Important Update From the Founder Read message >

Tasting Notes for Svein Vold

(82 notes on 77 wines)

1 - 50 of 82 Sort order
White
4/11/2024 - Svein Vold wrote:
90 points
Lys sitrongul med et grønnskjær. Rike dufter av lime, grønt eple og våt stein. I munnen lime, eple, stikkelsbær og noe steinfrukt á la aprikos. Litt flint/røyk. En anelse sødme og en fenomenalt frisk syre. Medium konsentrasjon, medium body. Fantastisk ren, pur, transparent Riesling, slik bare Mosel kan oppdrive! Har hatt godt av et år på langs, blitt mer integrert og avrundet i kantene enn da den var helt blodfersk. Men ung og fresh på primærfrukten fortsatt! Ikke noe 10-15 års prosjekt dette, denne drikker best ungt! Men et år eller tre har den godt av, kanskje litt til òg.
Red
6/23/2023 - Svein Vold wrote:
95 points
Medium rød, litt murstein mot kanten. På nesen: Oh, du milde Madonna! FOR en duft! Her er hele bøtteballetten med pinot-dufter; markjordbær, villbringebær, en anelse fat. I munnen det samme, og en perfekt avbalansert syre. Høy konsentrasjon, og en lengde som bare varer og varer. Og varer! Er dette den beste pinoten jeg har smakt? Å smake en sånn vin er for meg en ultimat lykkeopplevelse! At sakthanskvelden er mild og lys og Miles Davis spiller "58 Miles" på musikkanlegget bidrar også, men for vinen alene: 95 poeng. For helhetsopplevelsen: 100. 🤩
White
6/23/2023 - Svein Vold wrote:
91 points
Mørk medium gul. På nesen: Flint, epler, litt tropisk (aprikos). I munnen: Sitrus, eple, noe honning, en antydning tropisk. Høy konsentrasjon, noe lukket på dag 1, mer åpen på dag 2. Stor vin, men ennå ung. Laaang mineralsk ettersmak. Gir meg assosiasjoner til seriøs Alsacevin, som Zind-Humbrecht Brand Grand Cru. Dette er vin som blir større jo lenger ut i smakskurven man kommer. De siste fire flaskene skal få ligge i fred i hvert fall fem år til. De tåler sikkert ti. 91 poeng, med potensiale for mer.
White
6/8/2023 - Svein Vold Likes this wine:
88 points
Su Creccu Lacconargiu Isola dei Nuraghi IGT 2016

Denne har ligget litt gjemt og glemt i kjelleren/vinskapet siden jeg kjøpte den på Sardinia i 2017. Jeg vet ingen ting om druen, bortsett fra at den ofte sies å egentlig være Algarenzeuli, bare med et annet, lokalt navn. Samt at nye, grundige tester viser at dette ikke stemmer; Lacconargiu er en helt egen, svært sjelden druesort fra Sardinia. Holdt i live først og fremst av Raimondo Frau, som driver vineriet Su Creccu. (Hva skulle vi gjort uten Google?) Jeg aner dermed ikke hva slags smak- og duftbilde som venter meg, om det er en vin som er best fersk og kan fremstå sliten etter sju år, osv.

Fargen er nokså mørk gul, noe som får meg til å ane uråd. Men på nesen er det ingen antydning av noe oksidativt! Derimot er det en ganske rik duft av gule frukter, litt modne epler og honning.

I munnen mye av det samme, pluss krydder (klarer ikke helt å plassere hvilke) samt en fet, glatt munnfølelse. Vinen er helt tørr. Syren er moderat, noe som er uvant i forhold til de hvitvinene jeg pleier å drikke. Men det er godt! Her er bra konsentrasjon og god lengde. En anelse bitterhet i slutten av smakskurven, men ikke mer enn at det bare er kledelig.

Jeg antar at denne nok ville fremstått som en helt annen vin da den var fersk; friskere, mer fruktig. Men antakelig mindre kompleks? Det får jeg aldri vite, for jeg kjøpte bare denne ene flasken. Og den drakk jeg nå i kveld, i hagen. Sammen med noen biter jarlsbergost. (Jo da, funket helt greit, det. 🙂)
White
6/11/2023 - Svein Vold Likes this wine:
91 points
Laget på en blend av Malagouzia, Assyrtiko og Limnio, fra utvalgte vinmarker tilhørende produsenten. Har ligget 9 mnd på bunnfallet, på franske eikefat. Økologisk.

Veldig behagelig, rik duft av sitrus, litt tropisk, urter og fat. Nydelig i munnen, både rik og frisk på samme tid. Sitrus, tropisk, og urter/krydder her også. Mineraler, fat, et moderat smørpreg. Et lite nøttepreg. Bra, men ikke overdreven konsentrasjon. Slank skal ingen påstå at vinen er, men den er likevel balansert og elegant. Lang ettersmak, som blir mer krydret jo lenger ut i smakskurven jeg kommer. Perfekt balansert syre. Det er mye her som får meg til å assosiere sentralburgund, men det er mer aromatisk fruktighet her. Jeg synes de har truffet veldig godt på denne. 91 poeng, og veldig mye vin for 28 Euro! Kjøpt på Tax-free på Corfu Airport i 2022.
White - Sparkling
5/26/2023 - Svein Vold Likes this wine:
90 points
80% Pinot Noir fra Aÿ og 20% Chardonnay fra Chouilly og Aÿ. Laget med solerametoden.
Medium+ dyp gul. Rik duft av modne Åkerø-epler og gjærdeig. I munnen veldig krisp og fin, med høy konsentrasjon av modne, men likevel syrlige epler og autolyse. Er det litt aromaer av sopp? Fine, små bobler, lang ettersmak. Deilig, småkompleks Champagne. 90 poeng.
Red
5/26/2023 - Svein Vold Likes this wine:
91 points
Mørk burgunderrød, murstein mot kanten, klar. Duft av kirsebær, både friske og syltede. En anelse tertiære toner (høstløv, skogbunn). I munnen høy konsentrasjon, med kirsebær og andre rødbær, etter hvert kommer lakris og tjære. Frisk syre, tydelige, men modne og vennlige tanniner. Bra lengde. Dette kan nok holde i mange år til, men i min gane drikker denne veldig bra akkurat slik den er nå. Litt sting må det nå være i en Barbaresco. 91 poeng.
Red
4/30/2023 - Svein Vold Likes this wine:
90 points
Chapoutier Cornas Les Arenes 2014
Mørk rød, nesten mot blålilla, en anelse murstein mot kanten. Rett fra vinskapet på 11 grader er den beskjeden på nesen, men jeg registrerer noe fat og rødbær. Men i munnen er dette alt annet enn beskjedent! Det eksploderer nesten av smaker; her er tørket frukt og frisk frukt, bjørnebær, moreller, urter, pepper... Bra konsentrasjon, men dette er heller ikke noen "for mye av alt"-vin. For samtidig er dette veldig friskt og elegant. Det er et tydelig fatpreg, men det dominerer ikke over frukten, og er godt integrert. Først godt uti smakskurven merker man tanninene. De er diskret og godt slipt, men melder seg nå og strammer opp sisteinntrykket, som en flott prikk over i-en.

