Important Update From the Founder Read message >

Tasting Notes for eivindpeivind

(40 notes on 39 wines)

1 - 40 of 40 Sort order
Red
6/14/2014 - eivindpeivind wrote:
88 points
Mørke modne skogs- og bjørnebær på duft. Fat litt utenpå. Dyp stil på nesa. Følger opp aromabildet på paletten. Middels syre og fin struktur. Middels lengde. Lett metalisk i finish.
Red
Modne kirsebær, sopp, jord og hint av buljong. Fremstår svært utviklet, volatil og langt i fra så frisk som tidligere flasker. Sist drukket for et års tid siden. Enten har det skjedd voldsomt mye det siste året eller så er denne flasken litt off. Mangler syre og struktur. Hvis denne flasken er representativ, så er dette drikk opp.
Red
5/1/2014 - eivindpeivind wrote:
88 points
Moden frukt og utpreget fat på nesa. Dypere og mer konsentert enn på tidligere notat, men også vesentlig mer fat enn hva jeg har opplevd tidligere.
White
5/1/2014 - eivindpeivind Likes this wine:
91 points
Sitrus og tropiske frukter i en svært syrefrisk nese. Limeskall og undermoden ananas. Hint av floralitet i hyllebær. Tydelig mineralsk på duft. Skifer og våte heller. Heftig syre på paletten. Noe lukket på frukt, men med stor mineralitet som sitter i hele smakskurven. Svært lang. Avslutter med streif av sitrusfrukt. Intens og konsentrert. Fremdeles ung.
White
4/23/2014 - eivindpeivind wrote:
87 points
Pærer, grønne epler, ananas, mango og fenikkel på duft. Hint av mineralitet. Svært fruktig og tilgjengelig. Tørr, meduim syre, noe alkolholstikk i middels lang finish.
Red
3/16/2014 - eivindpeivind Likes this wine:
90 points
Klassisk barbera på nesa med moden rød frukt i moreller. På den animalske siden er det hint av lakris. Behagelig fylde. Friske undertoner gjør den balansert og gir den det typiske barbera-stikket på duft. Svært tilgjengelig. På paletten er den svært elegang og utrolig balansert. Herlig frukt, nydelig syre og bra konsentrasjon. Fullstendig i balanse med lang saftig finish.
1 person found this helpful Comment
Red
2/24/2014 - eivindpeivind Likes this wine:
89 points
Klokkeklar nebbiolo på nesen, rød og saftig frut. De animalske tonene i tobakk og lakris spiller godt med frukten. I bakgrunnen ligger hint av tørket løv, skoglige toner og trøffel. Vinen treffer med stram syre og flott stuktur, som sitter. Lang smakskurve, som tar til i intensitet. Litt tilbakeholden, men moden frukt på paletten. Fremdeles fat som kan roe seg litt. Flott vin som nok har potensial til å jekke seg opp ett hakk eller to.
Red
2/14/2014 - eivindpeivind Likes this wine:
91 points
Elegant og bærete nese. Komplekst med flere lag. Herlig frisk og presis markjordbær på duft. Den noe dypere siden viser seg i moden kirsebær. Virkelig fokusert og presis på paletten. Syren treffer direkte i inngangen og ligger der i hele smakskurven. Lang og lineært avtagende. Noe knytt. Ung pinotfrukt i utgangen. Utvikler seg stort i glasset og fremstår dypere, mer konsentrert og tilgjengelig etter en times tid.
White
2/10/2014 - eivindpeivind Likes this wine:
90 points
Frisk og floral nese. Hint av gråstein på duft. Fremstår beskjeden og litt tilbakeholden.

Slank på paletten. Delikat med fin syre. Grei lengde.
White
2/10/2014 - eivindpeivind Likes this wine:
93 points
Svært intens nese med stor mineralitet i flint. Mynte og lett kvae på duft. Streif av sitrondrops.

Stor intensitet på paletten. Utpreget syre som gir en svært presis og uendelig lang smakskurve. Emmer ut med sitrusskall og mineralet i avslutning.
White
2/10/2014 - eivindpeivind Likes this wine:
91 points
Grønne jordtoner og stor mineralitet på duft. Fenikel, sitronskall og smør utpreger seg på nesa. Hint av tropisk frukt. Rik og tilgjengelig stil. Våt papp på nesa fra fat.

