duft med sedetre, sigarkasse og skinnsofa samt modne bærtoner mot modne, sødmefulle jordbær. Svært moden på smak, frukten er på hell og litt "skrinn" men allikevel ren, saftig, sødmefull og saftig. Mest av alt var dette en kul opplevelse, og veldig hyggelig å oppleve at vinen var i live. 92 poeng for opplevelsen, 90 til vinen.
Red
2009 Domaine Robert Chevillon Nuits St. Georges 1er Cru Les Saint Georges France, Burgundy, Côte de Nuits, Nuits St. Georges 1er Cru
92 points
Lys rød med brunlig skjær. Godt utviklet duft med preg av godt modne jordbær og våte høst-toner. Godt utviklet på smak også, denne er helt klar til å drikkes og vinner nok ikke på lengre lagring; her er jordbærtoner og jordlig preg på smak, saftig og ganske snill på med middels (-) tanninpreg og ditto syre. Men smaken er god, sammensatt og behagelig, med lang, harmonisk smakskurve.
Red
2018 Domaine Robert Arnoux / Arnoux-Lachaux Nuits St. Georges France, Burgundy, Côte de Nuits, Nuits St. Georges
93 points
Servert blindt. Ung, klar rød farge. Sødmefulle røde bær på duft, søte jordbær som i Burlottos Monvigliero! Intens duft med rik duftprofil. Middels fyldig i anslaget, stor konsentrasjon og svært rødbærspreget. Ung men temmelig drikkevennlig, det er ganske mye av alt her, men det er godt; stor og rik frukt, stor dybde, god intensitet, lang smakskurve med middels tannin og ren, behagelig syrestruktur. Kjøpt for 899 kroner på polet, antageligvis før den voldsomme hypen - syke priser internasjonalt (10 000 kr +)! En meget god kommunevin, men prisen er hinsides.
Red
2015 Sylvain Cathiard Vosne-Romanée 1er Cru Aux Reignots France, Burgundy, Côte de Nuits, Vosne-Romanée 1er Cru
94 points
Servert blindt. Klar, ung purpurrød. Ungdommelig bærpreg med intens duft av kirsebær, i motsetning til Arnoux-Lachaux NSG som var tydelig jordbærpreget. Lite fat å spore her, men et herlig vosne-typisk spicy preg. Svær i anslaget, men elegant, med stor konsentrasjon og dybde, fullpakket munnfølelse med røde bær, et svakt orientalsk vosne-preg og behagelig, ren syreprofil. Lang, elegant smakskurve med middels tanningrep og rene bærtoner og søtlige kryddertoner i ettersmaken. Et raus bidrag til kvelden!

Flight 6 - Andre røde rekke - store kontraster! (2 notes)

Red
2019 Penfolds Shiraz St. Henri Australia, South Australia
92 points
Svært dyp, tett og nesten sort farge. Voldsom intens duft av mørke bær og eucalyptus. Voldsomt "trøkk" i munnen. Heftig, fruktig munnfølelse med stor konsentrasjon, temmelig dyp, tettpakket med sorte bær. Rå og p.t. altfor ung, dette blir nesten for mye av det gode - men at det vil bli en stor vin om noen år er det ingen tvil om. Per nå syns jeg den er vanskelig å score og "safer" på 92 p.
1 person found this helpful Comment
Red
2004 Alain Hudelot-Noëllat Romanée St. Vivant France, Burgundy, Côte de Nuits, Romanée St. Vivant Grand Cru
93 points
Godt utviklet farge; dyp brunrød med murstensfarget kant. Middels intens, moden duft av toffee, sjokolade, kompost, sursøte toner og bålryøk. Nydelig duft! Pent utviklet og middels fyldig på smak med et herlig, sødmefullt bærpreg. Innsmigrende og drikkevennlig med middels konsentrasjon.

Flight 7 - Tredje røde rekke (4 notes)

Red
1975 Château Calon-Ségur France, Bordeaux, Médoc, St. Estèphe
93 points
Svært utviklet rødbrun farge med murstensfarget kant. Herlig, utviklet duft av sedertre, blyantspiss, stall og jordlige toner. Moden og pent utviklet med pen syre og tanninene i behold - denne '75-eren har klart seg imponerende godt!
Noe delte meninger her også, i min munn smakte dette 93 poeng
Red
2010 Castello di Monsanto Chianti Classico Riserva Il Poggio Italy, Tuscany, Chianti, Chianti Classico DOCG
92 points
Lys granateplerød farge, transparent. Noe utviklet duft med varme frukttoner. Ganske kraftig i anslaget med saftig, kompakt bærpreg, et nebbioloaktig tanningrep, god struktur og konsentrasjon. Virker fortsatt ung (og lovende). En seriøs chianti classico!
Red
2018 Domaine Auguste Clape Le Vin des Amis France, Rhône, Vin de France
91 points
Dyp mørk, nesten blåsort farge. Intens syrah-duft av mørke bær (bjørnebær, krekling, solbær). Smakt blindt og det var enighet rundt bordet om at vi var i Nord-Rhône, med en høyere klassifisering. Fin å drikke nå, vil utvikle seg videre.
Red
1995 Château Léoville Poyferré France, Bordeaux, Médoc, St. Julien
92 points
Dyp mørk farge med svakt brunlig kant. Deilig duft av modne solbær, sedertre og sigarkasse. Klassisk St. Julien på duft og smak. Pent utviklet med middels konsentrasjon, god mørk fruktighet og et behagelig tanningrep.
© 2003-24 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close