Vinen er i veldig flott drikkevindu nå. Den tåler sikkert noen år til, men bedre enn dette blir den neppe. Drukket uten mat. Glass: Spiegelau red wine. 90 poeng.
Red
4/23/2023 - Svein Vold Likes this wine:
91 points
For en strålende italiensk Pinot! P&P og litt for kald ga den ikke så mye, utover syrligheten. Men med noen timer luft og 16 - 17 grader kom hele pinot-parfymeriet for full musikk! Burgundske rødbærstoner av markjordbær og bringebær, absolutt, men denne fremstår mer syrlig og juicy, med syrlige kirsebær i tillegg. Dette er riktig en smatte-vin, og det kommer stadig nye detaljer inn, underveis i smattingen. To- tre- fire år på denne, og den vil virkelig slå ut i full blomst! 91 poeng. 350 kr er rent landeveisrøveri!
1 person found this helpful Comment
Rosé
4/22/2023 - Svein Vold Likes this wine:
90 points
Endelig litt menneskevennlige temperaturer igjen i dette landet. Utemøblene er kommet opp, og det er tid for rosé! 😍
Først ut i år er Miraval Côtes de Provence Rosé 2022. 40% Grenache, 40% Cinsault, 15% Syrah og 5% Rolle. Sistnevnte er det lokale navnet på Vermentino, en hvitvinsdrue mest kjent fra Italia. Det er kun andelen Syrah som har fått litt skallkontakt, resten er laget som ren hvitvin. Fargen er dermed svært lys lakserosa.
På nesen er dette veldig delikat, med blomster, friske rødbær og en anelse fersken. I munnen følges det opp av samme smakstoner, mineraler og kanskje litt rips. Vinen er frisk, elegant og ganske lang. Medium konsentrasjon, noe jeg synes er akkurat passe for en sånn vin. Dette er veldig leskende og forførende, samtidig som det ligger mer under. Dette er rett og slett en veldig vellykket rosé!
1 person found this helpful Comment
Red
2010 Chateau Musar Bekaa Valley Red Blend (view label images)
4/6/2023 - Svein Vold Likes this wine:
94 points
Påske, og tid for lam. Jeg har forelsket meg helt i en oppskrift på langtidsbresert lammeskank fra Vidar Bergums blogg "Et kjøkken i Istanbul", med krydder som allehånde, muskat, kanel og nellik. Til dette er det ingen ting som slår en god Musar! 😍 😋

Ch. Musar 2010.
Medium rød, murstein mot kanten. Uklar. Dufter av bjørnebær, svisker, dadler og en anelse stall. I munnen både tørket og fersk frukt, modne, fine tanniner, perfekt balanserende syre. Bra konsentrasjon, enorm lengde, dette er både elegant, komplekst og intenst på samme tid. Innslaget av stall er veldig diskret og pent pakket inn, og bidrar her utelukkende positivt. Luftet i karaffel og drukket over fire timer. På slutten kommer det godt modne markjordbær inn, dette blir bare mer og mer elegant. Tanninene er med hele veien, men pent tilpasset. Dette må da være en perfekt flaske, og i veldig fint drikkevindu nå. Men holder sikkert minst ti år til. Glass: Spiegelau rødvin.
2 people found this helpful Comment
Red
3/25/2023 - Svein Vold Likes this wine:
89 points
Langt nord i Burgund ligger appellasjonen Irancy, en enslig rødvinssvale nesten helt oppe i Chablis-land. I utgangspunktet burde det være vanskelig å få god modning på Pinot Noir her, men mikroklimaet er gunstig, med hovedsaklig sør- eller sørvestvendte vinmarker. Det er typisk et område som tjener på varme årganger. Som 2018.

Gabin et Felix Richoux Irancy 2018
100% Pinot Noir, (appellasjonen tillater et innslag av den lokale druen Cesar, men den er ikke med her), 13% alkohol, 5 g syre, < 3 g sukker.

Mørk rød, en tanke uklar. Nydelig pinotduft av bringebær, jordbær og kirsebær. I munnen syrlig, frisk og parfymert. Ingen eiketoner som jeg kan kjenne, så hvis dette er fatlagret, er det ikke snakk om nye fat. Bra konsentrasjon, lengde og balanse. Så dyrt som Burgund er blitt, synes jeg det er veldig oppløftende å finne vin av denne kvaliteten til 300 kroner! (Og drar du til Sverige får du den for 229 svenske, men ikke si det til noen! 🤪 🙃) 89 poeng herfra.
1 person found this helpful Comment
Red
8/25/2022 - Svein Vold Likes this wine:
91 points
Field blend med hovedsaklig Mencia (antakelig minst 90%), men også innslag av Bastardo, Garnacha Tintorera, Dona Blanca og Palomino.

Dyp rød, nydelige dufter av mørke bær, noe floralt, krydder. I munnen en ren og flott fruktighet med bjørnebær, kirsebær, blåbær. Litt kryddertoner. Ingen ting outrert her, bare en enorm renhet og balanse! Her er det ingenting som stikker seg brautende frem og overdøver de andre elementene. Bra lengde er det også. Dette er vennlig og innbydende, og drikker helt fantastisk nå, på primærfrukten. Dét var vinmakeren sin, det! 👍👍🤩

Glass: Riedel Bourgogne
1 person found this helpful Comment
Red
6/14/2022 - Svein Vold Likes this wine:
90 points
Poderi dal Nespoli Prugneto Sangiovese Superiore Edizione Limitata 2017

Farge: Dyp, mørk rød.
Duft: Kirsebær, plommer, vanilje, noe alkohol.
I munnen: Høy fruktkonsentrasjon, god fylde, tydelig fat, bra lengde, lett tørrende tanniner etter hvert. Under 3 g sukker, men sensorisk sødmefull. Frisk og fin, med 5,5 g syre. Plukket og selektert for hånd, spontanfermentert. For de som har aversjon mot fat er dette neppe riktig vin, men i min gane funker dette veldig bra! Frukten hamler fint opp med fataromaene. Noen år til på langs (2-4? Mer?) vil antakelig gjøre vinen enda mer integrert, spesielt fatpreget, men denne drikker også veldig bra nå. Til 230 kr er dette virkelig mye Sangiovese for pengene! Hadde noen sagt at dette var en Brunello til 400 kr, hadde jeg ikke protestert. Drukket til noen gode, urøkte pølser og en skive pumpernickel. I utgangspunktet mat jeg ville drukket riesling til, men det funket dette òg. 😋 Glass: Zalto Universal.
1 person found this helpful Comment
White
5/28/2022 - Svein Vold Likes this wine:
88 points
Forrige flaske ble drukket for et år siden (2021), da opplevde jeg den som en svær vin, men litt lukket. Men den åpnet seg mer og mer med luft.