Fyldig, intens og svært konsentrert. Paletten følger godt opp nesa. Stor munnfølelse med lette tanniner som gir flott struktur. Markant syre i inngangen som sitter godt gjennom en svært lang smakskurve. Rund og stor i avslutning.
White - Sweet/Dessert
12/5/2013 - eivindpeivind wrote:
89 points
Pærer og tropisk frukt på duft. Følger opp på paletten. God balanse. Frisk og lett i stilen, men mangler litt på konsentrasjonen.
White - Sparkling
11/30/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
90 points
Pærer, sitrus og lett hint av søte bær på nesen. I inngangen gir den flott kremet munnfølelse. Svært elegant, lang og eksepsjonelt balansert. Innsmigrende finish. Sart og elegant Champagne.
Red
11/17/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
87 points
Frisk og floral nese rett fra flasken. En mørkere side kommer etter litt tid i glasset: Lakris og lett toast. Den mørke stilen gir seg til kjenne på paletten umiddelbart. Moden varm frukt med fin dybde. Kirsebær og mørke plommer. Merkbare fattoner, men ikke sjenerende. Bløt munnfølelse i inngangen med tørrende tanniner utover i den jevnt avtagende smakskurven. Nydelig struktur og frukten sitter hele veien. Grei lengde og konsentrasjon.
Red
11/4/2013 - eivindpeivind wrote:
85 points
Utviklet nese. Hint av solbær bak et slør av lakris og tobakk på duft. Varm og slank frukt på paletten. Lett tørrende tanniner som går over i en bløt munnfølelse mot avslutningen. Alkohol og eik stikker litt i finish.
Red
10/31/2013 - eivindpeivind wrote:
87 points
Friske røde bær. Rips og bringebær på nesa. Ren fruktdreven stil. Nesten burgundersk. Bløt og slank frukt på paletten. Elegante og svært finkornede gir en flott fasthet. God syrlig ryggrad i hele smakskurven. Fin balanse.
Red
10/26/2013 - eivindpeivind wrote:
89 points
Moden og ren rød bærfrukt på duft. Sort te. Fat gir hint av toast og lakris. Noe lukket. Syrlig bitt i inngangen som sitter gjennom smakskurven. Fast med finkornede og lett tørrende tanniner. Fin lengde. Middels konsentrert til slank på paletten. Velbalansert.
Red
10/24/2013 - eivindpeivind wrote:
86 points
Klassisk og primær sangiovese på nesa. Noe parfymert. Fat kommer til utrykk i hint av lakris. Kjølig stil. Fast og syrlig bitt i inngangen. Lett tørrende tanniner. Slank frukt. Fremstår mindre primær på paletten enn på nesa. Alkohol litt utenpå. Brunello på den elegante siden. Noen grønne toners i avslutningen tar den ut av balanse.
Red
10/24/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
88 points
Primær og åpen pinotfrukt med gode jordbær på nesa. Slank og frisk i stilen. På paletten er den fast med fint syrlig bitt. Følger opp frukten fra nesen med grei lengde.
Red
9/17/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
90 points
På nesa er den litt tilbakeholden, men gir hint av skogbunn og kaffe.

På paletten er den slank med rund sangiovesefrukt. Flott struktur, finkornede og modne tanniner. Godt syrebitt og vinen sitter lenge. Definitivt på den elegante siden.
Red
8/6/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
89 points
Åpen nese. Flotte florale toner i kombinasjon med lakris og lær. Tett og moden primærfrukt på smak. Fat ligger litt utenpå i nå, men ikke sjenerende mye. Tanninene er modne og ikke overveldende. Bra konsentrasjon og syre. Grei lengde. Tilgjengelig og kan drikkes fra nå og mange år fremover.
1 person found this helpful Comment
White - Sparkling
8/6/2013 - eivindpeivind wrote:
87 points
Frisk og syrlig. Brødbakst og lett autolyse. Slank.
Red
1990 Domaine de Chevalier Pessac-Léognan Red Bordeaux Blend (view label images)
8/6/2013 - eivindpeivind wrote:
90 points
Frukten er tett og relativt primær rett fra flaksen, men svinner noe i karaffelen og vinen fremstår slankere og tørrere etter litt tid. Svært jordlig. Tanninene viser seg tydelig frem og gir tørrheten. Det er en fin syrlighet som sitter i hele smakskurven. Fin lengde.
Red
8/6/2013 - eivindpeivind wrote:
89 points
Tilgjengelig nese av klassisk pinotfrukt. Mørk feminin. Fat ligger litt utenpå i dag. Fin konsentrasjon og bra lengde.
White
7/24/2013 - eivindpeivind wrote:
90 points
Lys strågul i fargen. Dufter virkelig av sjø og østers. Salt. Hint av fenikkel. Tydelig mineralitet og en frisk sitrussyre som gir den punsh.
Fyldig munnfølelse. Rik og syrefrisk. Knusk tørr og bra lengde.
Red
7/19/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
91 points
Konsentrert og mørk nese. Moden med tydelig animalsk nese, med hengt kjøtt som utpeker seg. Mørke syltede bær. Gir også friskhet. Smaksbildet viser også moden mørk frukt komplementert av animalske toner. Bløt i inngangen med svært avslepne tanniner, som er nærmest fraværende. Konsentert, lang og fremdeles med en noe syrlig ryggrad. Moden, maskulin og usjenert vin. Drikk nå.
Red
7/19/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
92 points
Åpen nese med delikate og klassiske pinotaromaer. Røde bær, hvor markjordbær og jordbær er fremtredende. Elegant og feminin på den mørkere siden. Bløt i inngangen, konsentrert og sitter med en lang avslutning. Noe tilbakeholden på frukten. Stram syrlighet. Fokusert. Fremdeles fattoner som med fordel vil integreres, men uten at de i dag er skjemmende.
White
7/19/2013 - eivindpeivind wrote:
92 points
Svært mineralsk. Rødskiferen kommer umiddelbart - med fin intensitet. Vinen får friskhet og ryggrad av flott syrlighet. I duftbildet er den noe tilbakeholden på frukten. I munnen er den også svært jordsmonnspreget. Den har et intenst syrlig driv, fet munnfølelse og lang avslutning. Konsentrert og en særegen, men delikat, restsødme. Nam.
1 person found this helpful Comment
White
7/19/2013 - eivindpeivind wrote:
90 points
Rett fra flasken gir vinen tropisk frukt, lime og fin friskhet. Overraskende åpen nese. Elegant. Intens og rik munnfølelse. Sitrende sitrus i en elegant, fokusert og lang avslutning. Tørr, transparant og rik. Rikere og mer tilgjengelig frukt plasserer denne hakket opp sammenliknet med 2011, etter min smak. Herlig vin.
White
7/19/2013 - eivindpeivind wrote:
84 points
Grønne epler, mynte, fenikel og lime. Rett frem tilgjengelig, men lit rotete og uren nese. Føles moden og tung. Ikke spesielt elegant. Frukten vinen gir på nesa finnes igjen også i smaksbildet. Fin lengde, ikke spesielt kompleks. Eik ligger fremdeles litt utenpå.
Red
7/19/2013 - eivindpeivind wrote:
92 points
Rett fra flasken gir den moden og fylig frukt på nesen. Mørke bær. Den viser også en animalsk side i tørket kjøtt og lær. Mørk sjokolade. Hint av sopp og skogbunn. Kompleks nese. I inngangen er vinen bløt, men den gir tørre finkornede tanniner utover i smakskurven. Slank frukt i munnen. Sitter lenge med en flott nebbiolosyre og god intensitet. I munnen følger ikke vinen opp fruktigheten den gir på nesen, noe som kanskje må tilkjennes årgangens uheldige høstvær. Allikevel fremstår den elegant og fokusert.
White - Off-dry
7/19/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
92 points
Herlig nese. Søt og fruktig. Flott søt gul frukt utpeker seg. Fremtredende syre som viser seg i lime og sitrus på nesen.