Nå i dag: Medium gul med et lite grønnskjær. Ikke veldig kraftig på duft, men kommer mer med luft og litt høyere temperatur. Tropisk, grønne epler. I munnen det samme, pluss lime og mineraler. Veldig bra konsentrasjon, krisp og fin, bra lengde. Så langt ingen av de typiske lagringsaromaene, som honning/bivoks og petroleum, her er det stadig ungdommelig, fresh og syrlig frukt som gjelder. Fortsatt ung altså, men funket fint til crossover fiskesuppe, med både tomat/hvitløk og fløte. De siste fire flaskene kan nok gjerne få fem år til. 🙂
White
3/12/2022 - Svein Vold Likes this wine:
90 points
Farge: Dyp gul, mot rav. Klar.
Duft: Fantastisk aromatiske toner av tropiske frukter, litt honning/bivoks og en anelse petroleum. Sånn er det ingen ting annet i verden som lukter enn lagret Riesling! 😍
I munnen: Samme toner som på nesen, bare mer, pluss syrlig eple og mineraler. Frisk syre. Høy intensitet, flott lengde. Fy søren så godt det kan være med lagret Riesling! 🤩

Forrige (første) flaske jeg hadde av denne hadde jeg for flere år siden, da vinen ennå var ganske fersk. Jeg husker at jeg da opplevde den som lukket og ubalansert, med altfor høy syre. Høy syre er vel også noe som kjennetegner årgangen. Men noen år på langs har gjort underverker; den er fortsatt syrefrisk, men balanserer bra og drikker strålende nå! Men kan nok også fint tåle mange år til. Glass: Zalto White Wine.

Ble drukket til en skive lavkarbobrød med pepperrøkt makrell og majones, enkelt og greit. Funket fint. 😋
Red
1/23/2022 - Svein Vold wrote:
84 points
Prosjekt-test-ut-billig-Barolo-og-Barbaresco-fra-Systembolaget, vin 2:

Farge medium mørk rød, mørkere enn man ofte ser på Nebbiolo. På nesen virkelig helt nydelig, med flotte rødbærsaromaer, roser osv. I munnen langt enklere; det er nesten så man angrer på at man ikke bare ble sittende og sniffe. 😅 Her er tjære og syre mest fremtredende, men frukten følger med et stykke på vei. Tanninene er moderate til fersk Barolo å være. Den har ikke all verdens lengde, men til prisen på 200 kr kan man jo ikke forvente all verden. Nå er vel heller ikke årgangen den beste; det hadde vært interessant å teste 2016 og denne opp mot hverandre! En slant ble spart til dag 2. Da var den nydelige duften fra dag 1 forduftet (literally speaking!) og ettersmaken enda kortere. Konklusjon: For de som nøyer seg med å bare lukte, er vinen et røverkjøp! 😬 For oss som også gjerne vil drikke den, blir den i korteste og enkleste laget. Etter min vurdering. Forsåvidt verd prisen. (Siden Barolo stort sett koster mye mer.)
White - Sparkling
1/7/2022 - Svein Vold wrote:
90 points
God konsentrasjon, rik, fin mousse. Modne epler, sitrus, autolyse. Lang. Nedsatt pris fra 500 til 300 kroner, til den prisen et særdeles godt kjøp.
Red
2012 Château Sociando-Mallet Haut-Médoc Red Bordeaux Blend (view label images)
12/30/2021 - Svein Vold Likes this wine:
89 points
Først en smak med Coravin. Deilig, klassisk bdx med solbær, bjørnebær, lær, avrundet fat, frisk syre, fine tanniner. Medium lengde, medium konsentrasjon, egentlig litt slank. Ikke av de største årgangene, men god, klassisk bdx. Trakk opp korken etter ca en uke, opplevde da vinen som annerledes, lavere konsentrasjon, kortere, mindre aromatisk. Overraskende, er det pga Coravin eller er det min (smake-)dagsform? 🤔 Kjøp mer, drikk fra nå og de neste fem år. Eller kanskje ti? Litt vanskelig å spå, men jeg tror denne årgangen har litt for lav konsentrasjon for veldig lang lagring.
1 person found this helpful Comment
White
11/5/2021 - Svein Vold Likes this wine:
90 points
Farge: mørk strågul, litt mot aprikos.
På nesen er florpreget det første og tydeligste. Sherrytoner, om du vil. Men det lurer også en fruktighet der, i bakgrunnen.
I munnen er det en frisk og fin syre, og etterhvert kommer det mer og mer aroma av godt modne epler, litt som man kan finne i moden Champagne. Utover i smakskurven sitron, nøtter, en anelse ristet brød?

Vinen har virkelig en lang smakskurve, og blir først for alvor god når man har sittet og smattet et minutt eller mer etter å ha svelget. Ved første slurk: 85 poeng. Etter mye smatting - og muligens også en viss tilvenning til vinstilen - 90 poeng! 😃 Hvis man først liker dette, er det et røverkjøp til 200 kr! (50 cl flaske).

Glass: Zalto dessertvin/Moden Champagne
White - Sparkling
7/21/2021 - Svein Vold Likes this wine:
88 points
Enoitalia Durello Lessini "A Flying Start" NV.