I munnen er den intens, konsentrert med drivende syre som sitter og sitter. Svært lang. Grønne friske epler. Pirrende sødme i gul frukt, som følger opp nesen. Utrolig balanse i denne vinen.
1 person found this helpful Comment
White
7/19/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
88 points
Lys i fargen. Vinen gir en frisk, lett og sitruspreget nese. Mineralsk. Hint av fenikkel.

Godt syrlig driv. Følger opp nesen med sitrus og mineraler på smak. Svært frisk stil med slank frukt. Knusk tørr.
White
7/9/2013 - eivindpeivind wrote:
91 points
Tropisk nese i ananas og sitrusfrukt. Fruktsødme fra mango som gjør den balansert og gir fylde. Fruktdreven, konsentrert og sitter lenge med fantastisk syrlig driv.
White
7/9/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
88 points
Fremstår noe lukket i dag, men allikevel med et tydelig mineralsk preg og hint av rik Rheingau-stil.

Nyslått gress, lime og mineraler gir en frisk og fyldig vin. Flott syre med god lengde.
Red
7/9/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
90 points
Flott frukt med modne innslag. Klassisk og svært ren Chianti Classico. På nesen er den tilgjengelig, bærete og fruktdreven. Fint mineralsk preg. Lett fjøs og svovel som forsvant med luft. Kompleks.

Fast i inngangen. Stram med fin struktur. Konsentrert og slank stil. Lang. Fremdeles ung og nesa ligger et godt stykke foran paletten. Flott fin.
Red
3/5/2013 - eivindpeivind wrote:
89 points
Åpen fin nese. Konsentrert mørk og moden frukt, moreller og syltede mørke bær. Animalsk brent. Svært tilgjengelig.

l munnen er den fast i stilen med finkornete tanniner. Godt syrlig bitt. Mørk og moden stil. Konsentrert. Kunne vært lenger.
Red
3/5/2013 - eivindpeivind wrote:
90 points
Åpen floral nese i godt samspill med klassisk sangiovesefrukt. Den viser alvor i mild lakris som gir den en riktig pondus. Kompleks.

I inngangen er den strukturert med rips og umoden rød bær. Noe grønne tanniner. Transparent. Mineralet som gir en viktig dimensjon. Fin syre. God konsentrasjon. Ung og lang.
Red
2/7/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
87 points
Rabarbra og mørke bær. Hint av sjokolade på nesa, med fint syrlig touch. Litt lukket på duft.

Godt syrlig bitt. Fast, med struktur som ikke tørrer i særlig grad. Mørk fruktig stil også på paletten.
Red
1/18/2013 - eivindpeivind Likes this wine:
88 points
Frisk og kald stil. Streif av rips og bringebær på nesen og pent krydret. Relativt bløt i inngangen, men snerp av fruktsten i utgangen. Ung pinot med klassisk frukt. Gir noe lengde. Ikke spesielt kompleks.
1 - 40 of 40
  • Tasting Notes: 40 notes on 39 wines
© 2003-24 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close