Jeg må innrømme at her var både drue og appellasjon ukjent for meg. Dette er en musserende vin fra Veneto, laget på den lokale druen Durello. Produksjonsmetode har jeg ikke helt funnet ut av, men dette minner ikke på noen måte om aromabildet i Prosecco, snarere om en krysning mellom en Cremant og en syrefrisk sekt. Så jeg gjetter på champagnemetoden. Denne var nylig ganske kraftig nedsatt i pris, så som den 25% sunnmøringen jeg er, ble jeg straks interessert! 😃

Farge: Klar lys strågul med et lite grønnskjær.
Duft: Sitron og noe mineralsk.
I munnen: Fine bobler, tydelig syrefrisk sitrus, mineralsk. Bra konsentrasjon, fin balanse. Sitter ganske lenge i. Drukket først som ren terassevin, og deretter til ostegratinertgratinert aubergine m/ svinekjøtt, tomat, løk, div krydder osv. Hellas møter Italia. Ingen nøye uttenkt kombinasjon, men det funket! 👌 😋

Dette er nå flaske nr 5 jeg har hatt av denne. Én var lettere oksidert, flat på frukten og med lite futt, men de øvrige fire har vært i fin form. :-)
White
5/26/2021 - Svein Vold Likes this wine:
87 points
Dette er en australer jeg kjøpte noen flasker av i januar, nedsatt fra 200 til 100 kr. Jeg sitter med den siste flaska nå, og i likhet med de andre 13 flaskene er den i flott drikkeform fortsatt! Den er vel primært laget for tidlig komsum vil jeg tro, men har tålt 8 år særdeles bra! Tydelig petroleum, men ikke mer enn at det er kledelig. Tørr, fint balansert syre. Ikke typisk sitrus og eple, noe tropisk, men ikke så lett å adressere. Medium konsentrasjon, god lengde. Nå er vi jo bortskjemt med strålende tysk Riesling til rimelige priser, så jeg vet vel ikke helt om jeg ville betalt 200 for denne. Selv om den er verd det. Men 100 kr var selvfølgelig røverkjøp! 😃
White
3/27/2021 - Svein Vold Likes this wine:
89 points
Dr Crusius Traiser Rotenfels Riesling Trocken 2015

Drukket 27/3-21. Glass: Zalto White Wine.
Lys strågul, beskjeden duft rett fra flasken. Også litt lukket i munnen, men etter en times tid i karaffelen begynner den å komme. Med enda mer tid kommer den mer og mer. Dette er en ganske svær vin, med god konsentrasjon og bra lengde. Litt tropisk på duft, i munnen mineralsk, noe sitrus, en tanke tropisk. Jeg synes den kan minne litt om Alsace-riesling á la Zind-Humbrecht Brand Grand Cru. Den blir virkelig flottere og flottere jo mer tid det går, denne trenger tydeligvis både luft og litt høyere temperatur. Jeg startet på 10 grader fra vinskapet, så fikk karaffelen stå i kulden ute på verandaen og ble deretter tatt inn i varmen. Jeg har ikke målt, men tror gjerne denne hadde kommet opp i 16-17 grader da jeg synes den funket best. Ble drukket til svineribbe med timian-glazé. Ideelt kunne jeg nok hatt en vin med noe mer sødme til denne maten, men det funket fint med denne òg. Resten av flaskene skal få ligge noen år til. 89 poeng pr i dag, potensiale for mer.
Red
2/28/2021 - Svein Vold wrote:
80 points
Matua Pinot Noir 2019
Salwey Spätburgunder trocken 2018

Dette blir ganske kort og stikkordmessig: Jeg er på jakt etter budsjett-Pinot, og nå testet jeg Matua og Salwey opp mot hverandre. Matua var aromatisk parfymert med behagelig rødbærsfrukt rett fra flasken. Ikke veldig avansert, litt "grunn" og kort, men behagelig nok. Salwey hadde kraftig reduktiv lukt rett fra flasken (Fruen: "Den lukter kloakk!"). Mye av dette var forsvunnet etter ca 30 minutter i glasset, men den var fortsatt litt lukket. Dag 2: Matua har tydelig tapt seg, nå ganske kjedelig. Salwey har tjent veldig på døgnet med luft: Kloakklukten er helt borte, ganske fin Pinot-frukt, litt jordlige toner. Konklusjon: Begge gir mye for pengene, men Matua er drikk nå, Salwey er nok en bedre vin, men kan gjerne få ligge 3-4-5 år, hvis ikke må den ha mye luft. Er det noen «husvin»-kandidat blant dem? Mmmmnei, til det var de ikke gode nok.
1 person found this helpful Comment
Red
2/27/2021 - Svein Vold Likes this wine:
84 points
Matua Pinot Noir 2019
Salwey Spätburgunder trocken 2018

Dette blir ganske kort og stikkordmessig: Jeg er på jakt etter budsjett-Pinot, og nå testet jeg Matua og Salwey opp mot hverandre. Matua var aromatisk parfymert med behagelig rødbærsfrukt rett fra flasken. Ikke veldig avansert, litt "grunn" og kort, men behagelig nok. Salwey hadde kraftig reduktiv lukt rett fra flasken (Fruen: "Den lukter kloakk!"). Mye av dette var forsvunnet etter ca 30 minutter i glasset, men den var fortsatt litt lukket. Dag 2: Matua har tydelig tapt seg, nå ganske kjedelig. Salwey har tjent veldig på døgnet med luft: Kloakklukten er helt borte, ganske fin Pinot-frukt, litt jordlige toner. Konklusjon: Begge gir mye for pengene, men Matua er drikk nå, Salwey er nok en bedre vin, men kan gjerne få ligge 3-4-5 år, hvis ikke må den ha mye luft. Er det noen «husvin»-kandidat blant dem? Mmmmnei, til det var de ikke gode nok.
1 person found this helpful Comment
Red
2/13/2021 - Svein Vold Likes this wine:
89 points
Dominio do Bibei Ribeira Sacra Lalama 2017
Dette var noe totalt annerledes enn Rioja og Ribera del Duero, gitt! 90% Mencia, 10% Garnacha. Kjølig, sval frukt, saftig, lettere parfymert, frisk, ren. God lengde. Dette minner mer om Burgund enn Rioja. Deilig og leskende, dette ga mersmak! 😋 Spansk vin er så mangt! 🙂
Red
11/26/2020 - Svein Vold Likes this wine:
90 points
Manuel Olivier Hautes Côtes de Nuits Vieilles Vignes 2018

Denne var jeg spent på, fordi den (nesten) var et "shot in the dark". Nesten, men ikke helt. Jeg har ikke fått den anbefalt av noen, kjenner ikke produsenten og hadde ikke lest noen anmeldelse før jeg bestilte. Men: Jeg hadde lyst til å teste teorien om at Hautes Côtes kan være veldig gode kjøp i varme årganger. Dette er jo samle-appellasjoner for de høyest beliggende vinmarkene i Bourgogne, hvor det normalt kan være utfordrende å få god modning på druene. De høyest klassifiserte vinmarkene ligger stort sett midt i skråningen. Dermed er Hautes Côtes rimelig priset - men kan kanskje bli litt grønne. Men: I årganger hvor varmen kan skape problemer lengre ned i skråningen, kan forholdene på toppen være perfekt! Og dermed gi riktig pene viner til riktig pene priser. Ikke akkurat det man er bortskjemt med i Bourgogne... I 2018 var det svært varmt. At denne er vokst på gamle vinstokker skader nok heller ikke.

Farge: medium kirsebærrød, mørk til Pinot å være, klar.
Lukt: Umiddelbart fra nyåpnet flaske er det en deilig, rikt parfymert duft av markjordbær, litt kirsebær og tydelig tilstedeværende, men ikke overdreven eik.
I munnen rødbær, balansert eik, flott, frisk syre og lette tanniner. Lett jordlige toner. Med tid, luft og litt høyere temperatur vokser vinen i både lukt- og smaksintensitet, mer bær, tanninene merkes mer, syren er superfrisk og ettersmaken blir bare lengre og lengre. Dette er veldig balansert, elegant og godt! Jo, en riktig pen vin til en riktig pen pris. 289 kr, bestillingsutvalget. Drukket av Riedel Bourgogne, starttemperatur på ca 10 grader, på slutten atskillig høyere. Best kanskje rundt 14-15 grader.

Poeng? Jeg har har ikke så systematisk forhold til poenggivning, men slikker på fingeren, stikker den opp i lufta og sier: 90 poeng! 😅
Red
11/13/2020 - Svein Vold Likes this wine:
87 points
Denne noe hemmelighetsfulle californske pinoten har blitt litt av en hype, etter at Aperitif ga den 91 poeng og karakteriserte den som "En superkul, transparent og vanvittig billig californisk pinot noir som tåler 6-7 år." Som den fellesskapsorienterte samfunnsborger jeg er, fulgte jeg selvfølgelig sauefolkken og bestilte en prøveflaske. Hadde det vært for fem år siden, hadde jeg bestilt to kasser. Men man lærer da... 😅

California House Next Vintage Pinot Noir 2019.

Farge: lys, lys rød, klar.
Duft: Markjordbær og blomster. Rett fra nyåpnet flaske litt tilbakeholdt, men den kommer mer og mer etter hvert.
I munnen: frisk, transparent, men ga ikke like mye som på nesen. Markjordbær, bringebær, rips, florale toner. Behagelige smaker, men lav intensitet. Heller ikke all verdens lengde, for å være ærlig. Men frisk, aromatisk og balansert. Knapt merkbare tanniner. Jeg setter resten av flasken ut på verandaen for å kjøle vinen ned litt. Kanskje kommer den mer til sin rett da? Madammen serverer nydelig, hjemmelaget lavkarbopizza, og vinen hentes inn igjen. Jo, med lavere temperatur og en times tid med luft faller vinen litt mer på plass. Så går vi løs på pizzaen, tar en slurk av vinen, og... da skjer det! Vinen blir bare helt riktig! Med litt luft og lettere nedkjølt er dette for meg helt perfekt pizzavin! Alene ga den for lite, men som frisk, fruktig, ren og fin pizzavin var den perfekt! Forsvarer den 91 poeng? Helt ærlig: overhodet ikke. Vil den tåle 6-7 år? Det kan jeg vanskelig forestille meg. Forsvarer den prisen på 180 kroner? Ja, med god margin. Kommer jeg til å kjøpe mer av den? Ja, her i huset spiser vi ofte pizza, og den komboen var strålende! 87 poeng. QPR: Terningkast 6.
14 people found this helpful Comment
White - Sparkling
10/2/2020 - Svein Vold Likes this wine:
93 points
Drukket fra nyåpnet flaske, av Zalto Champagne og Riedel Bourgogne. Temperatur 10 grader (som steg i glasset etter hvert).

Farge: Medium til dyp gul. På nesen: Godt modne epler - jeg vokste opp med 30 epletrær i hagen, og et stort kjellerrom med jordgulv, hvor eplene ble vinterlagret. Duften der var intens og fantastisk utpå vinteren, og disse duftene stiger opp av glassene her. I tillegg tydelige gjæraromaer og noe bivoks. Jeg hadde forventet mer duft fra Riedelglasset enn fra Zalto, men der var det ikke mye forskjell. I munnen: Flott munnfølelse, stadig bobler så det holder, men små, som skum. Nydelig! Høy konsentrasjon, flott, frisk syre. Samme aromaer av modne, gule epler, autolyse og et lite, oksidativt preg som bare bidrar til større kompleksitet. Fra riedelglasset kommer lagringsaromaene i første rekke, fra zaltoglasset er syrefriskheten og boblene mer fremtredende. Men dette gjelder bare akkurat i det vinen havner i munnen, etter et par sekunder er det samme aromabilde fra begge. Egentlig veldig logisk. Denne vinen har virkelig både smaksbredde, kompleksitet og lengde, og er flott balansert!

Vinen ble drukket til fårikål. Antakelig ville en ferskere Champagne vært mer optimalt følge til maten, men skitt au; nå var det denne jeg hadde lyst på! Og det funket!
1 person found this helpful Comment
White
9/11/2020 - Svein Vold Likes this wine:
91 points
Luftet to timer, drukket av Zalto White Wine.
Lys til medium gul, et lite grønnskjær, klar. På nesen så blomster/frukt-aromatisk som bare Riesling kan bli det! Sødmefull tropisk, særlig litchi. Stikkelsbær, grønt eple. I munnen enormt intense aromaer i samme retning, frisk syre, et hint av honning. Teknisk sett er den antakelig helt tørr (jeg kjenner ikke til nøyaktig sukkerinnhold), men sensorisk er det fruktsødme nok til å balansere syren helt perfekt. Flott lengde. Herregud, så godt det kan være med Riesling! Drukket til sashimi, funket som et skudd!

Tidligere flasker jeg har hatt av denne har vært gode, men litt tilkneppet. Denne er veldig åpen og innbydende nå, men vil helt sikkert holde mange år til. Og utvikle seg videre i spennende retning. Jeg er veldig glad i moden Riesling, så jeg håper jeg klarer å vente. Har dessverre bare to flasker igjen, men de skal få ligge til jeg er pensjonist! 😎

Med en prislapp på 230 kr minnes jeg igjen om hvor utrolig bra QPR det kan være på tysk Riesling! 😮
2 people found this helpful Comment
White - Off-dry
8/5/2020 - Svein Vold Likes this wine:
89 points
Flott gyldengul på farge. På nesen honning, tropiske frukter og et krydret preg som bringer tankene mot botrytis(?). I munnen er det samme smakstoner, pluss tørket frukt. Bra intensitet, god lengde. Litt mer syre hadde ikke skadet. Drukket først til marsipankake, deretter til fruktkake. Kanskje litt for lite sødme (og syre) for marsipankaken, men perfekt til fruktkaken!
Red
7/11/2020 - Svein Vold wrote:
Innlegg i Facebook-gruppen Vin-Forum 14/7-20:

Flaskevariasjon på Scarpa?
Jeg testet Scarpa Barbera d'Asti I Bricchi 2014 i går kveld, etter å ha fått den varmt anbefalt av mer eller mindre "alle". Utfra anbefalingene forventet jeg meg høy konsentrasjon og (atypisk for Barbera) relativt heftige tanniner. Men vinen i glasset var svak på duft og tynn i frukten. Jeg opplevde den heller ikke spesielt tanninsk, men syren var der i rikt monn, som forventet. Frukten (sursøte kirsebær) virket rett og slett sliten, som om vinen hadde passert toppen, og var på vei ned.

Jeg har hatt et lite knippe Barberaer i det siste, som et prosjekt for å finne ut om dette er en drue jeg kan like. De fleste av dem har jeg egentlig ikke blitt overbegeistret over, unntaket er Massolino Barbera d'Alba Gisep 2016. Det var en nydelig vin, på alle måter, og en vin jeg kommer til å kjøpe inn mer av. Jeg forventet meg vel dette, pluss litt til, da jeg åpnet Scarpa-en i går kveld.

Så nå lurer jeg på: Er det mye flaskevariasjon på Scarpa? Kan det rett og slett være flaskefeil ute og går? Eller er det sånn Scarpa er, og at den rett og slett bare ikke matcher mine smakspreferanser? 🤔
Red
6/10/2020 - Svein Vold Likes this wine:
91 points
Farge: Dyp, dyp rød. Tiltalende duft av bjørnebær, kirsebær. I munnen: Plommer, sursøte kirsebær, mørke bær, krydder. Stor fylde, flott friskhet, bra lengde! Dette er virkelig deilig! Lette tanniner prikker lett på tungen et sted uti smakskurven, sammen med noen kryddertoner. 14,5% alkohol er godt pakket inn, og glir sømløst i gjennom. Nydelig balanse. Ah, jeg blir så lykkelig av en vin der alt stemmer! :-)
1 person found this helpful Comment
Red
Fargen var tett mørk rød. På nesen var det ikke mye å hente. Jeg håpet på litt mer action i munnen, men dette var anonymt, kort og kjedelig. Lite frukt, en del syre. Det var det. Jeg spør madammen, og hennes dom var klar nok: Kjedelig. Jeg tenker at den kanskje kommer mer til sin rett med mat, og henter noe god, hollandsk ost vi har fått av min svigermor. Osten er fantastisk! Og med aromaene og fettet fra osten liggende i munnhulen, gir vinen litt mer mening. Den blir stadig ingen stor vin, men syren får en funksjon med å balansere fettet i osten. Nå er vinen grei nok. Men ikke noe mer.
White
6/5/2020 - Svein Vold Likes this wine:
92 points
Medium gulgrønn, klar. På nesen er det åpent og innbydende, med honning/bivoks, litt eple, tropisk. I munnen en liten eksplosjon av honning/bivoks, litt grapefrukt og stikkelsbær. Det tropiske er det også fortsatt litt av, men lagringsaromaene er i forgrunnen. Petroleum, men ikke for mye. Syrefrisk, mineralsk. Høy intensitet, lang. Drukket til grillede skiver av svinenakke, perfekt kombo! Drukket uten mat blir dette nesten for mye. Denne vinen er i strålende drikkevindu nå, men vil garantert tåle flere år på langs. 92 poeng. Tysk Riesling har virkelig super QPR! Denne kostet i 2016 kr 221,80, hva må man vel ikke gi for tilsvarende kvalitet i Burgund? 🙈
Rosé
5/16/2020 - Svein Vold wrote:
87 points
Nervi Il Rosato 2018 vs Il Mimo 2019.

Dette er to roséer jeg har hatt som favoritter en stund, men jeg har aldri smakt dem direkte mot hverandre. Før nå. Tidligere har jeg likt Nervi hakket bedre enn Il Mimo, så jeg forventet samme resultat nå. Derfor smakte jeg dem blindt, og lukket også øynene, siden den ene vinen er lysere enn den andre.

Duften er jo ganske lik, med tydelig fersken og blomster, men vinen i min venstre hånd har også rødbær, jordbær.... og større renhet i duften.
I munnen: høyre hånd har mye fersken, en liten bitterhet... men det er en liten emmenhet her også, ikke så ren frukt som jeg hadde ønsket. Men bevares, vinen er bra. Meeeen..... 🤔
Venstre hånd i munnen: Åpenhet, imøtekommenhet.... jordbær også i munnen, veldig rene, åpne smaker, superleskende. Nydelig balanse. Ukomplisert, selvfølgelig, men du verden, så forførende! Dommen min er vel klar: Venstrehånden vinner. Og det er selvfølgelig Nervi. Tenker jeg. Så feil kan man ta! Vinen i min venstre hånd er faktisk superhypede Il Mimo. Jeg må bare se det i øynene; hypen er ikke uten grunn. Dette er rett og slett en utrolig deilig rosé. Antakelig er også årgangen et hakk opp fra i fjor. Og Nervi er jo et år gammel, det er ingen fordel i en vinstil hvor primærfrukten er alfa og omega. Jeg tester gjerne igjen når Nervi 2019 kommer.
Rosé
5/16/2020 - Svein Vold Likes this wine:
89 points
Nervi Il Rosato 2018 vs Il Mimo 2019.

Dette er to roséer jeg har hatt som favoritter en stund, men jeg har aldri smakt dem direkte mot hverandre. Før nå. Tidligere har jeg likt Nervi hakket bedre enn Il Mimo, så jeg forventet samme resultat nå. Derfor smakte jeg dem blindt, og lukket også øynene, siden den ene vinen er lysere enn den andre.

Duften er jo ganske lik, med tydelig fersken og blomster, men vinen i min venstre hånd har også rødbær, jordbær.... og større renhet i duften.
I munnen: høyre hånd har mye fersken, en liten bitterhet... men det er en liten emmenhet her også, ikke så ren frukt som jeg hadde ønsket. Men bevares, vinen er bra. Meeeen..... 🤔
Venstre hånd i munnen: Åpenhet, imøtekommenhet.... jordbær også i munnen, veldig rene, åpne smaker, superleskende. Nydelig balanse. Ukomplisert, selvfølgelig, men du verden, så forførende! Dommen min er vel klar: Venstrehånden vinner. Og det er selvfølgelig Nervi. Tenker jeg. Så feil kan man ta! Vinen i min venstre hånd er faktisk superhypede Il Mimo. Jeg må bare se det i øynene; hypen er ikke uten grunn. Dette er rett og slett en utrolig deilig rosé. Antakelig er også årgangen et hakk opp fra i fjor. Og Nervi er jo et år gammel, det er ingen fordel i en vinstil hvor primærfrukten er alfa og omega. Jeg tester gjerne igjen når Nervi 2019 kommer.
1 person found this helpful Comment
Red
5/3/2020 - Svein Vold Likes this wine:
90 points
Muga Reserva 2015 vs Contino Reserva 2015

Jeg prøvde Muga for første gang for ikke lenge siden, og ble veldig begeistret. Jeg er da blitt anbefalt av flere å prøve Contino, så i går testet jeg dem mot hverandre.

Mitt første notat på Muga så slik ut:
"Dyp, tett mørk rød, nesten mot blå-lilla. Dufter av mørke bær og fat. I munnen en veritabel smaksbombe av mørke bær, litt sviske, lakris... Høy intensitet, god lengde. Tydelig fatpreg, som Rioja tradisjonelt har; dette er ikke vinen for folk med aversjon mot eik. Men samtidig er det så rik fruktighet at eiken ikke dominerer hele smaksbildet. Det hele strammes opp av en frisk syre og et kledelig tanninbitt. En real, hårete smaksbombe av en vin, dette, men med den nødvendige balansen. Drikker flott nå, men kan nok tåle mange års lagring, og vil da utvikle seg videre."

Nå ved mitt andre møte med Muga er det mye av det samme, men jeg opplever vanilje-eikepreget som sterkere nå. Kanskje fordi jeg drakk den uten matfølge? Første gang ble den drukket med biff m/ bernaise.

Contino er jo en vin i samme stil, med de samme elementene, men jeg opplever den som mer smooth, med mer svisker og vanilje, mindre lakris. Og noe mindre struktur. Der Muga er mer hårete, rustikk, er Contino glattere, mer strømlinjeformet. Jeg foretrekker faktisk Muga fremfor Contino.
Red
2015 Bodegas Muga Rioja Reserva Tempranillo Blend, Tempranillo (view label images)
5/3/2020 - Svein Vold Likes this wine:
91 points
Muga Reserva 2015 vs Contino Reserva 2015

Jeg prøvde Muga for første gang for ikke lenge siden, og ble veldig begeistret. Jeg er da blitt anbefalt av flere å prøve Contino, så i går testet jeg dem mot hverandre.

Mitt første notat på Muga så slik ut:
"Dyp, tett mørk rød, nesten mot blå-lilla. Dufter av mørke bær og fat. I munnen en veritabel smaksbombe av mørke bær, litt sviske, lakris... Høy intensitet, god lengde. Tydelig fatpreg, som Rioja tradisjonelt har; dette er ikke vinen for folk med aversjon mot eik. Men samtidig er det så rik fruktighet at eiken ikke dominerer hele smaksbildet. Det hele strammes opp av en frisk syre og et kledelig tanninbitt. En real, hårete smaksbombe av en vin, dette, men med den nødvendige balansen. Drikker flott nå, men kan nok tåle mange års lagring, og vil da utvikle seg videre."

Nå ved mitt andre møte med Muga er det mye av det samme, men jeg opplever vanilje-eikepreget som sterkere nå. Kanskje fordi jeg drakk den uten matfølge? Første gang ble den drukket med biff m/ bernaise.

Contino er jo en vin i samme stil, med de samme elementene, men jeg opplever den som mer smooth, med mer svisker og vanilje, mindre lakris. Og noe mindre struktur. Der Muga er mer hårete, rustikk, er Contino glattere, mer strømlinjeformet. Jeg foretrekker faktisk Muga fremfor Contino.
Red
4/21/2020 - Svein Vold Likes this wine:
89 points
Jeg fortsetter min jakt på (noenlunde) rimelig hverdagsvin, og har nå kommet til to varianter av Fontodi Chianti Classico. Er visst inne i en Sangiovese-greie nå.

Vin nr 1: Fontodi Chianti Classico 2016

14,5% alkohol, 6 g syre, < 3 g sukker. Lagret 12 mnd på franske barriques.

Druer fra vinmarker i «Conca d’Oro» i Panzano.

Dyp rød, klar. Rik, frisk duft av kirsebær, lakris, krydder og fat. Bittelitt alkoholstikk på nesen, men ikke så mye at det blir noe problem.

I munnen ferske syrlige kirsebær, mørkere bær, lakris, fat. Høy intensitet, flott friskhet og god lengde. Ren og fin frukt. Etter hvert uti smakskurven tørrer tanninene godt, men jeg synes det er bare deilig. Etter min smak er dette strålende juicy og friskt akkurat nå, primærfrukten i Sangiovese kan være skikkelig digg! Men vinen vil åpenbart tåle mange år på langs, og da utvikle et annet smaksbilde. Dette er for meg både en lagringsvin og en vin for nåkonsum.

Vin nr 2: Fontodi Filetta di Lamole Chianti Classico 2016

13,5% alkohol, 5,2 g syre, < 3 g sukker. Lagret 24 mnd på store eikefat.

Her har Fontodi brukt druer fra vinmarken Filetta, som ligger i terasser på 600 meters høyde nedenfor landsbyen Lamole.

Klar rød, kanskje litt lysere enn standart CC. Også her er det frisk og fin rødbærsfrukt, men denne er mykere i kantene. I tillegg til kirsebær er det dufter av markjordbær og blomster. Det er nesten noe Pinot-aktig over den. Ikke noe merkbart alkoholstikk.

I munnen nydelig rødbærsfrukt i samme toner som lukten, frisk syre, etter min smak perfekt balanserte tanniner. Lakrispreget er tydelig også her. Både på nesen og i munnen er dette på en måte mer elegant. Der standard CC-en eksplisitt insisterer (svært overbevisende, det må sies!), er Filetta-en mer diskret antydende. Klokkeklar, elegant Sangiovese dette også, og utrolig digg akkurat der den er nå! Hvordan denne vil være å lagre over mange år, er jeg litt usikker på. Den tåler sikkert noen år, men i mitt hode er standard CC-en et mer opplagt lagringsobjekt.

Dette er veldig bra viner begge to, og det er morsomt å veksle frem og tilbake mellom dem. Begge er Chianti Classico, begge er på 100% Sangiovese. Det er samme produsent og samme årgang. Begge er økologisk dyrket og spontanfermentert. Og de koster det samme: 250 kr. Det som skiller dem er vinmarkene og fatbruken. Jeg tror det første betyr mest, for eikepreget er diskret på begge. Druene fra Filetta di Lamole har hatt kjøligere klima på grunn av høyden over havet, og dette har gitt litt andre smakstoner.

Har jeg en favoritt? Hm…. CC har mest intensitet og smaksfylde, men FdL tar det igjen på diskresjon og eleganse. Men bevares, de har begge både fylde og eleganse så det holder. Hva er det man sier? Noen liker mora, noen liker dattera. Jeg liker begge. 😅

Kan for øvrig også nevne at jeg testet Castell’in Villa 2015 i går, og ble da begeistret. Men etter dagens to viner havner Villa klart i skyggen. (Enda så kult jeg synes det er at den er laget av en prinsesse som bor i et tårn i en middelalderborg i Toscana!) Jeg opplever Fontodi sin frukt som mye klarere, renere. Kanskje er det også årgangen?
White - Sparkling
5/2/2020 - Svein Vold Likes this wine:
89 points
Blanc Vrai er det lokale navnet i Champagne på druen Pinot Blanc, som altså er en av de "andre" druene som er tillatt brukt i Champagne. Utenom "De tre store" Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Den er vel ellers særlig kjent fra Crémant d'Alsace. Og i ymse andre land og settinger (Weissburgunder, Klevner, Pinot bianco m.m.).

Medium strågul med et grønnskjær. På duft modne gule epler og gjærbakst. I munnen samme toner av modent eple og autolyse, pluss en liten bitterhet av grapefrukt. Sopp, noe litt buljongaktig? Litt nøttepreg. Flott munnfølelse med fine små bobler. Frisk syre, ganske bra lengde. Ble drukket til pizza. Ikke fordi det var planen, men fordi min kjære samboer hadde laget pizza, og jeg hadde lyst til å teste denne, som jeg nettopp hadde kjøpt. �� Men det funket strålende! På pizzaen hadde vi brukt en rest av en vellagret, umamirik spansk ost, og det var en lykkelig match med de modne tonene i Champagnen. Også renset syren godt opp i fettet i pizzafyllet. Champagne funker virkelig til det meste! ��

Nå fra 1. mai nedsatt kraftig i pris, men er vel mer eller mindre utsolgt nå. Morsom, og litt annerledes Champagne-opplevelse.
1 person found this helpful Comment
Red
2015 Bodegas Muga Rioja Reserva Tempranillo Blend, Tempranillo (view label images)
4/13/2020 - Svein Vold Likes this wine:
91 points
Muga Reserva 2015
Denne hadde jeg ikke smakt før, så jeg var litt spent. Har blitt oppmerksom på at jeg nesten ikke har spansk vin i kjelleren. Det har jeg tenkt å gjøre noe med, derfor denne testflasken. Notatet er gjort dagen derpå, etter hukommelsen.

Dyp, tett mørk rød, nesten mot blå-lilla. Dufter av mørke bær og fat. I munnen en veritabel smaksbombe av mørke bær, litt sviske, lakris... Høy intensitet, god lengde. Tydelig fatpreg, som Rioja tradisjonelt har; dette er ikke vinen for folk med aversjon mot eik. Men samtidig er det så rik fruktighet at eiken ikke dominerer hele smaksbildet. Det hele strammes opp av en frisk syre og et kledelig tanninbitt. En real, hårete smaksbombe av en vin, dette, men med den nødvendige balansen. Drikker flott nå, men kan nok tåle mange års lagring, og vil da utvikle seg videre. Denne skal jeg kjøpe mer av! Drukket til biff med bernaise, sellerirot/blomkålpuré og kokt brokkoli og aspargesbønner. Funket bra.
Red
3/20/2020 - Svein Vold Likes this wine:
90 points
Notater gjort dagen etter smaking, etter hukommelsen. Den har den samme deilige, parfymerte markjordbær/bringebær-pinot-primærfrukten jeg husker fra årgang 2017, og bra fylde og lengde. Fin friskhet, muligens mer syre enn tidligere? Og mer tanniner enn jeg husker fra 2017, jeg likte dét veldig godt! Har lest et sted at det er brukt større innslag av hele klaser i denne årgangen, så det forklarer jo tanninene. Jeg tenker at det burde bety et visst lagringspotensiale også, mer enn 2017. Men sammenlikningen med 2017 må tas med forbehold, siden jeg ikke smakte dem side om side. Dette er uansett veldig mye for pengene, til Burgund å være!
1 person found this helpful Comment
Red
2016 Château Lilian Ladouys St. Estèphe Red Bordeaux Blend (view label images)
3/13/2019 - Svein Vold Likes this wine:
90 points
Smakt mars 2019.
Alt jeg har lest om denne tilsier at det ikke er noe poeng å sprette denne nå; dette er et lagringsobjekt. Men så er jeg nysgjerrig da, når jeg først har dratt flaskene i hus. Og det ligger jo et bra læringspotensiale i å smake en vin gjennom alle modningsstadiene. So here we go.

Farge: Mørk, nesten blå-svart-rød. Dufter av solbær, litt plommer, lakris, noe treverk.
I munnen: Mye av alt! Solbær, litt bitre urter. Ganske høy fruktkonsentrasjon, litt lukket og tanninene kjennes godt. Den har stort potensiale, men er litt kantete, smakene er ikke helt integrert. Med andre ord omtrent som ventet. Dette er seriøs vin, men den er ennå en baby. Med 10 år eller mer på baken, tipper jeg den er forvandlet til fløyel! For de som har tålmodighet til å vente, er dette et røverkjøp for 291 kr!
4 people found this helpful Comments (1)
Red
3/6/2019 - Svein Vold Likes this wine:
90 points
Klar, lys kirsebærrød på farge. På nesen en fantastisk ren pinotduft av rødbær og litt blomster. Veldig balansert og fin i munnen, nydelig, klokkeklar primærfrukt, god lengde. Veldig elegant. Utrolig hyggelig at det fortsatt er mulig å få god Burgund til en fornuftig penge!
White
12/26/2018 - Svein Vold Likes this wine:
89 points
Fantastisk på duft! Tropisk, sitrus, syrlig eple... I munnen litt stram og lukket rett fra flasken, intens, men trenger nok fortsatt mer tid. Kjempepotensiale, men fortsatt for ung.
1 - 50 of 82
More results
  • Tasting Notes: 82 notes on 77 wines
© 2003-24 CellarTracker! LLC.

Report a Problem

Close